Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βγάζει Ανζέ στο Τσάμπιονς Λιγκ πριν πάει Μπουντεσλίγκα ο Γκιώνης

Gio Anzers_covei

Gio Anzers_coveiΣε μία ακόμα καλή στιγμή θέλει να οδηγήσει την Ανζέ ο Παναγιώτης Γκιώνης πριν αποχωρήσει για τη γερμανική λίγκα και τη Μπορούσια Ντίσελντορφ. Στη χτεσινή 17η αγωνιστική της Pro A το γαλλικό κλαμπ πέτυχε πολύ δύσκολη νίκη εναντίον της Μπαγιάρ Αρζεντάν και μία στροφή πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην εξασφάλιση της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παρέμεινε στην 4η και τελευταία προνομιούχο θέση στην κατάταξη και όλα δείχνουν ότι θα την κρατήσει σε βάρος της Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα, η οποία επίσης συνέχισε νικηφόρα. Το βράδυ της Τρίτης έγινε η προτελευταία αγωνιστική και στη 2η γαλλική κατηγορία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με την Αμικάλ και τη Μετς, όπου παίζουν Έλληνες διεθνείς, να γνωρίζουν την ήττα.

Στην 1η κατηγορία της Γαλλίας η Ανζέ έκαμψε με 4-2 εκτός έδρας τη Μπαγιάρ Αρζεντάν. Στο φινάλε μάλιστα, πήρε οριακά τη νίκη με 3-2 σετ ο Γάλλος Μισέλ Μαρτίνεζ και απέτρεψε την ισοπαλία. Ο Γκιώνης έχασε αρχικά από τον Νιγηριανό Σεγκούν Τοριόλα με 3-2 σετ και στη συνέχεια νίκησε τον επίσης Νιγηριανό Μοντάι Μεροτόχουν με 3-0. Ο Γιώργος Φραγκούλης ήταν παρών στο γυμναστήριο, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε από τη γηπεδούχο ομάδα, καθώς έχει και ενοχλήσεις στη μέση.

Η Ενεμπόν ήταν φιλοξενούμενη της Καέν και πήρε τη νίκη με 4-2. Ο Κρεάνγκα νίκησε στο πρώτο του παιχνίδι τον Γερμανό Ζόλταν-Φέγερ Κόνερτ με 3-1 και στο δεύτερο έχασε με 3-2 από τον Γάλλο Ρομέν Λορέντζ. Στη βαθμολογία η Ανζέ είναι στην 4η θέση με 35 βαθμούς και η Ενεμπόν στην 5η με 33. Στην τελευταία αγωνιστική, στις 3 Ιουνίου, η Ανζέ είναι φαβορί στον εντός έδρας αγώνα με την Ισέν, μάλιστα της αρκεί και η ισοπαλία για να προστατεύσει τα κεκτημένα ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η Ενεμπόν. Επαναλαμβάνουμε ότι το δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ της προσεχούς σεζόν ισχύει μόνο για την πρώτη 4άδα εάν κι εφόσον δεν εμφανιστεί ομάδα, που θα δηλώσει ότι είναι αρνητική στο να μετάσχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (όπως είχε γίνει πέρσι από τη Λα Ρομάν κι επέτρεψε και στην 5η της κατάταξης να πάρει το ποθητό εισιτήριο).

Χτες η Γαλλία ανέδειξε και πρωταθλήτρια. Η Σαρτρ συνέχισε νικηφόρα και με 50 βαθμούς εξασφάλισε τον τίτλο, που είναι ο 3ος διαδοχικός κι επιτεύχθηκε και με την ίδια ακριβώς σύνθεση. Η Σαρτρ ξέφυγε 4 πόντους από την Ποντουάζ, η οποία υπέστη χτες την πρώτη ήττα της από τη Λα Ρομάν.

ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΣ

Στην ProB η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη θα χρειαστεί να περιμένει την τελευταία αγωνιστική την ερχόμενη Τρίτη για να σιγουρέψει την παραμονή, καθώς χτες κάμφθηκε με 4-2 εκτός έδρας από τη Σεν Λουί. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης του ομαδικού πάντως, απέδωσε εξαιρετικό πινγκ πονγκ και πέτυχε δύο αξιοσημείωτες νίκες κόντρα στους Κροάτες Ιβάν Γιούσμπασιτς με 3-0 και Ρόκο Τόσιτς με 3-2 σετ.

Η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ είχε αυτή τη φορά στην τριάδα της μόνο τον Κώστα Λαγογιάννη από Έλληνες αθλητές. Είχε πολύ δύσκολο έργο ως φιλοξενούμενη απέναντι στη Ροάν και ηττήθηκε με 4-0. Ο 33χρονος διεθνής μας έδωσε ένα παιχνίδι και κάμφθηκε από τον Κινέζο Βανγκ Τενγκγιούν με 3-0 σετ. Στη βαθμολογία το ενδιαφέρον το έχει η Μετς. Παρέμεινε στην 8η, και επισφαλή για την παραμονή, θέση με 26 βαθμούς, όμως λογικά σώζει την κατηγορία, διότι την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την ουραγό Ποντό, που έχει μόνο ήττες….Η 9η και προτελευταία της κατάταξης Ναντ είναι έναν βαθμό πιο πίσω (25) και η προκήρυξη προβλέπει ότι πέφτουν οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης. Η Αμικάλ βρίσκεται στην 5η θέση με 34 βαθμούς.

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ