Μελλοντικοί…αστέρες, βετεράνοι, αλλά και ανεξάρτητοι στο αγωνιστικό προσκήνιο το Σαββατοκύριακο!

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο αγωνιστικό προσκήνιο τρεις διαφορετικές κατηγορίες ασχολούμενων με την επιτραπέζια αντισφαίριση! Τα παιδιά από τις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες, οι βετεράνοι, αλλά και οι ανεξάρτητοι αθλητές. Στην πρωτεύουσα θα διεξαχθεί το ανοιχτό ατομικό πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων, παμπαίδων-παγκορασίδων του Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Στη συμπρωτεύουσα θα φιλοξενηθούν το Πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων, καθώς και τα πλέι οφ των διοργανώσεων του ομαδικού. Μικρά και…μεγάλα παιδιά είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν και πάλι ν’ αναδείξουν από τη δική τους πλευρά το άθλημα και να το διαφημίσουν.

Στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο ο Α.Σ. Πέρα διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά το τουρνουά των ηλικιών παιδικού και παμπαιδικού και θα έχει τη συνεργασία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Οι αγώνες, που βαθμολογούνται για τον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης, περιλαμβάνουν μόνο το αγώνισμα του απλού και συνολικά έξι κατηγορίες.

Αρχικά των παίδων και των κορασίδων (αθλητές και αθλήτριες από 13 έως 15 ετών), όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή 42 και 17 παιδιά αντίστοιχα. Από κει και πέρα υπάρχουν οι κατηγορίες για αγοράκια, που έχουν γεννηθεί από 1/1/2000 έως 31/12/2002 (51 συμμετοχές) και από 1/1/2003 και μετά (13 συμμετοχές) και για κοριτσάκια γεννημένα από 1/1/2000 έως 31/12/2002 (29 συμμετοχές) και μετά τη 1/1/2003 (7 συμμετοχές).

Στην πρώτη φάση εφαρμόζεται σύστημα με γκρουπ και στη δεύτερη το απλό νοκ άουτ. Αύριο Σάββατο θ’ αγωνιστούν οι παίδες και οι παμπαίδες και την Κυριακή οι κορασίδες και οι παγκορασίδες.

Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΤΣΙΟΚΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ!

Με σημαντική ανταπόκριση εξάλλου, διεξάγεται και φέτος εκτός Αττικής (πέρσι το είχε φιλοξενήσει στη Λάρισα) το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων. Το διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α) σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας), η οποία έχει μεγάλη εμπειρία από διοργανώσεις βετεράνων. Μαζί με το ατομικό πρωτάθλημα θα γίνουν και οι αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α. στο ομαδικό και όλη η αγωνιστική δράση θα λάβει χώρα στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG Bόρειας Eλλάδας (περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ.).

Στο ατομικό έχουν δηλώσει συμμετοχή 90 άτομα, ανάμεσά τους και πέντε γυναίκες. Πενήντα είναι οι ανεξάρτητοι και 40 οι βετεράνοι και συμπεριλαμβάνονται και όσοι πέρασαν από τις προκριματικές φάσεις, που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν συμμετοχές από την Καβάλα, τη Φλώρινα, τον Βόλο, τη Λάρισα, τη Βέροια, τη Λαμία, τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, την Κοζάνη, την Κορινθία, τα Γιάννενα και φυσικά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Βεβαίως, δεν λείπουν ούτε φέτος πρώην πρωταθλητές Ελλάδας και άλλα μεγάλα ονόματα του χώρου, αλλά η σημαντικότερη είδηση είναι ότι στη συγκεκριμένη διοργάνωση αναμένεται ν’ αγωνιστεί ο Ντανιέλ Τσιόκας, που φέτος έκανε το ντεμπούτο του με τους βετεράνους! Το επί σειρά ετών βασικό στέλεχος της εθνικής μας ομάδας, ο αθλητής με τις πολλές διεθνείς διακρίσεις και τις τρεις παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι σήμερα 41 ετών, ασκεί την προπονητική και παράλληλα αγωνίζεται στην Ε.Α. Βόχας. Από παλιούς πρωταθλητές θ’ αγωνιστούν επίσης στο ατομικό ο Σταύρος Πλακαντωνάκης, ο Άγγελος Μακρής, η Λίλιαν Λουκά κ.α.

Τα αγωνίσματα του απλού ανδρών και του απλού γυναικών έχουν χωριστεί στις εξής κατηγορίες:                                                      

α. Βετεράνων 40 έως και 49 ετών

β. Βετεράνων 50 έως και 59 ετών

γ. Βετεράνων 60 έως και 64 ετών

δ. Βετεράνων 65 + ετών

ε. Ανεξαρτήτων 18-39 ετών

ζ. Ανεξαρτήτων 40-49 ετών

η. Ανεξαρτήτων 50-59 ετών

θ. Ανεξαρτήτων 60 ετών και άνω

Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει γκρουπ, η δεύτερη νοκ άουτ. Οι αγώνες θ’ αρχίσουν το Σάββατο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Μόνο στην αυριανή μέρα όμως, θα διεξαχθούν τα πλέι οφ του ομαδικού, από τα οποία θ’ αναδειχτούν ο πρωταθλητής και ο Κυπελλούχος Ελλάδας.

Τόσο στο κομμάτι του πρωταθλήματος, όσο και σε αυτό του Κυπέλλου, θα πάρουν μέρος οι νικήτριες ομάδες από τους οικείους αγώνες του Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α., που διοργανώνονται σε τέσσερις περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα όσες πρώτευσαν α) στην Αττική, β) στην Κεντρική Μακεδονία, γ) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και δ) στη Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο.

Στο πρωτάθλημα είναι αντίστοιχα οι ομάδες Πάνθεο, Εύοσμος, Αετοί Κομοτηνής και Κροκόδειλοι Φλώρινας. Πάντα για τις προαναφερθείσες περιοχές στο Κύπελλο μετέχουν αντίστοιχα οι ομάδες Αγία Βαρβάρα-Πέραμα, Α.Ο. Νέμεσις Θεσσαλονίκης, Άπαιχτοι Καβάλας και Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων. Τα παιχνίδια θα γίνουν με το σύστημα «ένας προς όλους» σ’ έναν όμιλο.

 

                                                         

gpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped