Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επιστρέφει στην εθνική γυναικών η Αγγ. Παπαδάκη

Ύστερα από δύο χρόνια η Αγγελίνα Παπαδάκη επιστρέφει στην εθνική γυναικών. Η 23χρονη αθλήτρια της Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας είχε αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τον Φεβρουάριο του 2010 επειδή αδυνατούσε, για προσωπικούς λόγους, ν’ ακολουθήσει το προπονητικό πρόγραμμα. Φέτος είδε ότι έχει τη δυνατότητα ν’ ανταποκριθεί σε αυτό κι εκδήλωσε ξανά προς τον προπονητή της εθνικής γυναικών Γιώργο Καρύτσα και τη διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. την έντονη επιθυμία της να γυρίσει στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Έτσι, μετά την τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης γνωστοποιήθηκε ότι «με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τη σύμφωνη γνώμη του ομοσπονδιακού προπονητή η Αγγελίνα Παπαδάκη επανεντάσσεται άμεσα στην προεθνική γυναικών».

Στο μεταξύ, η ελληνική ομάδα την ώρα που αποκτά μία καλή προσθήκη στο ρόστερ της με την επιστροφή της σημερινής «χάλκινης» πρωταθλήτριας Ελλάδας του απλού γυναικών, βλέπει παράλληλα να διατηρεί στο World Team Ranking τη θέση, που της επιτρέπει να ελπίζει βάσιμα σε παραμονή στη Second Division του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ως γνωστόν, μετά την 43η θέση στο φετινούς αγώνες του Ντόρτμουντ, χρειάζεται βελτίωση στον πίνακα αξιολόγησης των εθνικών ομάδων για να κρατήσει, μέσω αυτού, τα κεκτημένα και να μην υποβιβαστεί στη Third Division. Τον Απρίλιο είχε ανέβει στην 49η θέση από την 54η και τον Μάιο έμεινε στο ίδιο σημείο. Απλά εμφανίζει 146 βαθμούς από τους 144 του προηγούμενου μήνα και υπενθυμίζουμε ότι οι βασικές αθλήτριες της ομάδας, από τις οποίες υπολογίζονται οι βαθμοί για το W.T.R., είναι η Μαρία Χριστοφοράκη, η Φιλαρέτη Εξάρχου και η Κατερίνα Τόλιου. Με βάση την τωρινή κατάταξη η Ελλάδα είναι εκτός νυμφώνος, αλλά σαφώς έχει…καλή επαφή με τις προνομιούχες θέσεις, οι οποίες θα κριθούν πολύ αργότερα, όταν θα πλησιάζει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού του 2014.

Ίδια και απαράλλαχτη έμεινε στον πίνακα αξιολόγησης της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.) και η θέση του εθνικού μας συγκροτήματος των ανδρών. Είναι στο νούμερο 15 με 248 βαθμούς (τον Απρίλιο είχε 246) και ισοβαθμεί και πάλι με τη Βόρεια Κορέα.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΚΑΙ ΤΟ E.T.T.U. CUP ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κλαμπ από τη Γερμανία και την Τουρκία πανηγύρισαν τους φετινούς τίτλους στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης των γυναικών. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αναδείχτηκε πρωταθλήτρια η TTC Βερολίνου Eastside ύστερα από συναρπαστικό φινάλε. Ηττήθηκε 3-2 από τη Στροκ στην Αυστρία, είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ στον πρώτο τελικό και ευνοήθηκε στον συνολικό απολογισμό των σετ! Πήρε 19 κι έχασε 18. Στο πέμπτο και τελευταίο ματς του επαναληπτικού η Ιρέν Ιβάνκαν αντιμετώπισε την πολιτογραφημένη Αυστριακή Λι Κιανμπίνγκ και βρέθηκε να χάνει με 2-1 σετ. Αν ο αγώνας τελείωσε με 3-1 σετ θα στεφόταν πρωταθλήτρια η Στροκ…Τελικά η Λι πήρε τη νίκη με 3-2 σετ κι αυτό το σκορ έδωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στη γερμανική ομάδα! Στη βασική τριάδα των πρωταθλητών είναι ακόμα οι Ουγγαρέζες Πέτρα Λόβας και Τζορτζίνα Πότα.

Στο E.T.T.U. Cup τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα διότι στον πρώτο τελικό η Φενέρμπαχτσε είχε επιβληθεί στην Κωνσταντινούπολη της Βλαδιβοστόκ με 3-0. Στη ρεβάνς της Ρωσίας κάμφθηκε με 3-2, αλλά ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ με ανατροπή. Στην πρωταθλήτρια τουρκική ομάδα χάρισαν τον τίτλο η Ρουμάνα Ελιζαμπέτα Σαμάρα και οι κινεζικής καταγωγής Χου Μελέκ και Ζου Φανγκφανγκ.

                                                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ