Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αρχή με υποσχέσεις στο πανελλήνιο αναπτυξιακό τουρνουά της Βόχας

Voxa korasides_aponomi

Voxa korasides_aponomiΗ πρώτη απόπειρα της μικρής, αλλά πλούσιας σε πινγκπονιστική δραστηριότητα Βόχας, να φιλοξενήσει τουρνουά πανελλήνιας εμβέλειας, στέφθηκε με επιτυχία. Η πρώτη προσπάθεια της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. να οργανώσει στη συγκεκριμένη περιοχή αναπτυξιακό όπεν για τις μικρές ηλικίες είχε εξαιρετικό αποτέλεσμα. Με 125 συμμετοχές, ωραίες συνθήκες, ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία και καλό αγωνιστικό επίπεδο το 1ο ανοιχτό πρωτάθλημα της Βόχας (και 12ο της φετινής σειράς της ομοσπονδίας) άφησε αυτό το Σαββατοκύριακο θετικότατες εντυπώσεις και φυσικά την υπόσχεση ότι μπορεί να εξελιχθεί και να καθιερωθεί. Μπορεί οι προϋποθέσεις να μην ήταν ιδανικές, επειδή οι αγώνες ήρθαν σε περίοδο εξετάσεων, αλλά και αμέσως μετά την εκλογική περίοδο, όμως αποδείχτηκε ξανά ότι αν υπάρχει καλή συνεργασία, διάθεση και μεράκι δημιουργείται η επιθυμητή εικόνα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Γιάννης Πετρόπουλος στους νέους, ο Νίκος Σωτηρίου στους παίδες, η Έλλη Φίσερ στις κορασίδες, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους παμπαίδες και η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις παγκορασίδες.

Το τουρνουά έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο δήμου Βέλου-Βόχας «Γεώργιος Τριαντάφυλλος». Το σωματείο της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Βόχας βοήθησε καθοριστικά στη διοργάνωσή του, κύριος υποστηρικτής ήταν ο Δήμος Βέλου-Βόχας, ενώ την προσπάθεια στήριξαν και τοπικοί χορηγοί. Δεν υπήρξαν παράπονα και όλες οι αποστολές αποχώρησαν με την ικανοποίηση ότι ένα ακόμα τουρνουά, που εντάχθηκε πρώτη φορά στη σειρά των αναπτυξιακών δικαίωσε τις προσδοκίες. Σημαντικό για την περιοχή και το γεγονός ότι το γυμναστήριο επισκέφτηκαν και ντόπιοι νεαροί φίλαθλοι. Οι δηλώσεις χωρίζονταν σε 52 παμπαίδες, 18 παγκορασίδες, 10 κορασίδες, 13 έφηβοι και 32 παίδες. Πέρα από την Κορινθία και την Πάτρα θα έχουν αθλητές κι αθλήτριες σωματεία από την Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, τη Βέροια και την Έδεσσα.

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε μικρή τελετή έναρξης όπου μίλησαν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας Παναγιώτης Τζόβολος και ο πρόεδρος της Ε.Α. Βόχας Ανδρέας Σιάχος.

Ο Μανώλης Κολυμπάδης αφού αναφέρθηκε ξανά στις μεγάλες στιγμές της εθνικής ομάδας ανδρών στην αγωνιστική περίοδο που φτάνει στο τέλος της τόνισε ότι διάκριση για την ομοσπονδία είναι και η μεγάλη απήχηση των αναπτυξιακών τουρνουά, τα οποία έχουν στόχο την ισχυροποίηση της περιφέρειας και την αποκέντρωση. Συμπλήρωσε ότι η Βόχα αποτελεί έναν ακόμα πολύ καλό σταθμό και σε άλλο σημείο επισήμανε ότι ο θεσμός μάλλον θα έχει την προσεχή σεζόν καλύτερη στόχευση και αλλαγές κανονισμών.

Ο Παναγιώτης Τζόβολος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, που εμπιστεύτηκαν το όπεν και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια ξεκίνησε σε συνεργασία με το δραστήριο σωματείο της Βόχας. «Κάνουμε την αρχή κι ελπίζουμε με τη βοήθεια και τις υποδείξεις ανθρώπων του αθλήματος να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα του τουρνουά και να είμαστε πλήρεις. Ευχαριστούμε το σωματείο της Βόχας, τον δήμο και άλλους φορείς και δεσμευόμαστε ότι του χρόνου θα είναι ακόμα πιο καλή η διοργάνωση».

Από την πλευρά του τοπικού σωματείου ο Ανδρέας Σιάχος ευχαρίστησε αρχικά την Τοπική Επιτροπή και ιδιαίτερα τον πρόεδρο, που ανέλαβαν την ευθύνη οργάνωσης αυτού του όπεν. Επίσης απηύθυνε ευχαριστίες σε χορηγούς και γενικά σε όσους  βοήθησαν στη διεξαγωγή των αγώνων και γενικά στηρίζουν τα σωματεία της Βόχας. Τέλος, ανέφερε και την πρότασή του προς την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ώστε να μην ξαναγίνει το τουρνουά τόσο αργά στο καλεντάρι και να έχει περισσότερες συμμετοχές.

Voxa neoi_aponomiΤο πρωτάθλημα περιλάμβανε διαφορετικές κατηγορίες στις δύο ημέρες του. Το Σάββατο αγωνίστηκαν οι νέοι, οι παίδες, οι κορασίδες και οι παγκορασίδες και την Κυριακή μόνο οι παμπαίδες, που είχαν και τις περισσότερες αγωνιστικές παρουσίες. Σε όλες τις κατηγορίες η πρώτη φάση είχε γκρουπ και η δεύτερη απλό νοκ άουτ.

Στον τελικό των νέων ο Γιάννης Πετρόπουλος κατέβαλλε τον Γιώργο Σταματούρο με 3-0 σετ (11-6, 11-9, 11-5). Στους παίδες καταγράφηκε το ίδιο σκορ υπέρ του Νίκου Σωτηρίου στην αναμέτρηση με τον Ιάσονα Κορδούτη (11-6, 11-8, 11-7), αντίθετα στις κορασίδες έγινε αμφίρροπη κόντρα μέχρι η Έλλη Φίσερ να κάμψει την αντίσταση της Κριστίν Σεβνταγιάν με 3-2 (11-9, 6-11, 11-4, 9-11, 11-7).

Στους παμπαίδες ο Γεράσιμος Χατζηυγερούδης επικράτησε 3-1 του Γιάννη Δαμιανή (12-10, 9-11, 11-5, 11-9), ενώ στις παγκορασίδες η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου επιβλήθηκε 3-0 σετ της Αθηνάς Λιβιεράτου (11-8, 11-2, 12-10). 

Απονομές έκαναν: Ο έφορος του Γ.Α.Σ. Ελευσίνας και πρωταθλητής του πινγκ πονγκ στους αθλητές με αναπηρίες Χρήστος Στάμου στους εφήβους, ο Ανδρέας Σιάχος στους παίδες, το μέλος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας Σωτήρης Σωτηρίου στις κορασίδες, ο αντιπρόεδρος της Ε.Α. Βόχας Άγγελος Σαπκαράς στους παμπαίδες και ο Παναγιώτης Τζόβολος στις παγκορασίδες.

Οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

ΕΦΗΒΩΝ:

1. Γιάννης Πετρόπουλος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. Γιώργος Σταματούρος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

3. Νίκος Σιάχος (Ε.Α. Βόχας)

-. Αντρέι-Ράντου Κοντουράρου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΠΑΙΔΩΝ:

1. Νίκος Σωτηρίου (Ε.Α. Βόχας)

2. Ιάσονας Κορδούτης (Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας)

3. Φώτης Αρβανίτης (Α.Ο. Άρης 2006)

-. Νίκος Βλαχάκης (Α.Ο. Καρέα)

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Κριστίν Σεβνταγιάν (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Αφροδίτη Αθανασοπούλου (Α.Ο. Καρέα)

-. Ιωάννα Γερασιμάτου (ΠΑΛ Φοίνικες Πατρών)

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Π.Σ. Αναγεννησιακός Πατρών)

2. Γιάννης Δαμιανής (Α.Π.Ο. Αετός Κορυδαλλού)

3. Παναγιώτης Αδριανός (Α.Π.Σ. Αναγεννησιακός Πατρών)

-. Παντελεήμων-Ιωάννης Τριανταφυλλίδης (Ρουφ 80)

Voxa pagorasides_aponomiΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

2. Αθηνά Λιβιεράτου (Α.Π.Σ. Αναγεννησιακός Πατρών)

3. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

-. Ναταλία Καφάτου (Φαέθων Α.Ο)

 

Τρεις φωτογραφίες από τις απονομές στις κατηγορίες κορασίδων, νέων και παγκορασίδων

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ