Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με Ματενέ και Χένζελ ο Γκιώνης στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Gio me_metallia

Gio me_metalliaΝέα εμπειρία, νέα πρόκληση, νέες φιλοδοξίες. Ο Παναγιώτης Γκιώνης βρίσκεται ξανά από σήμερα στο οικείο περιβάλλον του Ντίσελντορφ, αλλά αυτή τη φορά όχι για ν’ αγωνιστεί με την ομάδα του, αλλά για να μετάσχει σ’ ένα από τα μεγαλύτερα ατομικά τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ετήσια διοργάνωση με προσκλήσεις, που συγκεντρώνει τοπ αθλητές απ’ όλο τον κόσμο, γίνεται από αύριο μέχρι την προσεχή Κυριακή στο γυμναστήριο ISS Dome και θα προσελκύσει χιλιάδες φιλάθλους. Ο Έλληνας πρωταθλητής φιγουράρει ανάμεσα σε κορυφαία ονόματα του χώρου από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ταϊπέι, τη Γερμανία, την Πορτογαλία και άλλες χώρες χάρη στη wild card, που πήρε από τη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος. Θέλει πρώτα απ’ όλα ν’ απολαύσει την πρωτόγνωρη εμπειρία και μέσα από αυτό να φτάσει σε καλή θέση ώστε να δικαιώσει για πολλοστή φορά τους δικούς του κόπους και παράλληλα να τιμήσει το ελληνικό πινγκ πονγκ. Σήμερα το απόγευμα έγινε στη γερμανική πόλη η κλήρωση της πρώτης φάσης, ο Γκιώνης είναι επικεφαλής στο γκρουπ Β και αντιμετωπίζει την Παρασκευή τον Γάλλο Αντριέν Ματενέ και τον Αυστραλό Γουίλιαμ Χένζελ.

«Είναι καλή η κλήρωση. Ο Παναγιώτης στοχεύει στην πρόκριση με την πρωτιά στο γκρουπ, καθώς έτσι δεν θα πέσει στο ταμπλό των «16» με κάποιο από τα τέσσερα πρώτα φαβορί και θεωρητικά θα έχει περισσότερες πιθανότητες να μπει στην 8άδα. Είναι σε καλή κατάσταση, έχει μεγάλη όρεξη για νέα πολύ δυνατά παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είναι τιμή για τον Παναγιώτη η συμμετοχή στο κορυφαίο αυτό event, είναι τιμή και για μένα, αφού βρίσκομαι επίσης πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε το απόγευμα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής με τον αθλητή του να πραγματοποιεί την ίδια ώρα την τελευταία του προπόνηση στο γυμναστήριο των αγώνων.  

Στις 13.00 ώρα Ελλάδας (12.00 τοπική) ο Γκιώνης συναντά τον Χένζελ (φετινό νικητή του Κυπέλλου Ωκεανίας) και στις 15.30 τον Ματενέ (προσκλήθηκε στο Ντίσελντορφ χάρη στην 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο). Με τον τελευταίο έχει φτιάξει καλή παράδοση και τον νίκησε τελευταία φορά πριν από έναν μήνα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λισσαβώνας, ενώ είναι ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στον έμπειρο Αυστραλό. Οι δύο πρώτες θέσεις από τα συνολικά 4 γκρουπ των 3ων αθλητών, δίνουν πρόκριση στο ταμπλό των «16» και τη νοκ άουτ φάση των αγώνων. Στη σάλα έχουν τοποθετηθεί δύο τραπέζια. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών αγωνίζεται στο τραπέζι 2 και, παρότι δεν υπήρχε μέχρι το βράδυ σχετική ανακοίνωση, πολύ πιθανόν να μεταδοθούν τα παιχνίδια του στο διαδίκτυο (itTV.com).

Τα υπόλοιπα γκρουπ του προκριματικού σταδίου είναι τα εξής:

Γκρουπ Α: Τιάγκο Απολόνια (Πορτογαλία), Σαράθ Καμάλ Ατσάντα (Ινδία), Κάζουο Ματσουμότο (Βραζιλία)

Γκρουπ C: Τσεν Τσίεν Αν (Κινεζική Ταϊπέι), Άντριαν Κριζάν (Ρουμανία), Τζα Κανάκ (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής)

Γκρουπ D: Κέντα Ματσουντάιρα (Ιαπωνία), Αλεξάντερ Σιμπάεφ (Ρωσία), Αρούνα Κουάντρι (Νιγηρία)

Απευθείας στη δεύτερη φάση έχουν περάσει τα πρώτα 8 φαβορί, δηλαδή οι Κινέζοι Μα Λονγκ, Ζανγκ Τζικέ, οι Γερμανοί Ντιμίτρι Οβτσάροφ, Τίμο Μπολ, ο Ιάπωνας Τζουν Μιζουτάνι, ο Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι, ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας και ο Τανγκ Πενγκ από το Χονγκ Κονγκ.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο προσκαλούνται 20 αθλητές απ’ όλες τις ηπείρους. Τα κριτήρια είναι οι υψηλές θέσεις στα ατομικά Κύπελλα των ηπείρων, δηλαδή το Asian Cup, το Europe Cup, το North America Cup, το Latin America Cup, το African Cup και το Oceania Cup (από τις τέσσερις τελευταίες προσκαλείται μόνο ο νικητής), ο παγκόσμιος πρωταθλητής και μία κάρτα ελευθέρας.

Το event θα έχει όλες τις ημέρες ζωντανή κάλυψη στο διαδίκτυο (itTV) και τηλεοπτικές μεταδόσεις το Σάββατο και την Κυριακή (Eurosport). Απολαμβάνει μεγάλης προβολής κάθε χρόνο κι έχει υψηλό οικονομικό κίνητρο, καθώς μοιράζει 150.000 αμερικανικά δολάρια. Ο Γκιώνης, αλλά και δύο συμπαίκτες του στη Μπορούσια, ο Γερμανός Μπολ και ο Ινδός Ατσάντα θα έχουν και τη συμπαράσταση των ντόπιων φιλάθλων. Το γυμναστήριο έχει χωρητικότητα κοντά στις 10.000 και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια του Σαββάτου και της Κυριακής!  

* Τη δεύτερη εμφάνισή της στο γαλλική Pro Β με την Παρί ΤΤ έκανε το βράδυ της Τρίτης η Κατερίνα Τόλιου και τα πήγε θαυμάσια. Στο εντός έδρας 3-3 κόντρα στη 2η της βαθμολογίας Μιλούζ, η νεαρή πρωταθλήτρια νίκησε πρώτα την πρώην Ρουμάνα διεθνή Αντρέα Μαμαλίγκα με 3-1 σετ και στο τελευταίο επί μέρους ματς την πολύπειρη Βουλγάρα διεθνή Καταλίνα Γκατίνσκα με 3-2 σετ και ανατροπή από 1-2! Μετά από τέσσερις αγωνιστικές η Παρί βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης με 7 βαθμούς.

* Συνεχίζεται καθημερινά από αύριο μέχρι την προσεχή Τρίτη η σχολή προπονητών Γ΄κατηγορίας. Στην Αθήνα τα μαθήματα γίνονται στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο και στη Θεσσαλονίκη στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ. Στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) υπάρχει αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ