Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εγκρίθηκε ο κανονισμός των ανοιχτών αναπτυξιακών πρωταθλημάτων

P3292786

P3292786Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης περνάει οριστικά σε νέα φάση τα ανοιχτά τουρνουά μικρών ηλικιών. Κατά την τακτική γενική συνέλευση των σωματείων-μελών, που διεξήχθη νωρίς το μεσημέρι στην αίθουσα ΣΤ΄ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, εγκρίθηκε, με μόνο μία ψήφο κατά, ο κανονισμός των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, ο οποίος θα ισχύσει από τη σεζόν 2014-2015. Συγκριτικά με την αρχική του μορφή η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έκανε ορισμένες αλλαγές, ενώ μετά από συζητήσεις στη συνέλευση με εκπροσώπους των σωματείων θα γίνουν δύο-τρεις ακόμα διευκρινήσεις τεχνικού περιεχομένου. Θυμίζουμε ότι ο κανονισμός προβλέπει οικονομικά έπαθλα, νέα κίνητρα για συμμετοχή στις εθνικές ομάδες των νεαρών ηλικιών, ειδική βαθμολογία αθλητών και αθλητριών και τη διεξαγωγή μεγάλου τελικού στο φινάλε των συνολικά 15 τουρνουά! Στη Γ.Σ. εξάλλου, συζητήθηκε ο προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2015 και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Κάποια από τα βασικά σημεία των αλλαγών στον κανονισμό των όπεν είναι τα εξής:

– Οι αθλητές και οι αθλήτριες έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην ηλικιακή τους κατηγορία. Στην περίπτωση, που αθλητής/τρια αλλάζει ηλικιακή κατηγορία στο μέσον της αγωνιστικής περιόδου (από την 1η Ιανουαρίου), τότε έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κατηγορία συμμετοχής και δεν μεταφέρει στη νέα του ηλικιακή κατηγορία τους βαθμούς που είχε λάβει αγωνιζόμενος στη μικρότερη κατηγορία.

– Για τη συμμετοχή στον τελικό των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων δεν αρκεί μόνο η βαθμολογία, που έχουν συγκεντρώσει οι αθλητές/τριες από τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου, αλλά μετράει και το γεγονός ότι ο δικαιούμενος συμμετοχή αθλητής/τρια θα πρέπει στην υπό κρίση αγωνιστική περίοδο να έχει συμμετάσχει στο 40% τουλάχιστον των ανοιχτών πρωταθλημάτων (με στρογγυλοποίηση του δεκαδικού αριθμού που πιθανόν να προκύπτει, στην αμέσως επόμενη ακέραια μονάδα), που διοργανώνουν οι Τοπικές Επιτροπές και συμπεριλαμβάνονται στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας.

Εδώ μάλιστα, προστέθηκε ως μεταβατική διάταξη ότι το ποσοστό συμμετοχής 40% θα ισχύσει ειδικά για την αγωνιστική περίοδο 2014-15. Για την αγωνιστική περίοδο 2015-16 και εφεξής, η Τεχνική Επιτροπή με εισήγησή της και το Δ.Σ. με απόφασή του θα καθορίσουν το εν λόγω ποσοστό.

– Η παράγραφος 7 του άρθρου 3 του Κανονισμού Εθνικών – Προεθνικών ομάδων αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Οι Εθνικές ομάδες Εφήβων–Νεανίδων και Παίδων–Κορασίδων συγκροτούνται (για την συμμετοχή τους στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) από τους αθλητές/τριες που συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία (σαν άθροισμα) από τους αναφερόμενους πίνακες, που αφορούν στην ηλικιακή τους κατηγορία και υπό την προϋπόθεση της συμμετοχής τους α) στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της ηλικιακής τους κατηγορίας και β) στον τελικό των ανοιχτών αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.

Ο παρών 10σέλιδος κανονισμός περιλαμβάνει συνολικά 7 άρθρα και είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (www.httf.gr) και την ενότητα «ανακοινώσεις». Για να πάρει την τελική του μορφή θ’ ακολουθήσουν, όπως προαναφέραμε, ορισμένες διευκρινήσεις σε τεχνικά θέματα, όπως για παράδειγμα, το τι θα ισχύει για το δικαίωμα συμμετοχής στον μεγάλο τελικό σε περίπτωση ισοβαθμίας στη 16η (και τελευταία προνομιούχο) θέση της ειδικής βαθμολογίας των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.

 

* Φωτό από το Παναττικό αναπτυξιακό πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν.

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ