Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με εντυπωσιακή νίκη στη 16άδα του Παγκόσμιου Προολυμπιακού ο Παπαγεωργίου!

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί τότε ο Κώστας Παπαγεωργίου μπορεί βάσιμα να ελπίζει ότι θα μπει πολύ γερά στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου! Στον 1ο γύρο του ταμπλό στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά στην Ντόχα πέτυχε σήμερα εντυπωσιακή νίκη κόντρα στον Σλοβάκο Λούμπομιρ Πίστεϊ με 4-0, προχώρησε στη 16άδα και το απόγευμα στις 6 κυνηγά την πρόκριση στα προημιτελικά με αντίπαλο τον Ουκρανό Ολεξάντρ Ντίντουκ! Ήδη πάντως, με την εξαιρετική πορεία του στο Κατάρ, ο Έλληνας πρωταθλητής έχει πετύχει το κάτι παραπάνω και δικαιούται να ονειρεύεται την…υπέρβαση.

Ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή είχε εξασφαλίσει από την Πέμπτη την πρόκριση στη δεύτερη φάση των αγώνων, αλλά προερχόταν από αρνητική εμφάνιση και βαριά ήττα (4-0) το βράδυ της Παρασκευής, στην τελευταία αναμέτρηση του 5ου γκρουπ, απέναντι στον Λετονό Μπούργκις. Κατάφερε όμως, ν’ αφήσει αμέσως πίσω του αυτή την εικόνα και να συγκεντρωθεί στο επόμενο ματς. Άλλωστε, είδε λίγη ώρα αργότερα ότι η κλήρωση έφερε αντίπαλο στα μέτρα του. Στον αγώνα με τον Πίστεϊ λοιπόν, αγωνίστηκε με άριστη ψυχολογία, αξιοποίησε όλα του τα πλεονεκτήματα ως παίκτης . Πήρε από την αρχή τον έλεγχο, κράτησε φοβερό ρυθμό αποσυντονίζοντας τον Σλοβάκο κι έφτασε σε εμφατική νίκη με 4-0 σετ (11-6, 11-7, 11-5, 11-4).

Θα ωφεληθεί και στην παγκόσμια κατάταξη μάλιστα, αφού ο Πίστεϊ βρίσκεται τον Μάιο στο νούμερο 158 του κόσμου, ενώ ο Παπαγεωργίου είναι στο 202. Την Πέμπτη στην πρεμιέρα είχε νικήσει έναν άλλο Σλοβάκο, τον Κέινατ, που είναι ακόμα ψηλότερα στο ranking list.  

Ο Πίστεϊ, που θα συνεχίσει σε νέο ταμπλό των θέσεων 17-32, προκρίθηκε στη δεύτερη φάση ως νικητής στο 3ο γκρουπ. Ο επόμενος αντίπαλος του Παπαγεωργίου, ο Ντίντουκ βρίσκεται στο νούμερο της παγκόσμιας κατάταξης. Στους «32» κατέβαλλε με θαυμάσια απόδοση τον Σέρβο Ζολτ Πέτε με 4-0 σετ, ενώ στα νοκ άουτ είχε προκριθεί ως 2ος από το 13ο γκρουπ. Να προστεθεί τέλος, ότι ο αποκλεισμός του Πέτε από τη 16άδα σημαίνει ότι η Σερβία παύει να διεκδικεί τρίτη ολυμπιακή πρόκριση (ύστερα από εκείνες του Καρακάσεβιτς και του Γέφτοβιτς στο Προολυμπιακό της Ευρώπης) και θέση στο ομαδικό του Λονδίνου! Αυτό ισχύει και για την Ουγγαρία ύστερα από τη σημερινή ήττα του Γιάνος Γιάκαμπ από τον Ουκρανό Γιάροσλαβ Ζμουντένκο (4-2). Την πρόκριση στο ομαδικό κυνηγούν πλέον η Πορτογαλία με τον Απολόνια και η Ελλάδα με τον Παπαγεωργίου και είναι μόνο μία η προνομιούχος θέση, καθώς έγινε γνωστό ότι έχουν «κλείσει» οι 15 από τις 16 θέσεις για το αγώνισμα. Παρουσία στο ομαδικό έχει εξασφαλίσει και η Σιγκαπούρη παίρνοντας τρίτη πρόκριση από το Προολυμπιακό της νοτιοανατολικής Ασίας.

                                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ