Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βατή κλήρωση για τον Παπαγεωργίου στην πρώτη φάση του Παγκόσμιου Προολυμπιακού

Έτοιμος να εξαντλήσει τις λιγοστές πιθανότητες που του αναλογούν, να κυνηγήσει την υπέρβαση, αν θέλετε, για την ολυμπιακή πρόκριση, ο Κώστας Παπαγεωργίου ρίχνεται αύριο στην Ντόχα του Κατάρ στη «μάχη» του Παγκόσμιου Προολυμπιακού τουρνουά. Η απογευματινή κλήρωση της πρώτης φάσης είναι δυνατόν να του δημιουργήσει ακόμα πιο καλή διάθεση, διότι θεωρητικά του δίνει πολλές ελπίδες να περάσει στα νοκ άουτ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας κληρώθηκε στο 5ο γκρουπ ως 3ος στη σειρά. Ο πολιτογραφημένος Σλοβάκος Τόμας Κέινατ (πρώην Γερμανός διεθνής) και ο Λετονός Ματίς Μπούργκις, που με υψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη τοποθετήθηκαν στη θέση 1 και 2 αντίστοιχα του γκρουπ, είναι βατοί αντίπαλοι για τον Παπαγεωργίου. Στο γκρουπ βρίσκεται και ο Τζόσουε Ντονάντο από το Ελ Σαλβαδόρ και σαφώς ο 33χρονος διεθνής μας έχει τη δυνατότητα να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση.

Συνολικά σχηματίστηκαν στους άνδρες 16 γκρουπ και οι δύο πρώτοι αθλητές θα προκριθούν στο ταμπλό των «32». Αύριο στις 11:30 ο Παπαγεωργίου κάνει πρεμιέρα κόντρα στον Κέινατ. Στις 17:00 αντιμετωπίζει τον Ντονάντο, ενώ την Παρασκευή στις 18:15 θα συναντήσει τον Μπούργκις. «Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο», σχολίασε λίγη ώρα πριν από την αναχώρηση για το Κατάρ ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής αναφερόμενος στις πιθανότητες πρόκρισης και συμπλήρωσε: «Θα κάνουμε μία ύστατη προσπάθεια μήπως και περάσουμε και στο ομαδικό. Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος πολλοί δυνατοί παίκτες, πάντως πολλούς από αυτούς ο Παπαγεωργίου τούς έχει νικήσει στο παρελθόν».

Υπενθυμίζουμε ότι για να μετάσχει η Ελλάδα και στο ομαδικό ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά χρειάζεται να πάρει θέση πρόκρισης από το Παγκόσμιο Προολυμπιακό ο αθλητής του Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Οι δύο πρώτοι αθλητές και οι δύο πρώτες αθλήτριες περνούν σίγουρα για το Λονδίνο και οι συγκεκριμένες θέσεις αφορούν και στο ομαδικό. Το πόσες ολυμπιακές προκρίσεις μπορούν να δοθούν ακόμα για το ατομικό θα ξεκαθαρίσει στη διάρκεια των αγώνων, ενώ θα προκύψουν και αναπληρωματικοί.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ