Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Γκιώνης κράτησε το αήττητο της Μπορούσια στην τελική του πρόβα για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Gio amina_Borussia

Gio amina_BorussiaΣε ντέρμπι του γερμανικού πρωταθλήματος έκανε την πρόβα τζενεράλε για το επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Παναγιώτης Γκιώνης και με νίκη στο φινάλε κράτησε το αήττητο της Μπορούσια Ντίσελντορφ στη φετινή σεζόν! Η ομάδα του κατέβαλλε 3-2 την Οχσενχάουζεν, έκανε το 6 στα 6 στη Μπουντεσλίγκα και μαζί με τα 3 ματς του Τσάμπιονς Λιγκ «τρέχει» σερί 9 αγώνων με το απόλυτο των νικών! Ο Γκιώνης ξεπέρασε στο τελευταίο επί μέρους παιχνίδι τον Άγγλο Πίτσφορντ. Το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο θα μετάσχει πρώτη φορά στην καριέρα του, θα γίνει στο -ήδη οικείο γι’ αυτόν- Ντίσελντορφ το τριήμερο 24-26 Οκτωβρίου. Αυτό το Σαββατοκύριακο εξάλλου, είχαν δράση σε ξένα πρωταθλήματα και τρεις διεθνείς αθλήτριες. Αγωνιζόμενη στη Γαλλία η Γεωργία Ζαβιτσάνου έκανε πετυχημένο ντεμπούτο στο εξωτερικό, στην ίδια χώρα η Μαρία Χριστοφοράκη πραγματοποίησε την πρώτη φετινή της εμφάνιση και ώθησε στη νίκη τη νέα της ομάδα, ενώ η Αγγελίνα Παπαδάκη έδωσε τον δεύτερο αγώνα της στην Ιταλία με τη Νορμπέλο.

Στη Γερμανία η Μπορούσια έδωσε μακριά από το «σπίτι» της τη δυνατή αναμέτρηση, αλλά όχι στην έδρα της Οχσενχάουζεν. Η τελευταία έπαιξε στο Ουλμ κάνοντας ειδική οικονομική συμφωνία με τη συγκεκριμένη περιοχή. Τουλάχιστον για τον Έλληνα «αμυντικό», αυτό αύξησε τον βαθμό δυσκολίας διότι το Ουλμ βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και οι αναπηδήσεις της μπάλας είναι διαφορετικές. Ο αγώνας είχε έντονο ενδιαφέρον, έγινε μπροστά σε πολύ κόσμο, οι υπεύθυνοι είχαν βάλει εξέδρες σε κάθε πλευρά του γυμναστηρίου και οργάνωσαν εντυπωσιακά το τελετουργικό (μέχρι που έσβηναν τα φώτα και άναβαν προβολείς πάνω στο τραπέζι σε κάθε ανάπαυλα).

Ο Γκιώνης μπήκε πρώτος και τελευταίος στον αγωνιστικό χώρο για τους νταμπλούχους Γερμανίας. Στον εναρκτήριο αγώνα βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό Σιμόν Γκοζί και κάμφθηκε με 3-0 σετ. Η ήττα από τον Γάλλο ήταν η δεύτερή του στο φετινό πρωτάθλημα. Στο 2-2 αντιμετώπισε τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ και μετά από αμφίρροπη κόντρα επικράτησε με 3-1. Για να φτάσει στη νίκη μάλιστα, χρειάστηκε να σώσει 4 σετ μπολ στο 1ο σετ και 3 στο 4ο! Ενδιάμεσα ο Γερμανός Τίμο Μπολ είχε ισοφαρίσει για τη Μπουρούσια (παίζοντας με τον Πίτσφορντ), ο Ινδός Ατσάντα τής είχε δώσει προβάδισμα με 2-1 νικώντας τον Ρώσο Αλεξάντερ Σιμπάεφ, αλλά ο Μπολ υπέστη ήττα έκπληξη από τον Βραζιλιάνο Χύγκο Καλντεράνο, που σε σπουδαία κίνηση τακτικής χρησιμοποιήθηκε στο 4ο ματς σε αντικατάσταση του Γκοζί! Ύστερα από τη νέα νίκη η Μπορούσια προηγείται στη βαθμολογία με 12 βαθμούς και αγωνίζεται πάλι στις 9 Νοεμβρίου.

Ο Γκιώνης επέλεξε να κάνει στην Αθήνα το τελικό στάδιο της προετοιμασίας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έτσι, επιστρέφει την Αθήνα το βράδυ και θα ξαναφύγει για το Ντίσελντορφ την Πέμπτη μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή.

Στην Α1 κατηγορία γυναικών της Ιταλίας διεξήχθη η 2η αγωνιστική και η Νορμπέλο έφερε μία ακόμα ισοπαλία. Αυτή τη φορά εκτός έδρας (3-3) κόντρα στη Μπανιολέζε. Η Παπαδάκη έχασε αρχικά 3-0 σετ από την Κινέζα Γιουάν Γιουάν και στη συνέχεια νίκησε με το ίδιο σκορ την Ιταλίδα Μαρία-Ρίτα Πιλόνι. Η ομάδα της Σαρδηνίας βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης με 2 βαθμούς.

Στη Γαλλία αγωνίστηκαν πρώτη φορά η Χριστοφοράκη και η Ζαβιτσάνου. Η πρώτη έκανε ντεμπούτο με τη Σαν Πιερέζ στην 3η κατηγορία (National 1) και η δεύτερη δοκίμασε την εμπειρία του εξωτερικού με τα χρώματα της Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ στην 4η κατηγορία (National 2). Η Σαν Πιερέζ 2 έπαιξε για την 3η αγωνιστική του γκρουπ Α της 3ης κατηγορίας κι επιβλήθηκε εντός έδρας της Νιμ με 8-5. Η Χριστοφοράκη πέτυχε δύο νίκες στο απλό, μία στο διπλό, ενώ έχασε από τη Λορί Καστές, την πρώην Γαλλίδα διεθνή. Αξιοσημείωτη η νίκη της εναντίον μίας άλλης πρώην Γαλλίδας διεθνούς, της Χανφού. Σε αυτό το γκρουπ της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος η Σαν Πιερέζ έχει μόνο νίκες προς το παρόν και προπορεύεται με 9 βαθμούς.

Η Αμικάλ 2 βρίσκεται στο γκρουπ Cτης 4ης κατηγορίας κι επίσης για την 3η ημέρα έφερε στην έδρα της ισοπαλία 7-7 με τη Μερλί Λε Ρουά. Η Ζαβιτσάνου ήταν εξαιρετική και είχε μόνο νίκες σε τρία ματς στο απλό κι ένα στο διπλό.

* Σήμερα μετέβη στη Γαλλία η Κατερίνα Τόλιου για τη συνέχεια της δράσης με την Παρί ΤΤ. Το βράδυ της Τρίτης θα δώσει το δεύτερο παιχνίδι με τη νέα της ομάδα για τη 2η εθνική κατηγορία (ProB).  

* Η Ντινγκ Νινγκ κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών, που διεξήχθη από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου στο Λινζ της Αυστρίας. Η Κινέζα πρωταθλήτρια, νούμερο 1 των αγώνων, κατέβαλλε στον τελικό τη συμπατριώτισσά της Λι Σιάοσια με 4-0 σετ (11-7, 11-9, 13-11, 11-5). Την 3η θέση κατέκτησε η Γιαπωνάεζα Κασούμι Ισικάουα νικώντας στον «μικρό» τελικό 4-3 την Ουγγαρέζα Τζορτζίνα Πότα, που σαφώς με την πορεία της ανέβασε το γόητρο του ευρωπαϊκού γυναικείου πινγκ πονγκ. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ