Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ώρα δράσης και …απόδρασης αύριο για τους ανθρώπους των media με το 2ο τουρνουά πινγκ πονγκ!

Στάση εργασίας! Ώρα για διαφορετικού στυλ δράση και…απόδραση. Αύριο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, συντροφιά με τη μικρή ρακέτα! Εντάξει, η ζοφερή κατάσταση στον ελληνικό Τύπο δεν σηκώνει αστεία, αλλά το σύνθημα του φετινού 2ου ατομικού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ουδόλως βγάζει τέτοια διάθεση. Κάθε άλλο. Το μήνυμα από την προτροπή στην αφίσα των αγώνων («ώρα για δράση και…απόδραση, ώρα για πινγκ πονγκ») είναι διπλό κι έχει και κοινωνική διάσταση: Πρώτον, ανεξάρτητα από τη βαθιά κρίση είναι ωφέλιμο να κυνηγούν όλοι, άρα και οι άνθρωποι των media, εναλλακτικές ασχολίες, τρόπους για να ξεφύγουν, έστω για λίγο, από το άγχος της καθημερινότητας. Δεύτερον, κανένας δεν πρέπει να χάνει την επαφή με τον αθλητισμό, που αποτελεί ιδανική ψυχαγωγία. Οι συνδιοργανωτές του πρωταθλήματος λοιπόν, η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (Π.Σ.Α.Τ.), θέλουν και θα χαρούν πολύ να τους δώσουν μία τέτοια ευκαιρία αύριο στην ομοσπονδιακή αίθουσα του φαληρικού σταδίου.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 9 το πρωί. Κάνουμε μικρή παύση στην εργασία μας, αφήνουμε τα λαπ τοπ, τις μονταζιέρες, τις κάμερες ή τις φωτογραφικές μηχανές και… φρεσκάρουμε τις ικανότητές μας στο πινγκ πονγκ. Ερχόμαστε πιο κοντά στο δημοφιλές άθλημα, αλλά και πιο κοντά ο ένας στον άλλον σε περιβάλλον σίγουρα πιο χαλαρό. Άλλωστε, ανταποκρίθηκαν πολλοί και στο φετινό κάλεσμα. Οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 100 και οι διοργανωτές βλέποντας ότι εκδηλώνεται ενδιαφέρον ακόμα και την τελευταία στιγμή δίνουν περιθώριο για τους…ξεχασιάρηδες μέχρι και την ώρα της κλήρωσης. Υπάρχουν τρεις ακυρώσεις συμμετοχής, αναπόφευκτα θα παρουσιαστεί και πάλι ένα ποσοστό αποχής, ωστόσο Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και Π.Σ.Α.Τ. αισιοδοξούν ότι οι αθλούμενοι θα ξεπεράσουν τον περσινό αριθμό των 58. Αν συμβεί αυτό, θα είναι η καλύτερη επιβράβευση και η πιο δυνατή ώθηση για την προσπάθεια των δύο φορέων.

Μαζική συμμετοχή λοιπόν, άφθονα παιχνίδια στις θαυμάσιες συνθήκες του βασικού χώρου δράσης του αθλήματος, οργάνωση εγγυημένη από την εμπειρία της ομοσπονδίας, αλλά και παρουσίες που ξεχωρίζουν. Αναμένονται ο παρουσιαστής του ΑΝΤ-1 Χρήστος Φερεντίνος, που πήρε μέρος και στο περσινό τουρνουά, η δημοσιογράφος παρουσιάστρια της ΝΕΤ Αντριάνα Παρασκευοπούλου ,το φωτομοντέλο Ιωάννα Παπαδημητρίου, η οποία είναι παράλληλα και αθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης, καθώς και γνωστοί αθλητικοί συντάκτες. Στα τραπέζια του πινγκ πονγκ θα εκπροσωπηθούν δεκάδες μέσα ενημέρωσης με δημοσιογράφους τεχνικούς, φωτογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους κ.α., ενώ ξεχωριστή σημασία για την απήχηση του τουρνουά έχει το γεγονός ότι θα βρεθούν στο Σ.Ε.Φ. και συνάδελφοι από την Πάτρα και την Κρήτη! Συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή 86 άνδρες και 14 στις γυναίκες, ενώ 13 από αυτές τις δηλώσεις έγιναν από πρώην ή νυν αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Το πρωτάθλημα αφορά στο αγώνισμα του απλού και θα έχει τρεις κατηγορίες. Ανδρών, γυναικών και μία ειδική κατηγορία για τους νυν και πρώην αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οι οποίοι εργάζονται στον χώρο του Τύπου.

Υπενθυμίζουμε ότι γίνεται μόνο Σάββατο και ολοκληρώνεται το μεσημέρι εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας της αστυνομίας για το κυριακάτικο τελικό της Α1 μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 9 αύριο το πρωί με την κλήρωση των γκρουπ των ανεξαρτήτων, και δύο ώρες μετά διεξάγεται η κλήρωση των αθλητών. Σημειώνεται ότι προς το παρόν έχει δηλώσει συμμετοχή μόνο μία παλιά αθλήτρια και θ’ απορροφηθεί στην κατηγορία του απλού γυναικών.

Σε κάθε περίπτωση σκοπός των διοργανωτών είναι να ευχαριστηθούν όλοι οι αθλούμενοι τη συμμετοχή τους δίνοντας όσο γίνεται περισσότερα ματς γι’ αυτό το σύστημα διεξαγωγής δεν προβλέπει για καμία κατηγορία άμεσο αποκλεισμό.

Παρακάτω αναφέρουμε όλες τις τελευταίες πληροφορίες-οδηγίες για το event και παρακαλούμε τους αθλούμενους να τις διαβάσουν με προσοχή:

* Οι συμμετέχοντες στις απλές κατηγορίες ανδρών και γυναικών πρέπει να βρίσκονται στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ το αργότερο έως τις 09:00, καθώς εκείνη την ώρα έχει προγραμματιστεί να γίνει με την παρουσία τους η κλήρωση των γκρουπ. Όποιος καθυστερεί στη μετάβαση και δεν μπορεί να φτάσει εγκαίρως, μπορεί να ενημερώσει τον Γιάννη Φάκαρο στο τηλέφωνο 6974-016302, ώστε να συμπεριληφθεί στην κλήρωση.

* Η άνεση του χώρου επιτρέπει στους αθλούμενους να φέρουν στο ΣΕΦ και τις οικογένειές τους

* Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα οι συμμετέχοντες να δηλώνουν το όνομά τους στη γραμματεία.

* Η προσέλευση στο στάδιο γίνεται από την είσοδο των αθλητών (δεξιά του πάρκινγκ). Αφού προχωρήσουν λίγα μέτρα οι συμμετέχοντες πηγαίνουν ελαφρώς αριστερά και ευθεία στο τέρμα βρίσκουν την αίθουσα πινγκ πονγκ. Υπάρχει και η κεντρική είσοδος (μπροστά στο πάρκινγκ).

* Οι αγώνες αρχίζουν αμέσως μετά την κλήρωση, γύρω στις 09:45.

* Την ώρα της κλήρωσης οι αθλούμενοι μπορούν να κάνουν την προθέρμανσή τους. Σε ώρα αγώνων θα επιτρέπεται προθέρμανση μόνο εάν τα μπαλάκια δεν εμποδίζουν αγωνιζόμενους σε κοντινά τραπέζια.

* Η ειδική κατηγορία των «νυν και πρώην αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης» αρχίζει γύρω στις 11:15 και η κλήρωση διεξάγεται στις 11:00.

* Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής το κύριο πλάνο για το σύστημα διεξαγωγής είναι:

Πρώτη φάση απλής κατηγορίας ανδρών: Γίνονται από 12 έως 16 γκρουπ των 4ων ή των 3ων αθλητών και οι δύο πρώτοι από το κάθε ένα προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Δεύτερη φάση: Σχηματίζεται ταμπλό των «32» και μετά από νέα κλήρωση προχωρά με απλό νοκ άουτ μέχρι τον τελικό (16άδα, 8άδα κοκ). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση μειωμένης προσέλευσης σχηματίζονται λιγότερα γκρουπ και ακολουθεί ταμπλό των «16».

Πρώτη φάση απλής κατηγορίας γυναικών: Πάντα ανάλογα με τις συμμετοχές διαμορφώνονται από 2 έως 4 γκρουπ και προκύπτουν οι προκρίσεις στο ταμπλό.

Δεύτερη φάση: Νοκ άουτ ματς από την 8άδα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο ενδεχόμενο μειωμένης προσέλευσης ίσως γίνει ταμπλό των “4”.

Ειδική κατηγορία: Ανάλογα με τις συμμετοχές και τα χρονικά περιθώρια θα δημιουργηθούν από 2 έως 4 προκριματικά γκρουπ, από τα οποία θα προκύψει το νοκ άουτ ταμπλό της τελικής φάσης.

* Τα ματς κρίνονται με το σύστημα «ο καλύτερος των πέντε σετ», δηλαδή υπέρ του αθλητή ή της αθλήτριας, που φτάνει πρώτος/η στα τρία (3) νικηφόρα σετ.

* Στην περίπτωση που δεν συμπληρώνονται οι θέσεις των ταμπλό θα υπάρχουν στον 1ο γύρο αγώνες bye για κάποιους από τους νικητές των γκρουπ. Μόνο για την απλή κατηγορία των ανδρών ίσως επιλεχθεί ως εναλλακτική λύση να γίνει κλήρωση ανάμεσα στους αθλητές, που θα έχουν τερματίσει 3οι στα γκρουπ και να συμπληρωθεί το ταμπλό των «32» με τους λεγόμενους luckylosers.

* Αν προκύψουν ισοβαθμίες σε θέσεις πρόκρισης από τα γκρουπ θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

* Δεν προβλέπονται αγώνες για τις θέσεις 3-4, επομένως και στις τρεις κατηγορίες θα δοθούν από δύο χάλκινα μετάλλια.

* Θα τοποθετηθούν 12 τραπέζια.

* Όσοι δεν έχουν δική τους ρακέτα μπορούν να ζητούν από τη γραμματεία, αλλά πρέπει να την επιστρέφουν μετά τον αγώνα τους. Εννοείται ότι οι ρακέτες στη γραμματεία δεν θα είναι όλες ίδιας ποιότητας.

* Οι συμμετέχοντες θα φορούν απαραιτήτως αθλητικά ρούχα και αθλητικά παπούτσια (μπορείτε να δείτε ξανά την προκήρυξη του πρωταθλήματος στα σάιτ του ΠΣΑΤ και της ΕΦΟΕπΑ). Προτείνεται στους αθλούμενους να έχουν μαζί τους κι άλλα μπλουζάκια για να αλλάζουν. Η αίθουσα δεν έχει κλιματισμό.

* Θα δοθούν αναμνηστικά και θα κληρωθούν φανέλες.

* Όσοι θέλουν να ενημερωθούν για βασικούς κανονισμούς της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μπορούν να τους δουν στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (στη διεύθυνση www.httf.gr), στην ενότητα «πληροφορίες».

                                                                  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ