Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι Κινέζοι φέρνουν νέα πρόταση με δίχρωμα μπαλάκια!

Ball two_toned

Ball two_tonedΠώς θα σας φαινόταν ν’ αρχίσουν να χρησιμοποιούνται στους αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης μπαλάκια με δύο χρώματα; Μέχρι τώρα ξέραμε ότι εκτός από τα παραδοσιακά λευκά υπήρχαν και τα πορτοκαλί, τα οποία απλά για αλλαγή, αν ήθελε έβαζε κάποιος στο τραπέζι κυρίως σε προπονητικό επίπεδο. Εσχάτως βγήκαν από κινεζική εταιρεία και τα μπαλάκια, που είναι τονισμένα με δύο χρώματα! Λευκά στη μία πλευρά και πορτοκαλί στην άλλη, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία. Καθώς λοιπόν, η επιτραπέζια αντισφαίριση έχει δει ήδη αρκετές μεταρρυθμίσεις από την αρχή του χρόνου, με κυριότερη ότι εισήχθη εδώ και λίγες ημέρες στην εποχή της νέας πλαστικής μπάλας, τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκε κι ένα διαφορετικό είδος μπάλας. Φαίνεται δε, ότι αυτό το είδος ενδιαφέρει πολύ τους παντοδύναμους στο άθλημα Κινέζους. Προχτές έγραψε σχετικά η ξένη ιστοσελίδα tabletennista.com και στο δημοσίευμά της είχε τον τίτλο «η εθνική ομάδα της Κίνας υποστηρίζει τα μπαλάκια με τα δύο χρώματα».

Το σάιτ επισήμανε ότι οι Κινέζοι είναι θετικοί για τη χρήση του two-toned ball, όπως περνάει στην αγγλική ορολογία και θεωρούν ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη και την προώθηση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο διεθνές στερέωμα! Πιστεύουν ότι με αυτή οι απλοί φίλαθλοι θα κατανοήσουν και θα εκτιμήσουν περισσότερο το άθλημα περισσότερο γιατί η περιστροφή της μπάλας θα είναι πολύ πιο ορατή κατά τη διάρκεια των αγώνων! Αυτό προκύπτει κι από τα λεγόμενα μίας κορυφαίας φυσιογνωμίας του αθλήματος, του Κονγκ Λινγκουί, ο οποίος έδωσε μικρή τηλεφωνική συνέντευξη για το θέμα στο μέσο Peninsula Morning News. Ο επικεφαλής του προπονητικού τιμ της εθνικής ομάδας γυναικών της Κίνας, πρώην «χρυσός» Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ασίας του απλού ανδρών μίλησε για την πρόσφατη κατασκευή και το σοβαρό ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί από τον Αύγουστο κιόλας στους τελικούς της Σούπερ Λίγκας της χώρας του, ενώ τόνισε ότι θα είναι καλό να προωθηθεί σε διεθνές επίπεδο αυτή η μπάλα!

Ακούσαμε ότι η κινεζική Σούπερ Λίγκα πρόκειται να χρησιμοποιήσει το τονισμένο με δύο χρώματα μπαλάκι στον τελικούς;

«Γνωρίζω, επίσης, για τη συγκεκριμένη είδηση​​, ωστόσο οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμα σαφείς».

Έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη σε εθνικό επίπεδο τέτοια μπαλάκια; Πώς ήταν;

«Όχι ακόμα. Δεν έχουμε ακόμα αυτή την μπάλα. Είμαστε αυτό τον καιρό στο στάδιο προετοιμασίας με το παραδοσιακό λευκό μπαλάκι».

Ποια νομίζετε ότι είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της νέας μπάλας;

«Για το κοινό, είναι σίγουρα μια καλή είδηση​​. Θα είναι ευνοϊκό για την παρακολούθηση, καθώς η περιστροφή θα είναι πολύ ορατή. Αλλά από την πλευρά των αθλητών, απαιτείται ακόμα χρόνος για την προσαρμογή. Στην αρχή, σίγουρα δεν θα μπορούν να προσαρμοστούν».

Πιστεύετε ότι θα βοηθήσει να μεγαλώσει η προώθηση του πρωταθλήματος;

«Νομίζω ότι είναι κάτι καλό. Θα πρέπει να υπάρχει μια νέα προσπάθεια. Νομίζω ότι θα πρέπει να προωθηθεί και σε διεθνείς και σε εγχώριες διοργανώσεις».

Να προσθέσουμε ότι ήδη οι παγκόσμιοι πρωταθλητές έχουν κάνει συζήτηση γι’ αυτή την εξέλιξη στη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος (I.T.T.F.) και της πρότειναν να εισάγει στις διοργανώσεις της το νέο μπαλάκι. Η νέα κατασκευή ίσως ήρθε ως εναλλακτική πρόταση επειδή δεν έχει προκαλέσει ενθουσιασμό σε όλη την κοινότητα του πινγκ πονγκ η πλαστική μπάλα, ωστόσο είναι ειλημμένη απόφαση η χρήση της από αυτό το καλοκαίρι. Οι Κινέζοι είναι θετικοί, αλλά την ίδια ώρα ομολογούν ότι θα υπάρχουν δυσκολίες και επιπτώσεις μέχρι να προσαρμοστούν οι αθλητές διότι η μονόχρωμη μπάλα είναι οπτικά σταθερή. Το σίγουρο είναι ότι το λαοφιλές ολυμπιακό άθλημα δεν είναι δυνατόν να ωφεληθεί αν σε κάποια μέρη του κόσμου συνεχίσουν να παίζουν με τα λευκά παραδοσιακά μπαλάκια από σελιλόιντ, σε άλλα μέρη με τα λευκά πλαστικά και αλλού με τα δίχρωμα…         

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ