Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βετεράνοι & ανεξάρτητοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

22-5-2012

22-5-2012Με χαμόγελα, εναγκαλισμούς ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες, που ταξίδεψαν από διάφορες περιοχές της χώρας και ανανέωση του ετήσιου ραντεβού για την επόμενη χρονιά πέρασε το μεσημέρι στην ιστορία ένα ακόμα Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων αθλητών στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Ήταν το 3ο διαδοχικό, έγινε στη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώθηκε με τα ατομικά αγωνίσματα των ανδρών. Φιλοξενήθηκε στις πολύ καλές συνθήκες της ομοσπονδιακής αίθουσας STAG του κλιμακίου Βόρειας Ελλάδας και το οργάνωσε άρτια ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με τη συνεργασία της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Τα πιο σημαντικά στοιχεία όμως, για την επιτυχία τέτοιων διοργανώσεων είναι το εξαιρετικό κλίμα μεταξύ όλων των αθλούμενων, το μεράκι και η αγάπη τους γι’ αυτή την ενασχόληση. Η πλατιά “κοινότητα-αιμοδότης” του πινγκ πονγκ διατηρεί έντονο το κέφι για μεστή αγωνιστική δραστηριότητα και στην πάροδο των χρόνων όχι μόνο δεν κινδυνεύει να φθαρεί αυτή η προσπάθεια, αλλά κάθε χρόνο μπορεί να γίνεται καλύτερη και να προσελκύει περισσότερους ανθρώπους του αθλήματος!

Φέτος μάλιστα, καταγράφηκε και το ρεκόρ των 58 συμμετοχών στο ομαδικό, με 35 σωματεία από την Αθήνα, 12 από την Κεντρική Μακεδονία, 6 από τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο και 5 από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στα ατομικά αγωνίσματα των ανδρών στη Θεσσαλονίκη σχηματίστηκαν επτά ηλικιακές κατηγορίες, τρεις βετεράνων και τέσσερις ανεξαρτήτων. Σε μία κατηγορία βετεράνων και άλλη μία ανεξαρτήτων, χωρίς ηλικιακούς διαχωρισμούς, αγωνίστηκαν το Σάββατο και οι συνολικά πέντε γυναίκες, που βρέθηκαν στους αγώνες στη συμπρωτεύουσας. Πάθος, αμφίρροπες αναμετρήσεις, θέαμα και σχεδόν όλα τα…στυλ παιχνιδιού, που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο άθλημα, έφτιαξαν μία ελκυστική εικόνα. Τα πιο δυνατά ματς στους βετεράνους καταγράφηκαν στους τελικούς των κατηγοριών 40-49 ετών και 60+ ετών, τα οποία κρίθηκαν με σκορ 3-2 (για τον Μουχτούρη και τον Μποζογλανιάν αντίστοιχα). Στους ανεξάρτητους περισσότερο ενδιαφέρον έκρυβε ο τελικός της κατηγορίας 50-59 ετών, που έληξε με σκορ 3-1 γα τον Σταματιάδη και το 4ο σετ να φτάνει στην παράταση. Θυμίζουμε ότι χτες είχαν αναδειχτεί οι πρωταθλητές και οι Κυπελλούχοι Ελλάδας μέσα από τα πλέι οφ του ομαδικού. Στο πρωτάθλημα κατέκτησε την πρωτιά το Πάνθεο, που εδρεύει στο Ελληνικό και στο Κύπελλο η Αγία Βαρβάρα-Πέραμα.  

Όλοι οι νικητές σε κάθε ηλικιακή κατηγορία και στις γυναίκες:

Βετεράνοι 40-49 ετών: 1. Νίκος Μουχτούρης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.) 2. Γιάννης Κελιαφάνος (Α.Ο. Νέμεσις Θεσσαλονίκης) 3. Γιάννης Κουρούπας (Α.Ο. Νέμεσις Θεσσαλονίκης), Γιάννης Ακούδης (Αετοί Κομοτηνής)

Βετεράνοι 50-59 ετών: 1. Άγγελος Μακρής (Άρης Βούλας) 2. Μανώλης Δεβετζής (Γλυφάδα) 3. Μπάμπης Μιχαηλίδης (Αγία Βαρβάρα-Πέραμα), Δημήτρης Τερζίδης (Αετοί Κομοτηνής)

Βετεράνοι 60+ ετών: 1. Ντιγκράν Μποζογλανιάν (Δύναμη Λάρισας) 2. Κώστας Σιψάς (Αγία Βαρβάρα-Πέραμα) 3. Σταύρος Πλακαντωνάκης (Άρης Βούλας), Αναστάσιος Πουλιέζος (Θεσσαλονίκη)

Ανεξάρτητοι 18-39 ετών: 1. Παναγιώτης Φωτάκης (Μαρούσι) 2. Παναγιώτης Καρατζάς (Μαρούσι) 3. Γιώργος Στεφανίδης (Κοζάνη), Παναγιώτης Μπαρτσακούλιας (Μαρούσι)\

Ανεξάρτητοι 40-49 ετών: 1. Νίκος Ραμπότας (Θεσσαλονίκη) 2. Θεόκλητος Ανθόπουλος (Αθήνα) 3. Θόδωρος Θεοδωρίδης (Αθήνα), Θεοφάνης Γιουρετζίδης (Θεσσαλονίκη)

Ανεξάρτητοι 50-59 ετών: 1. Βασίλης Σταματιάδης (Αθήνα) 2. Γιάννης Παρόδος (Θεσσαλονίκη) 3. Γιώργος Γιοβάς (Θεσσαλονίκη), Λουκάς Γιαλούρης (Αθήνα)

Ανεξάρτητοι 60+ ετών: 1. Κώστας Κουμπής (Αθήνα) 2. Απόστολος Ζέρδιλας (Αθήνα) 3. Στέλιος Χωρινόπουλος (Καβάλα), Ευάγγελος Μανουσώφ (Γλυφάδα)

Κατηγορία βετεράνων γυναικών: 1. Ευγενία Πετράκη (Αθήνα) 2. Λίλιαν Λουκά (Αθήνα) 3. Βασιλική Σταθά (Αθήνα)  

Κατηγορία ανεξαρτήτων γυναικών: 1. Βασιλική Σταθά (Αθήνα) 2. Μαρία Παντελάκη (Αθήνα)

ΣΤ. ΠΛΑΚΑΝΤΩΝΑΚΗΣ: “ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ”

Αθλητές και συνοδοί είχαν το βράδυ του Σαββάτου ιδανική ευκαιρία για χαλάρωση σε ταβέρνα στον Εύοσμο. Όπως κάθε χρόνο ο Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α. οργάνωσε δείπνο για ν’ απονείμει τα έπαθλα στις ομάδες και στους αθλητές, που πρωταγωνίστησαν στη σεζόν και παράλληλα να δημιουργήσει – με γλυκό κρασί και πλούσια εδέσματα – ζεστή παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Φυσικά το κατάφερε, και σε βαθμό που εντυπωσίασε δεκάδες άτομα, τα οποία βρέθηκαν πρώτη φορά σε τέτοιο συναπάντημα βετεράνων και ανεξαρτήτων αθλητών. Μάλιστα, ο Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α. καλωσόρισε στην “οικογένεια” των φίλων του αθλήματος κι έναν βετεράνο που προέρχεται από το ποδόσφαιρο, τον Τότη Φυλακούρη. Στο τέλος των αγώνων δε και πριν από την απονομή των επάθλων στους νικητές των ατομικών αγωνισμάτων παρέδωσε αναμνηστικό μετάλλιο στον πρώην διεθνή άσο του Παναθηναϊκού και της εθνικής ομάδας, ο οποίος με την ευκαιρία της αγωνιστικής παρουσίας, της συζύγου του Ρένας, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με το ναυλωμένο πούλμαν του Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α. και απόλαυσε κάθε στιγμή της συνύπαρξης με τους βετεράνους. “Όταν το 2004 αρχίσαμε αυτή την προσπάθεια ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα κάναμε τόσους φίλους”, υπογράμμισε στη σύντομη ομιλία του πριν από τις χτεσινές απονομές ο πρόεδρος του Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α. Σταύρος Πλακαντωνάκης και συνέχισε: “Επαναλαμβάνουμε την υπόσχεσή μας ότι κάθε χρόνο θα κάνουμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε διαφορετική πόλη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη και γενικά τους παράγοντες στην περιφέρεια, που κρατάνε ζωντανό αυτό το κομμάτι. Επιθυμία του Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α. άλλωστε, είναι να συνταχθούν περιφερειακές επιτροπές και ν’ αυξηθεί η δραστηριότητα στην επαρχία. Όταν παίρνω στα γραφεία του ομίλου φύλλα αγώνα από την Κοζάνη και την Φλώρινα, όπου οι συναθλητές μας αγωνίζονται με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, δεν υπάρχει καλύτερο μήνυμα για μας”.   

Μ ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ: “ΚΡΑΤΑΤΕ ΟΡΘΙΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ”

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης και εκθείασε τη δραστηριότητα αυτών των ρομαντικών φίλων του αθλήματος. “Έχετε μπολιαστεί όλοι, βετεράνοι και ανεξάρτητοι, με το αίμα του πινγκ πονγκ. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τη δράση σας γιατί εσείς κρατάτε όρθιο το άθλημα σε αυτή την πολύ δύσκολη εποχή. Σας παρακαλώ να τη συνεχίσετε και όσο μπορούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, θα είμαστε κοντά σας ως ομοσπονδία. Η δραστηριότητά σας αποδεικνύει ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι από τα πιο δημοφιλή και με μεγάλη δυναμική αθλήματα σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύουν πολλοί”. Ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας παρέστη στο δείπνο μαζί με τη Θεσσαλονικιά γενική γραμματέα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Αναστασία Κοκκίνου και τον περιφερειακό ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Οικονόμου. Ξεχωριστό σημείο της εκδήλωσης ήταν η (από μικροφώνου) πρόσκληση του υπεύθυνου από τους Κροκόδειλους Φλώρινας Αλέξανδρου Σκλια προς τον Όμιλο να διεξαχθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων-ανεξαρτήτων του 2013 στη Φλώρινα. Η πρόταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό απ’ όλους τους παριστάμενους, θετικά το βλέπει και η διοίκηση του Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α., απλά είναι νωρίς ακόμα για ν’ αποφασίσει σχετικά.

Oι απονομές αφορούσαν:

Τους νικητές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του ομαδικού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δόθηκαν δύο χάλκινα μετάλλια διότι προέκυψε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Αετών Κομοτηνής, Ευόσμου και Κροκόδειλων Φλώρινας.

Τους τρεις πρώτους νικητές στο Κύπελλο Ελλάδας του ομαδικού. Θυμίζουμε ότι την Αγία Βαρβάρα-Πέραμα ακολούθησαν ο ΑΟ Νέμεσις, οι Άπαιχτοι Καβάλας και ως 4ος ο ΦΕΑ Ιωαννίνων.

Τις διοργανώσεις των ατομικών αγωνισμάτων για βετεράνους και ανεξάρτητους στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας-Ηπείρου και της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Τις διοργανώσεις του ομαδικού (Πρωτάθλημα και Κύπελλο) επίσης για τις τρεις προαναφερθείσες περιφέρειες.         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ