Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πολύτιμη εμπειρία στη Γαλλία για τους αθλητές της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α.

AmeA sti_Gallia

AmeA sti_GalliaΜία ακόμα συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά, μία ακόμα σημαντική εμπειρία για νεαρά στελέχη της εθνικής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης αθλητών με αναπηρίες. Ο Γιώργος Μουχθής, ο Μάριος Χατζηκυριάκος, ο Παναγιώτης Ιωάννου και η Φωτεινή Μπούσιου πήραν μέρος από τις 23 έως τις 26 του μήνα στο ισχυρό όπεν Α.Με.Α. της Γαλλίας, που έγινε στο Cote d’ Azur. Είναι αθλητές του Α.Σ. Π.Α.Σ.Κ.Α. και μάλιστα οι τρεις πρώτοι κυμαίνονται ηλικιακά από 14 έως 20 ετών. Δεν επιζητούσαν διακρίσεις, αλλά την καλή παρουσία μέσα από πολλούς δυνατούς αγώνες σε υψηλό επίπεδο. Είναι όλοι αθλητές της κλάσης 6 (σ.σ. των ορθίων), αγωνίστηκαν στο απλό των κατηγοριών τους, ενώ οι τρεις άνδρες μετείχαν και στο ομαδικό. Τα παιδιά δεν κατάφεραν να περάσουν τα προκριματικά γκρουπ, ωστόσο στην προσπάθειά τους να προοδεύσουν άφησαν καλή εικόνα σε γενικές γραμμές. Όλα είχαν να δώσουν πολύ δύσκολα παιχνίδια και είναι χαρακτηριστικό ότι στο ατομικό ήρθε μόνο ένα νικηφόρο αποτέλεσμα από τον Μουχθή.  

Τους διεθνείς μας καθοδήγησε τεχνικά η προπονήτρια του Π.Α.Σ.Κ.Α. κι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού γυναικείου πινγκ πονγκ Αρχοντούλα Βολακάκη, η οποία στο παρελθόν έχει συνεργαστεί και με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρίες.

Ο Γιώργος Μουχθής αγωνίστηκε στο γκρουπ Α της κατηγορίας 6 και αποκλείστηκε από τα νοκ άουτ μένοντας στην 3η θέση. Κατέβαλλε τον Αργκουέλο από την Κόστα Ρίκα με 3-1 σετ κι έχασε από τον επικεφαλής του γκρουπ, τον Γερμανό Κούσιακ με 3-0 και από τον Βρετανό Πέρι με 3-1.

Στο γκρουπ Β της ίδιας κλάσης ο Παναγιώτης Ιωάννου υπέστη τρεις ήττες. Με 3-1 σετ από τον Αμερικανό Μπράουν και με 3-0 από τον Σουηδό Λιούνγκρεν και τον Ελβετό Κνος.

Στο γκρουπ Cκαι πάντα για την κλάση 6 έμεινε τελευταίος με τρεις ήττες και ο Μάριος Χατζηκυριάκος. Κάμφθηκε με 3-0 σετ από τον Γερμανό Λέικ και τον Κορεάτη  Κιμ Σουν και 3-1 από τον Σουηδό Αζουλάι.

Τέλος, η Φωτεινή Μπούσιου στο γκρουπ Α της κλάσης 6 περιορίστηκε στην τελευταία θέση, καθώς έχασε 3-0 από τη Σουηδέζα Έντρε, 3-1 από τη Νορβηγίδα Τβέιταν και 3-0 από τις Ρωσίδες Φατάκοβα και Σοκολνίκοβα.

Οι τρεις αθλητές μας αγωνίστηκαν και στο ομαδικό της κλάσης 6 και είχαν κι εκεί την ευκαιρία να μετρήσουν δυνάμεις. Η Ελλάδα έπαιξε στο γκρουπ Α. Πάλεψε γερά το παιχνίδι με τη μικτή Κόστα Ρίκα/Βρετανία όπου λύγισε με 3-2, ενώ έχασε 3-0 από την επικεφαλής Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη Σουηδία. Τις δύο νίκες σημείωσε ο Μουχθής.

Την αποστολή στη γαλλική πόλη ακολούθησε ο γενικός γραμματέας της Ε.Α.ΟΜ.- Α.Με.Α. Κωνσταντίνος Σιάχος, ενώ υπήρχε και υπεύθυνος ιατρός ο Ηλίας Λυμπεριάδης.

 

* Αναμνηστική φωτό από τη Γαλλία με τους τέσσερις αθλητές (από αριστερά Μουχθής, Χατζηκυριάκος, Ιωάννου και κάτω την Μπούσιου), την προπονήτρια Αρχοντούλα Βολακάκη και τον γενικό γραμματέα του Δ.Σ. της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. Κώστα Σιάχο.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ