Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βετεράνοι κι ανεξάρτητοι ετοιμάζονται για το 1ο τουρνουά ομαδικού χαρακτήρα

Xilokastro geniki

Xilokastro genikiΠριν από δύο μήνες σχεδόν, στο περιθώριο του Πανελληνίου πρωταθλήματος βετεράνων και ανεξαρτήτων, ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης είχε αποκαλύψει την πρόθεσή του να διοργανώσει μέσα στη χρονιά τουρνουά ομαδικών αγωνισμάτων. Να το κάνει πιλοτικά με σκοπό να προετοιμάσει το έδαφος για την υλοποίηση μίας υψηλής φιλοδοξίας, που είναι να διεξάγει κάποια στιγμή διεθνή διοργάνωση βετεράνων. Η αφορμή άλλωστε, είναι το 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού βετεράνων, που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στην Αλμερία της Ισπανίας. Ο Π.Ο.Φ.Επ.Α. λοιπόν, προκήρυξε το νέο event, θα το πραγματοποιήσει την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στη Βούλα, σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και του έδωσε την επωνυμία «1η φιλική συνάντηση ομαδικών αγωνισμάτων περιόδου 2013-2014». Αφορά βετεράνους και ανεξάρτητους και γίνεται με μοναδικό κριτήριο τον ηλικιακό διαχωρισμό. Το σύστημα των αγώνων και οι όροι συμμετοχής είναι οι αντίστοιχοι με το 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού βετεράνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.).

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν ομάδες, οι οποίες θ’ αποτελούνται από 3 αθλητές/τριες, που έχουν, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό, δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις του Π.Ο.Φ.Επ.Α. Ανάλογα με τις συμμετοχές το τουρνουά ενδέχεται να συνεχιστεί και την επόμενη Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου αν και θα γίνει προσπάθεια ν’ αγωνιστεί μόνο μία Κυριακή κάθε ομάδα.

Οι ηλικιακές κατηγορίες είναι τέσσερις. Αυτή αθλητών και αθλητριών από 18 έως 39 ετών, όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά μη ενεργοί αθλητές ή ανεξάρτητοι. Η δεύτερη κατηγορία είναι ηλικιών 40 έως και 49 ετών, η επόμενη 50-59 και η τελευταία για αθλητές 60 ετών και άνω. Να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής αθλητών από μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία σε ομάδα που μετέχουν αθλητές μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας, αλλά όχι το αντίστροφο. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν στο fax 2108993557 ή στο e-mail info@pofepa.gr το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 4/9/2014. Το παράβολο συμμετοχής ορίστηκε στα 10 ευρώ ανά ομάδα.

Η προκήρυξη των αγώνων είναι αναρτημένη στις ιστοσελίδες της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) και του Π.Ο.Φ.Ε.π.Α. (pofepa.gr).

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ