Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τέσσερα μετάλλια τα ελληνικά χρώματα σε τουρνουά αθλητών με αναπηρία στην Αγγλία!

AMeA Open_England

AMeA Open_EnglandΑπόλυτα πετυχημένη ήταν η παρουσία τριών νεαρών Ελλήνων σε αγωνιστική εκδήλωση αθλητών με αναπηρίες, που έγινε από τις 2 έως τις 8 Αυγούστου στο Στόουκ της Αγγλίας (κι εκτός από την επιτραπέζια αντισφαίριση είχε και αγώνες στίβου). Στη Γηραιά Αλβιόνα βρέθηκαν ο Γιώργος Μουχθής, ο Παναγιώτης Ιωάννου και ο Μάριος Χατζηκυριάκος και είχαν την τεχνική καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης των Α.Με.Α. Πολυχρόνη Πολίτση. Στη σημαντικότερη διάκριση έφτασε ο Μουχθής, που πήρε την πρωτιά στο ομαδικό, ενώ τρία ακόμα μετάλλια ήρθαν στο ατομικό της κατηγορίας τους. Ο Μουχθής κατέκτησε ασημένιο, ο Ιωάννου χάλκινο και ο Χατζηκυριάκος επίσης χάλκινο. Και τα τρία Ελληνόπουλα παίζουν στην κλάση 6 των ορθίων.

Οι αγώνες είχαν την επωνυμία IWAS World Junior Games, ήταν ηλικιακών κατηγοριών και αφορούσαν τις κλάσεις 1 έως 11 (όλες δηλαδή αθλητών σε αμαξίδιο και ορθίων, όπως και την τελευταία των αθλητών με νοητική υστέρηση). Δεν ήταν της οικείας ομοσπονδίας του πινγκ πονγκ (I.P.T.T.C.), που λειτουργεί μέσα από την I.T.T.F., αλλά τους διοργάνωσε η Διεθνής Αθλητική Ομοσπονδία αναπηρικών αμαξιδίων και ακρωτηριασμένων (International Wheelchair & Amputee Sports Federation). Έτσι, οι Άγγλοι έβαλαν ηλικιακές κατηγορίες, που δεν εντάσσονται στα όπεν της I.P.T.T.C., ενώ σαν επιβράβευση έδωσαν μετάλλια στους συμμετέχοντες και στις όπεν κατηγορίες.

Στο ομαδικό ο Μουχθής είχε συμπαίκτες τους καλύτερους αθλητές της διοργάνωσης, τον Τσέχο Νταβίντ Πούλπαν και τον Βούλγαρο Ντένι Κογιαμπάσεφ. Στον τελικό κατέβαλλαν 3-1 τους Ιταλούς και πανηγύρισαν το χρυσό μετάλλιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν αγωνίστηκε στον τελικό, ωστόσο χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα άλλα ματς και τα πήγε πολύ καλά. Έπαιξε στο διπλά, αλλά και στο ατομικό στο πρώτο παιχνίδι όπου ήρθε νίκη με 3-0 εναντίον του Κουβέιτ (συμπαίκτης του ο Τσέχος). Ο Κογιαμπάσεφ είναι νούμερο 315 στον κόσμο στους αρτιμελείς, 5 στην κατηγορία 10 και είναι μέλος και της εθνικής ομάδας Βουλγαρίας των αρτιμελών! Ο Πούλπαν βρίσκεται στο νούμερο 45 στην παγκόσμια κατάταξη της κλάσης 8. Στο ίδιο αγώνισμα ο Ιωάννου και ο Χατζηκυριάκος έπαιξαν ως δίδυμο και αποκλείστηκαν στους ομίλους της πρώτης φάσης.

Στις ηλικίες, όπου συμπεριλήφθηκαν όλες οι κλάσεις μαζί, ο Μουχθής μπήκε στην 8άδα, ενώ τα άλλα δύο παιδιά δεν πέρασαν τη διαδικασία των ομίλων. Στις ηλικίες πρώτευσε ο Κογιαμπάσεφ. Μέσα από το ηλικιακό υπολογίστηκαν και τα αποτελέσματα για τις κλάσεις. Στις 6-7 δηλαδή, που ήταν τα ελληνικά χρώματα, δώσανε μετάλλια με βάση τις νίκες του κάθε αθλητή στο ηλικιακό. Ο Μουχθής σημείωσε δύο νίκες, οι μικρότεροι Ιωάννου και Χατζηκυριάκος από μία κι έτσι ήρθαν το ένα ασημένιο και τα δύο χάλκινα μετάλλια.

 

* Αναμνηστική φωτό της ελληνικής αποστολής του πινγκ πονγκ στο Stoke Manteville Stadium όπου έγινε η εκδήλωση αθλητών με αναπηρίες.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ