Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με το 7ο όπεν του Α.Σ. Πέρα η συνέχεια στα αναπτυξιακά

Pera 2013_panoramiko

Pera 2013_panoramikoΚλείνει δεκαετία το πρωτάθλημα μικρών ηλικιών του Α.Σ. Πέρα Αθηνών και θα το κάνει απολαμβάνοντας και φέτος την πλατιά αναγνώριση αθλητών, γονέων και σωματείων. Το τουρνουά θα γίνει αύριο και μεθαύριο στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο (Μεγάλη του Γένους Σχολής 10 Άλιµος) και θα συγκεντρώσει γι’ άλλη μια χρονιά κοντά του μεγάλο αριθμό αθλητών και αθλητριών. Μετά τις 192 συμμετοχές τον Οκτώβριο του 2013, φέτος έχουν δηλώσει 191 αγόρια και κορίτσια, μάλιστα δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να γίνει και η κατηγορία των νεανίδων, που έλειψε πέρσι. Το όπεν διοργανώνει το σωματείο του Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία µε την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Θα είναι το 7ο με τον χαρακτήρα ανοιχτού πρωταθλήματος, ενώ από το 2005 έως το 2007 είχαν προηγηθεί τρία με προσκλήσεις για παίδες και κορασίδες.

Στη φετινή σειρά των αναπτυξιακών τουρνουά της ομοσπονδίας είναι το 4ο και περιλαμβάνει τις κατηγορίες εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παµπαίδων-παγκορασίδων. Την ίδια ακριβώς μορφή είχε και πέρσι, ενώ τα προηγούμενα χρόνια διέφεραν οι κατηγορίες, για παράδειγμα οι παμπαίδες και οι παγκορασίδες χωρίζονταν σε μεγάλη και μικρή κατηγορία. Οι αγώνες φιλοξενούνται στην κεντρική σάλα του αθλητικού κέντρου, το Σάββατο θα παίξουν οι παγκορασίδες, οι κορασίδες, οι έφηβοι και οι νεάνιδες και την Κυριακή οι παίδες και οι παμπαίδες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής κατανέμονται σε 23 νέους, 9 νεάνιδες, 51 παίδες, 30 κορασίδες, 43 παμπαίδες και 35 παγκορασίδες. Οι 117 αθλητές και οι 74 αθλήτριες προέρχονται από σωματεία συνολικά οκτώ περιοχών της χώρας: Της Πάτρας, των Χανίων, της Κορινθίας, της Βέροιας, της Τήνου, της Χίου, του Βόλου και φυσικά της Αθήνας. Παρόντα θα είναι φυσικά και μεγάλα ονόματα των συγκεκριμένων κατηγοριών, που θα κρατήσουν ψηλά το θέαμα και τον συναγωνισμό.  

Όπως σε κάθε τουρνουά του θεσμού η πρώτη φάση περιλαμβάνει γκρουπ και η δεύτερη νοκ άουτ ματς. Σήμερα το απόγευμα γίνεται στον χώρο των αγώνων η κλήρωση των γκρουπ με τους παρόντες αθλητές κι αθλήτριες κατά δήλωση των προπονητών ή των συνοδών τους. Το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει και τις δύο ημέρες στις 9 το πρωί. Αύριο από τους ομίλους των παγκορασίδων και των κορασίδων και την Κυριακή από τους ομίλους των παμπαίδων. Την οργανωτική επιτροπή του πρωταθλήµατος αποτελούν οι Γ. Τσόπελας, Α. Κωνσταντινόπουλος, Κ. Ιωαννίδης, Κ. ∆ιλκίογλου και Κ. Ραπτόπουλος.

* Στο Λινζ της Αυστρίας αρχίζει σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών. Θα ολοκληρωθεί την Κυριακή και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν μία σειρά από παιχνίδια αυτό το τριήμερο μέσα από τις απευθείας μεταδόσεις στο διαδικτυακό itTV.com.   

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ