Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ήττα από Μιζουτάνι και αποκλεισμός στη 16άδα για Γκιώνη

Gionis World_Cup_2014

Gionis World_Cup_2014Στον γύρο των «16» αποκλείστηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης στο Παγκόσμιο Κύπελλο επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Ντίσελντορφ. Έκανε το μεσημέρι την προσπάθειά του απέναντι στον σπουδαίο Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι ώσπου κάμφθηκε με 4-0 σετ (2-11, 10-12, 11-13, 3-11). Ήταν βελτιωμένος σε σχέση με το τελευταίο του ματς στον όμιλο την Παρασκευή, όχι όμως τόσο ώστε να γίνει πολύ ανταγωνιστικός κόντρα στο νούμερο 7 του παγκοσμίου rankinglistκαι 4ο φαβορί των αγώνων. Είχε καλές ευκαιρίες να επικρατήσει στο 2ο και το 3ο σετ, αλλά γενικά ο Μιζουτάνι διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα. Ο αριστερόχειρας Ασιάτης, πέρα από το πολύ ποιοτικό παιχνίδι του, έχει μεγάλες αρετές απέναντι στην άμυνα και τις έδειξε και σήμερα όταν την ίδια ώρα ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να βγάλει ούτε τη διάρκεια, ούτε τις μπαλιές, που θα έφερναν τον αντίπαλό του σε πολύ δύσκολη θέση. Ο Γκιώνης, που λόγω της παρουσίας του στη Μπορούσια Ντίσελντορφ, είχε και σήμερα τη συμπαράσταση των Γερμανών φιλάθλων, ολοκλήρωσε την πρώτη εμφάνισή του σε μία ακόμα κορυφαία ατομική διοργάνωση με 1 νίκη και 2 ήττες. Πέτυχε τον αρχικό στόχο της πρόκρισης στα νοκ άουτ κι από τη στιγμή που θα συναντούσε άμεσα στο ταμπλό ένα από τα πρώτα τέσσερα φαβορί ήταν δεδομένο ότι δεν είχε τις πιθανότητες με το μέρος του.  

Στο ξεκίνημα δεν πήγε τίποτα καλά για τον πολύπειρο διεθνή μας (νούμερο 21 στον κόσμο) και ο Μιζουτάνι πήρε αμέσως διαφορά και την αξιοποίησε. Στο 2ο σετ ο Γκιώνης έχασε άμεσα προβάδισμα τριών πόντων (6-3), αλλά στο 8-10 έσωσε δύο σετ μπολ. Σε εκείνο το σημείο αστόχησε σ’ ένα (από τα πολλά χαμένα σήμερα) forehandspin και αργότερα έστειλε άμυνα από το backhandστο φιλέ.

Στο 3ο σετ παρακολούθησε το σκορ από πολύ κοντά και παρότι ο Μιζουτάνι έφτασε ξανά στο 8-10 κατάφερε με σπουδαία ράλι να πάρει τρεις πόντους στη σειρά και ν’ αποκτήσει σετ μπολ (11-10). Ο Ιάπωνας όμως, διατήρησε το καθαρό μυαλό και με πολύ καλές επιλογές και σταθερές επιθέσεις κατέκτησε στην παράταση και το 3ο σετ. Εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το ματς, καθώς ο Γκιώνης δεν είχε πια και την απαιτούμενη ψυχολογία για να κυνηγήσει την υπέρβαση και το 4ο σετ κρίθηκε εύκολα.

Ο Μιζουτάνι είχε αντιμετωπίσει τον Γκιώνη και στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού, τον περασμένο Απρίλιο στο Τόκιο και τον είχε νικήσει με 3-1 σετ. Προσκλήθηκε στο Ντίσελντορφ με την 3η θέση από το τελευταίο Ασιατικό Κύπελλο και κάνει την 4η συμμετοχή του στον θεσμό. Η καλύτερη θέση του έως σήμερα είναι η 4η, την οποία κατέκτησε στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2010 και του 2011. Στις αρχές Μαΐου, στο Τόκιο, αναδείχτηκε «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής στο ομαδικό. Πήρε το χρυσό μετάλλιο στο απλό ανδρών στον μεγάλο τελικό των WorldTourτο 2010, αναδείχτηκε νικητής, επίσης στο απλό, σε 4 WorldTour, ενώ είναι 6 φορές πρωταθλητής Ιαπωνίας στο ίδιο αγώνισμα. Φέτος πήρε και την 3η θέση στο ομαδικό των Ασιατικών Αγώνων. Έχει αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στη Σούπερ Λίγκα της Κίνας, στη γερμανική αλλά και τη ρωσική λίγκα.

* Περιλάμβανε και δήλωση του Παναγιώτη Γκιώνη την Παρασκευή η ενότητα στην ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (ittf.com) με σχόλια αθλητών ύστερα από παιχνίδια της πρώτης φάσης. Ο Γκιώνης μίλησε μετά την ήττα από τον Αντριέν Ματενέ και ανέφερε: «Είχα μια κακή ημέρα σήμερα, ο αντίπαλος έπαιξε καλά και οι επιθέσεις μου δεν απέδωσαν. Δεν μπορούσα να βρω έναν ρυθμό και δεν γινόταν να συγκεντρωθώ. Νομίζω ότι η πλαστική μπάλα μού δημιουργεί προβλήματα. Ελπίζω πάντως, ότι στη συνέχεια θα πάω πολύ καλύτερα».

 

(Photo Remy Gros από αγώνα του Γκιώνη στο World Cup)

                                                

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ