Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συναρπαστικά ματς σημάδεψαν το τουρνουά του Α.Σ. Πέρα Αθηνών

PA193609

PA193609Ένα ακόμα τουρνουά μικρών ηλικιών στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο πέρασε στην ιστορία αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών διοργάνωσε για 7η σερί χρονιά ανοιχτό πρωτάθλημα και με τη συνεργασία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δικαίωσε τις υψηλές προσδοκίες, που γεννούν οι καλές αγωνιστικές συνθήκες, η γνώση και η εμπειρία. Το 4ο όπεν στον φετινό θεσμό της ομοσπονδίας είχε θαυμάσιο θέαμα και έντονο συναγωνισμό και συγκέντρωσε 187 αγόρια και κορίτσια (μόνο τέσσερις οι αποχές μετά τις 191 δηλώσεις συμμετοχής). Φυσικά στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι αγωνιζόμενοι ήταν από την Αθήνα, όμως είχαν αθλητές και σωματεία από την Πάτρα, την Κορινθία, τα Χανιά, τη Βέροια, την Τήνο, τη Χίο και τον Βόλο. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν ο Στράτος Δαμιανής στους νέους, η Κωνσταντίνα Παρίδη στις νεάνιδες, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους παίδες, η Αγγελίνα Δεβελέκου στις κορασίδες, ο Παναγιώτης Αδριανός στους παμπαίδες και η Δέσποινα Μυτακίδου στις παγκορασίδες. Ο Σγουρόπουλος έχει πετύχει το εντυπωσιακό 4Χ4, ο Δαμιανής έφτασε ήδη τις τρεις πρωτιές στη φετινή σειρά των τουρνουά, ενώ ο Αδριανός τις έκανε δύο.

Pera 2014_panoramikoΤο Σάββατο αγωνίστηκαν οι νέοι, οι νεάνιδες, οι κορασίδες και οι παγκορασίδες και την Κυριακή οι παμπαίδες και οι παίδες. Οι συμμετοχές χωρίζονταν σε 23 νέους, 8 νεάνιδες, 51 παίδες, 29 κορασίδες, 42 παμπαίδες και 34 παγκορασίδες. Η πρώτη φάση περιλάμβανε γκρουπ και η δεύτερη νοκ άουτ ματς με διαβάθμιση σε όλες τις θέσεις και για τα παιδιά, που είχαν αποκλειστεί από τα προκριματικά. Αυτός ήταν και ο λόγος που «τράβηξε» χρονικά το πρόγραμμα στα 14 τραπέζια της κεντρικής σάλας «Μιχάλης Παγιώτης» και είναι χαρακτηριστικό ότι και τις δύο ημέρες οι αγώνες κράτησαν σχεδόν 11 ώρες. Άρχισαν στις 09.00 και ολοκληρώθηκαν γύρω στις 08.00!

Στον τελικό των νέων ο Στράτος Δαμιανής είχε σε όλα τα κρίσιμα σημεία την τελευταία μπαλιά και με οριακή διαφορά στα σετ επιβλήθηκε 3-0 του Πάρι Ζώνιου (11-9, 11-9, 11-9). Γερή κόντρα έγινε στο ματς για τις θέσεις 3-4 όπου ο Ανδρέας Τσόπελας ξεπέρασε με 3-2 σετ τον Νίκο Αντωνιάδη.

Στις νεάνιδες η 18άχρονη Κωνσταντίνα Παρίδη πήρε τον πρώτο της τίτλο στα φετινά τουρνουά. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 σετ τη 15άχρονη Ελένη Σοφρά (12-10, 11-5, 11-7).

Στους παίδες ο Γιάννης Σγουρόπουλος κυριάρχησε σ’ ένα ακόμα όπεν. Στον τελικό επιβλήθηκε του Βασίλη Αντωνιάδη με 3-0 σετ (11-9, 11-8, 11-4), όπως έγινε και στο αντίστοιχο ματς του αμέσως προηγούμενου αναπτυξιακού στη Βόχα. Ρευστά ήταν τα πράγματα στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 όπου συναντήθηκαν δύο παιδιά της Ελευσίνας, ο Αλέξιος Κουλουριώτης και ο Κωνσταντίνος Στάμου κι επικράτησε ο πρώτος με 3-2 σετ.

Στις κορασίδες, έκανε εξαιρετική εντύπωση το νούμερο 10 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης. Η Αγγελίνα Δεβελέκου πήρε το πρώτο χρυσό στον θεσμό νικώντας στον αμφίρροπο τελικό με 3-2 το νούμερο 5 του πίνακα, την Ελισάβετ Τέρπου (8-11, 11-8, 11-7, 10-12, 13-11). Στα ημιτελικά μάλιστα, είχε νικήσει και το νούμερο 1 του ranking list των κορασίδων, την Έλλη Φίσερ. Η τελευταία έκαμψε στον «μικρό» τελικό στα πέντε σετ την Ιωάννα Γερασιμάτου.

Συναρπαστικοί ήταν οι τελικοί και στις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες. Στους παμπαίδες αναμετρήθηκαν ο Παναγιώτης Αδριανός με τον Βαχάν Σεβνταγιάν. Ο αθλητής από την Πάτρα βρέθηκε να χάνει 0-2 στα σετ, κατάφερε να ισοφαρίσει με δύο σετ στην παράταση και τελικά στο 5ο σετ πέτυχε την ολική ανατροπή (8-11, 10-12, 14-12, 13-11, 11-7)! Στα πέντε σετ πήγε και ο «μικρός» τελικός με νικητή τον Γεράσιμο Πετρή έναντι του Ιάκωβου Αϊβατίδη.

Pera 2014_pagorasidesΜε σκορ 3-2 κρίθηκε και ο αγώνας για το χρυσό μετάλλιο στις παγκορασίδες. Τέταρτη φορά σε ισάριθμα όπεν κοντραρίστηκαν η Δέσποινα Μυτακίδου με τη Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και για πρώτη κατέκτησε τη νίκη η αθλήτρια του Ζωγράφου! Πήρε οριακά τα δύο πρώτα σετ, η Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου ισοφάρισε και στο «κόντρα» επικράτησε με πολύ μικρή διαφορά πόντων η Μυτακίδου (14-12, 13-11, 8-11, 7-11, 11-8).

Τις απονομές έκαναν ο προπονητής του Πέρα Αθηνών Κώστας Ιωαννίδης στους νέους και στις κορασίδες, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιώργος Τσόπελας στις νεάνιδες, το μέλος του Δ.Σ. του Βυζαντινού Αθλητικού Κέντρου Σταύρος Μυτακίδης στις παγκορασίδες, ο προπονητής του Α.Σ. Πέρα και πολυνίκης του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών Γιάννης Βλοτινός στους παμπαίδες και ο προπονητής της Ελευσίνας Γιάννης Λογοθέτης στους παίδες.

Αναλυτικά οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Στράτος Δαμιανής (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

2. Πάρις Ζώνιος (Α.Ο. Ταταύλα)

3. Ανδρέας Τσόπελας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνα Παρίδη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

3. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006)

Pera 2014_paides_aponomiΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

2. Βασίλης Αντωνιάδης (Α.Ο. Καρέα)

3. Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Αγγελίνα Δεβελέκου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

2. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ο. Άρης 2006)

3. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

4. Ιωάννα Γερασιμάτου (ΓΑΟ Πειραιά)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Παναγιώτης Αδριανός (Αναγεννησιακός Πατρών)

2. Βαχάν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Βύρων)

3. Γεράσιμος Πετρής (Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας)

4. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Γ.Σ. Μακαμπή)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

2. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

3. Δήμητρα Μαδέση (ΠΑΟ Φυλής)

4. Μαίρη Κουκουτού (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

 

* Φωτό 1: Φάση από τον τελικό των παμπαίδων. Αριστερά ο Σεβνταγιάν και δεξιά ο Αδριανός.

* Φωτό 2: Γενικό πλάνο από τους αγώνες στη σάλα “Μιχάλης Παγιώτης” στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο 

* Φωτό 3: Οι νικήτριες στην κατηγορία των παγκορασίδων

* Φωτό 4: Η απονομή στους παίδες από τον Γ. Λογοθέτη. Απουσιάζει ο φιναλίστ Β. Αντωνιάδης

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ