Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με δύο πετυχημένα τουρνουά έκλεισε τη χρονιά ο Α.Ο. Ακρωτηρίου

Akrotiri tournoua

Akrotiri tournouaΜε την ευκαιρία της εισόδου στην καλοκαιρινή, και σαφώς πιο ξέγνοιαστη, περίοδο, το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου Ακρωτηρίου οργάνωσε πριν από λίγες ημέρες διπλή αθλητική εκδήλωση. Πραγματοποίησε στην Κρήτη το 2ο όπεν για αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών, αλλά και για οποιονδήποτε ανεξάρτητο ήθελε να πάρει μέρος και να διασκεδάσει παίζοντας πινγκ πονγκ και παράλληλα έκανε το καλοκαιρινό τουρνουά του τμήματος με τη συμμετοχή των παιδιών της ακαδημίας. Έτσι αποχαιρέτησε τη σεζόν κι έδωσε ραντεβού στους φίλους του αθλήματος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Οι εκδηλώσεις έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο Ακρωτηρίου (Καμπάνι – γήπεδο Μπάσκετ) και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 50. Ανάμεσα σε αυτές ήταν αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, αλλά και αθλητές που ήρθαν από το Ηράκλειο. Όπως μας ενημέρωσαν οι φίλοι από τον Α.Ο. Ακρωτηρίου «το αγωνιστικό μέρος διήρκησε πάνω από πέντε ώρες, πρόσφερε πλούσιο θέαμα, σε πολλές περιπτώσεις υψηλού επιπέδου, αλλά και αρκετές συγκινήσεις στους θεατές, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν γονείς των συμμετεχόντων. Μετά το πέρας των αγώνων ακολούθησε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες της ακαδημίας, απονομή αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και απονομή μεταλλίων στους νικητές όλων των κατηγοριών».

Akrotiri tourn_2Στην κατηγορία για παιδιά δημοτικών σχολείων νικήτρια αναδείχθηκε η Ζωή Αγγελίδου,  που κατέβαλλε στον τελικό τον Παναγιώτη Χαϊδεμενάκη, ενώ την 3η και την 4η θέση πήραν ο Γιάννης Χαριτάκης και η Ανελή Βαμβακάκη αντίστοιχα. Στην ονομαζόμενη «ανεξάρτητη κατηγορία» πρώτευσε ο Στέφανος Σταγκουράκης, που νίκησε στον τελικό τον Βασίλη Κλέτσα, ενώ 3ος και 4η αντίστοιχα κατετάγησαν ο Χρήστος Αθανασάκης και η Μαρία Τρύφωνος.

Συναρπαστικές αναμετρήσεις έγιναν τέλος στην «αγωνιστική κατηγορία», όπου το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ανδρέας Φανουράκης. Στον τελικό επικράτησε του Σταύρου Σκαρλάφτη, αθλητές και οι δύο του τοπικού Α.Ο., ενώ στην 3η και την 4η θέση βρέθηκαν ο Μάνθος Οικονόμου και ο Ρώσος Dimitri αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φανουράκης και ο Σταγκουράκης διατήρησαν τα σκήπτρα τους, καθώς ήταν οι νικητές των αντίστοιχων κατηγοριών και στο τουρνουά που διοργάνωσε τον προηγούμενο Μάιο ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων. Οι φιναλίστ των τελικών στις δύο τελευταίες κατηγορίες ανήκουν στον Αθλητικό Όμιλο Ακρωτηρίου. Γενικά το σωματείο κατέκτησε τα 8 από τα 12 μετάλλια των αγώνων κι από κει και πέρα είχε 3 ο Ο.Α. Χανίων και 1 από ανεξάρτητη συμμετοχή.

Τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος του τοπικού Α.Ο. Παύλος Μαρινάκης στην «αγωνιστική» κατηγορία, ο ταμίας του Ομίλου Αντώνης Παπαγιαννάκης στη «μικρή» κατηγορία και ο Σταύρος Δρικάκης στην «ανεξάρτητη». Ο Όμιλος απηύθυνε πολλές ευχαριστίες για την επιτυχία των τουρνουά: Αρχικά στον πρόεδρο Παύλο Μαρινάκη διότι πρόσφερε τα αναμνηστικά διπλώματα και τα αναμνηστικά συμμετοχής. Επίσης, στο κατάστημα «Σταύρος Σπορ» και ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη του Σταύρο Δρικάκη για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του στον Όμιλο και ιδιαίτερα στο τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, στο περιθώριο του τουρνουά ο πρόεδρος του Ακρωτηρίου τού απένειμε τιμητική πλακέτα. «Τέλος, ο Όμιλος ευχαριστεί για μία ακόμα φορά τον δήμο Χανίων που τόσα χρόνια τώρα μας διαθέτει το κλειστό γήπεδο στο Καμπάνι σαν χώρο προπόνησης της ομάδας μας, αλλά και σαν χώρο διεξαγωγής ανάλογων εκδηλώσεων. Το πιο μεγάλο ευχαριστώ όμως, ανήκει σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του Ομίλου μας και στους γονείς τους που όλο το χρόνο μας στήριξαν στην προσπάθεια που κάνουμε, αλλά επίσης και σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, που έλαβαν μέρος στους αγώνες».

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ