Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ισοπαλία στον 3ο τελικό έχασε τον τίτλο στην Ιταλία η Νορμπέλο της Παπαδάκη

Papadaki Norbello_odigies

Papadaki Norbello_odigiesΈμοιαζε σενάριο πιο σκληρό και από ήττα… Να έχανε η Νορμπέλο το πρωτάθλημα στην Α1 γυναικών της Ιταλίας ύστερα από ισοπαλία… Κι όμως, αυτή ήταν η κατάληξη της εξαιρετικής προσπάθειας, που έκανε φέτος η ομάδα της Αγγελίνας Παπαδάκη. Στον καθοριστικό 3ο τελικό των πλέι οφ με τον Ζευς, το βράδυ της Παρασκευής εκτός έδρας, έφερε ισοπαλία 3-3, όμως έμεινε αυτομάτως στη 2η θέση. Όπως ορίζουν οι κανονισμοί στη γειτονική χώρα, μετά το 1-1 των τελικών ο Ζευς θα έπαιζε στην έδρα του και θα υπερίσχυε για τον τίτλο ακόμα και με ισοπαλία επειδή είχε κατακτήσει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αναμφίβολα πάντως ήταν θετική η πορεία της Νορμπέλο, όπως γενικά και η παρουσία της Ελληνίδας διεθνούς. Κι ακριβώς αυτές οι σπουδαίες εμφανίσεις της Παπαδάκη στη σεζόν ανανέωσαν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του κλαμπ στο πρόσωπό της. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν μαζί και για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Μετά το 4-1 της Νορμπέλο στη Σαρδηνία και το 4-1 του …Δία στην έδρα του (όπως είναι πιο γνωστό το όνομα του θεού του Ολύμπου), ο 3ος τελικός ήταν τόσο ισορροπημένος, που οι δύο ομάδες είχαν και μόλις ένα σετ διαφορά στο σύνολο (13-12 για τους γηπεδούχους). Τα πράγματα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και δυστυχώς για την Παπαδάκη έπαιξε ρόλο και η δική της ήττα στο πρώτο της ατομικό ματς.  Αντιμετώπισε την κινεζικής καταγωγής Λι Γιουάν, την οποία είχε νικήσει 3-1 στον 1ο τελικό, δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και γνώρισε την ήττα με 3-2 σετ. Στον δεύτερο αγώνα της δεν είχε τις πιθανότητες με το μέρος της κόντρα στην επίσης Κινέζα Τιαν Τζινγκ και κάμφθηκε με 3-1. Η Νορμπέλο πάντως, προηγήθηκε 3-2 χάρη σε δύο νίκες από τη Νικολέτα Στεφάνοβα (την πρώτη παίκτρια, που μάλλον μένει και αυτή στην ομάδα τη νέα χρονιά) και είχε τη δυνατότητα να φτάσει στη νίκη στο τελευταίο επί μέρους παιχνίδι.

«Δεν έπαιξα καλά. Η δεύτερη ήττα μου ήταν αναμενόμενη πάνω-κάτω γιατί η πρώτη παίκτρια των αντιπάλων είναι πολύ δυνατή! Η πρώτη ήττα όμως, δεν έπρεπε να γίνει! Είχα καλό ρυθμό στο μισό παιχνίδι και μάλιστα στο 1-1 ήμουν 8-4 μπροστά! Έκανα λάθη όμως και τα έκανα περισσότερο από βιασύνη! Ήταν λίγο άδικος ο τρόπος, που χάσαμε το πρωτάθλημα, γιατί παίξαμε τρεις τελικούς, ο τελευταίος ήρθε ισοπαλία και απλά δεν πήραμε τον τίτλο λόγω του κανονισμού της ιταλικής ομοσπονδίας!», δήλωσε σήμερα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. η διεθνής αριστερόχειρας. Να σημειωθεί ότι από τότε που έχουμε εξαγωγή αθλητών σε ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα πρώτη φορά φτάνει τόσο ψηλά με ξένο κλαμπ Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Χαρακτηριστικό επίσης, του ευχάριστου κλίματος, που διατηρήθηκε στην ομάδα της Σαρδηνίας, παρά τη μη εκπλήρωση του στόχου, είναι ότι οι δεκάδες θερμοί υποστηρικτές της δεν σταματούσαν να την χειροκροτούν, ενώ η ιστοσελίδα της είχε στο ρεπορτάζ τον τίτλο: «Ήττα; Ακόμα και τέτοια να ήταν δεν θα είχαμε παράπονο».

Η εξέλιξη του καθοριστικού τρίτου τελικού Ζευς-Νορμπέλο 3-3:

Τιαν Τζινγκ-Νικολέτα Στεφάνοβα 2-3 (8-11, 6-11, 11-9, 11-7, 8-11)

Λι Γιουάν-Αγγελίνα Παπαδάκη 3-2 (7-11, 11-2, 13-11, 5-11, 11-3)

Λάουρα Νεγκριζόλι-Μαρίνα Κονκιαούρο 2-3 (12-10, 9-11, 11-3, 7-11, 7-11)

Τιαν-Παπαδάκη 3-1 (11-8, 9-11, 11-2, 11-7)

Νεγκριζόλι-Στεφάνοβα 0-3 (4-11, 8-11, 6-11)

Λι-Κονκιαούρο 3-0 (13-11, 13-11, 11-7)

 

* Η Παπαδάκη στον πάγκο για οδηγίες σε ανάπαυλα αγώνα της στον τελικό των πλέι οφ (φωτό Marcello Trois). 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ