Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επαναπρόσληψη Στάθη στο κλιμάκιο επιλέκτων της Θεσσαλονίκης

Stathis

StathisΤην επαναπρόσληψη του Θανάση Στάθη στο κλιμάκιο επιλέκτων αθλητών στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Κατά την τελευταία του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας και ο έμπειρος προπονητής θα βρεθεί για δεύτερη φορά στο ίδιο πόστο με σύμβαση μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Ήταν στο τεχνικό τιμ του κλιμακίου για περισσότερο από 10 χρόνια και σταμάτησε τον Ιούλιο του 2013 όταν για προσωπικούς λόγους δεν θέλησε να συζητήσει ανανέωση του συμφωνητικού του. Από εκείνο το καλοκαίρι δεν υπάρχει τέτοια δραστηριότητα στην ομοσπονδιακή αίθουσα της συμπρωτεύουσας και τελικά ύστερα από εξέταση διαφόρων περιπτώσεων και προτάσεων οι αρμόδιοι πήραν τις αποφάσεις τους με βασικό σημείο τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας.

Η πρόταση του Θανάση Στάθη είναι να γίνει το κλιμάκιο πιο επικοινωνιακό και πιο εξωστρεφές. Να μην το χαρακτηρίζει αυστηρό πλαίσιο προγράμματος και παρουσιών και προκειμένου να έχει περισσότερους νεαρούς αθλητές να στηρίζεται στη συνεργασία με τους προπονητές των τοπικών σωματείων. Αυτή η πρόταση βρήκε σύμφωνη τη διοίκηση της Τ.Ε., η οποία κατέληξε ομόφωνα στην επιλογή του Στάθη κι έκανε τη σχετική εισήγηση στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

Ο παλιός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τους προπονητές των σωματείων Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς, Α.Π.Σ. Ναυάρχου Βότση, Α.Σ. Πέρα, Χ.Α.Ν.Θ., Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου, Α.Φ. Άδωνις και Σίνδου και τους ανέλυσε το πλάνο του για τη διαφορετική λειτουργία. Τους τόνισε ότι επιθυμεί τη συνεργασία των προπονητών με τους αθλητές τους ώστε να προτείνονται κάποιοι για το κλιμάκιο και να δουλεύουν κι εκεί υπό την επίβλεψη του ομοσπονδιακού προπονητή, αλλά χωρίς βαριές υποχρεώσεις. Ήταν μία πρώτη συνεργασία εκ τους σύνεγγυς και θ’ ακολουθήσουν κι άλλες επαφές.

«Έχει αποδειχτεί ότι δεν γίνεται να λειτουργήσει η κατάσταση όπως πριν. Υπάρχουν δυσκολίες στο ν’ αποκτήσει ξανά ζωή το κλιμάκιο, κανένας δεν μπορεί τη δεδομένη στιγμή να δηλώσει σίγουρος γι’ αυτό, αλλά πιστεύω ότι μόνο με αυτές τις αλλαγές μπορεί να ξαναγίνει πυρήνας δράσης. Σε συνεργασία με την τοπική επιτροπή και την κεντρική διοίκηση της ομοσπονδίας είπαμε να δοκιμάσουμε κάτι νέο και να μη συνεχίσουμε με την παραδοσιακή μέθοδο. Θέλουμε συνεργασία με τα σωματεία. Δεν θα υπάρχει κατεύθυνση από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, αλλά θα κινούμαστε με ευελιξία για την προπονητική διαδικασία κοιτώντας τις ανάγκες των σωματείων. Θέλουμε τα παιδιά να προπονούνται στα σωματεία τους και παράλληλα να δουλεύουν και στο κλιμάκιο ώστε να έρχονται σε επαφή με άλλους αξιόλογους παίκτες», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για το νέο πλάνο ο Θανάσης Στάθης.      

Το κίνητρό του μάλιστα, ώστε ν’ αποφασίσει να συνεργαστεί ξανά με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αποτέλεσε αυτή ακριβώς η ανάγκη να επιστρέψει από την αδράνεια το κλιμάκιο και να βοηθήσει γενικά στο να υπάρξει ξανά μεγαλύτερη κινητικότητα στο πινγκ πονγκ της Θεσσαλονίκης: «Ήταν καθαρά αποτέλεσμα των προβληματισμών των δικών μου και άλλων ανθρώπων του αθλήματος για το τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.  Από πέρσι κάναμε συζητήσεις με στελέχη της ομοσπονδίας, αναλύαμε τη δύσκολη κατάσταση και καταλήξαμε στο ότι πρέπει να προσπαθήσουμε για κάτι διαφορετικό. Με αυτή την προοπτική αποφασίσαμε να συνεργαστούμε ξανά», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που αρχίζει το πλάνο του από τον Νοέμβριο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Από την ίδια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου η ομοσπονδία ανακοίνωσε και τα εξής:

– Αποφασίστηκε η συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά με προσκλήσεις της Κύπρου. Το καθιερωμένο event θα γίνει από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου στη Λευκωσία και η Μεγαλόνησος θέλει να του δώσει μεγαλύτερο πρεστίζ κυρίως λόγω του θέματος, που δημιούργησε σε βάρος της η Τουρκία στη διοργάνωση του Μεσογειακού διασυλλογικού Κυπέλλου. Θυμίζουμε ότι οι γείτονες (που εν τέλει έκαναν κανονικά τους αγώνες πριν από λίγες ημέρες) δεν είχαν συμπεριλάβει και την κυπριακή εθνικότητα σε αυτές, που μπορούσαν να κάνουν αίτηση για να πάρουν βίζα και να μετάσχουν στο Κύπελλο! Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έκρινε απαραίτητο να μεγαλώσει τις επαφές με ομοσπονδίες-μέλη της Μεσογειακής Ένωσης του αθλήματος και να καλέσει στο τουρνουά περισσότερες χώρες σε σχέση με πέρσι. Η Ελλάδα, που έτσι κι αλλιώς στηρίζει τις προσπάθειές της, θ’ ανταποκριθεί στο κάλεσμα με τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους, Γιώργο και Κωνσταντίνο, τη Μαρία Χριστοφοράκη και τη Γεωργία Ζαβιτσάνου. Επιπλέον βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Π.Ο.ΕΠ.Α. στις αντιδράσεις για τα όσα έγιναν αναφορικά με το Μεσογειακό Κύπελλο. Η διαμαρτυρία συνεχίζεται διότι η διοργάνωση διεξήχθη χωρίς να έχουν εκπληρωθεί οι υποχρεώσεις, που είχαν αναλάβει όλοι οι εμπλεκόμενοι στη συνεδρίαση της Λισσαβώνας τον Σεπτέμβριο…

– Τέλος, μ’ έναν χρόνο αποκλεισμό από τους αγώνες τιμωρήθηκε ο διαιτητής Νίκος Σκατζής. Ο λόγος είναι ότι στο πρόσφατο αναπτυξιακό τουρνουά του Πέρα Αθηνών συμπεριφέρθηκε απρεπώς και αντιδεοντολογικά προς την αθλήτρια Ιωάννα Γερασιμάτου.

 

* Ο προπονητής Θανάσης Στάθης σε φωτό του Βασίλη Καραουλάνη. 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ