Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έχασε από τον Μπούργκις, πέρασε ως 2ος στη φάση των νοκ άουτ ο Παπαγεωργίου

Με τη 2η θέση από το 5ο προκριματικό γκρουπ πέρασε τελικά ο Κώστας Παπαγεωργίου στο ταμπλό του Παγκόσμιου Προολυμπιακού τουρνουά, που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Ντόχα του Κατάρ. Μετά τις δύο νίκες στα ισάριθμα χτεσινά ματς και την εξασφάλιση της πρόκρισης, σήμερα το απόγευμα έδωσε τον αγώνα, που καθόριζε την πρωτιά και ηττήθηκε από τον Λετονό Ματίς Μπούργκις με 4-0 σετ. Ο Παπαγεωργίου θα συνεχίσει από αύριο στον γύρο των «32» και μετά τη βραδινή κλήρωση θα πληροφορηθεί ποιος από τους αθλητές, που θα πάρουν την 1η θέση στα δικά τους γκρουπ, θα είναι ο επόμενος αντίπαλός του.

Στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης συναντήθηκαν οι δύο αθλητές, που ήταν στην κορυφή του γκρουπ, έχοντας σιγουρέψει παράλληλα την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς. Ο πρωταθλητής Ελλάδας (νούμερο 202 στην παγκόσμια κατάταξη) ήθελε την πρωτιά, όμως σε αντίθεση με την εναρκτήρια ημέρα της διοργάνωσης, έμεινε μακριά από το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο. Ο κορυφαίος αθλητής της Λετονίας (νούμερο 139 στον κόσμο) το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και με πολύ σταθερή απόδοση επιβλήθηκε με 4-0 σετ.

Στον αγώνα, που κάλυψε ζωντανά το διαδικτυακό πρόγραμμα itTV, ο Παπαγεωργίου φάνηκε ότι δεν μπόρεσε σε κανένα ουσιαστικά σημείο να παρακολουθήσει τον ρυθμό του Μπούργκις. Δεν είχε καλές μετακινήσεις και υπέπεσε σε πολλά λάθη. Τα σετ 4-11, 8-11, 4-11 και 5-11. Ο 33χρονος διεθνής συνεχίζει την προσπάθειά του να φτάσει στην υπέρβαση της ολυμπιακής πρόκρισης, αλλά για να κρατήσει ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες θα πρέπει αύριο να πάρει τη νίκη στον 1ο γύρο του ταμπλό και να προκριθεί στη 16άδα. Επισημαίνεται ξανά ότι ο συνολικός αριθμός των προκρίσεων, που συνολικά θα δοθούν σε άνδρες και γυναίκες, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

Στο άλλο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του γκρουπ ο Σλοβάκος Τόμας Κέινατ νίκησε πανεύκολα τον Τζόσουε Ντονάντο από το Ελ Σαλβαδόρ με 4-0 σετ (11-1, 11-2, 11-6, 11-5).

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 5ΟΥ ΓΚΡΟΥΠ

ΟΝΟΜΑ                                               ΒΑΘΜΟΙ

1. Ματίς Μπούργκις                       6

2. Κώστας Παπαγεωργίου           5

——————————————————-

3. Τόμας Κέινατ                                                4

4. Τζόσουε Ντονάντο                     3

* Στο χτεσινοβραδινό της ρεπορτάζ η ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας επισήμανε ότι ο Κώστας Παπαγεωργίου ήταν ένας από τους αθλητές που έφεραν τις πρώτες εκπλήξεις στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά. Στον πρόλογο σημείωνε ότι ο Έλληνας πρωταθλητής με τη νίκη του εναντίον του Σλοβάκου Κέινατ, ο Σλοβένος Λασάν Σας και ο Ινδός Άντονι Αμάλρα δημιούργησαν από νωρίς απρόσμενα αποτελέσματα στη διοργάνωση και αργότερα εξασφάλισαν κιόλας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Λασάν Σας νίκησε στον εναρκτήριο αγώνα του τον Γάλλο Σιμόν Γκοζί με 4-1, ενώ ο Αμάλρα κατέβαλλε με 4-1 τον επίσης Γάλλο Εμανουέλ Λεμπσόν. Ο τελευταίος μάλιστα, που ήταν και 2ο φαβορί των αγώνων, υπέστη αργότερα και δεύτερη ήττα στο γκρουπ από τον Βου Τσιχ Τσι από την κινεζική Ταϊπέι και γνώρισε αποκλεισμό-σοκ από την πρώτη ημέρα! Γενικά τα πράγματα εξελίχτηκαν πολύ άσχημα για τους Γάλλους, καθώς σήμερα αποκλείστηκε και ο νεαρός Γκοζί σε τριπλή ισοβαθμία με τον Λασάν Σας και τον Σλοβάκο Λιούμπομιρ Πίστεϊ!..

* Μία εσωτερική διαδικασία, οι αγώνες για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων, που θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων 2012 (Σβέσατ-Αυστρία, 13-22 Ιουλίου), υπάρχει στο πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι κατατάξεις θα γίνουν στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα μετάσχουν συνολικά 23 αγόρια και κορίτσια από 13 σωματεία. Μόνο στους νέους οι συμμετοχές θα είναι πέντε, επειδή δεν θ’ αγωνιστεί ο Γιάννης Νάκος από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ σε παίδες, νεάνιδες και κορασίδες τα παιδιά θα είναι έξι. Από τα κορίτσια μένει εκτός αγώνων η κορασίδαΑλεξάνδρα Τουντάκοβα του Ρουφ 80, καθώς δεν έχει ακόμα ελληνικό διαβατήριο ώστε ν’ αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας την εθνική ομάδα νέων θα συγκροτήσουν τρεις (3) αθλητές, αυτή των παίδων δύο (2), των νεανίδων τρία (3) και των κορασίδων δύο (2).

* Ένας τραυματισμός συμπαίκτριάς της στην εθνική ομάδα άνοιξε τον δρόμο για την ολυμπιακή συμμετοχή στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης γυναικών, την Κινέζα Ντινγκ Νινγκ! Όπως αποφάσισε η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της χώρας η 21χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια θ’ αντικαταστήσει στην εθνική Κίνας την Γκούο Γιαν, η οποία ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Η Γκούο είχε εξασφαλίσει την πρόκριση μέσα από το ranking list του περσινού Μαΐου μαζί με τη Λι Ξιάο Ξια.

                                                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ