Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με 165 συμμετοχές το ατομικό τουρνουά δημοτικών σχολείων της Πάτρας

Η δημοτικότητα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, η πέραση που έχει σαν παιχνίδι στις μικρές ηλικίες, αποδείχτηκε σ’ ένα ακόμα μαθητικό τουρνουά στην ελληνική περιφέρεια. Το ανοιχτό ατομικό πρωτάθλημα μαθητών-μαθητριών Δημοτικών Σχολείων Πάτρας, που διοργάνωσε σήμερα η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τα σωματεία της πόλης, συγκέντρωσε 165 αγοράκια και κοριτσάκια και μετατράπηκε σε μικρή γιορτή του αθλήματος. Το κλειστό γυμναστήριο «Τόφαλος» γέμισε παιδιά και γονείς και άπαντες με τον ενθουσιασμό τους έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στις 6,5 ώρες της αγωνιστικής δράσης. Το πινγκ πονγκ απέκτησε σίγουρα νέους φίλους από αυτή την αθλητική εκδήλωση. Η Τοπική Επιτροπή επιχείρησε πρώτη φορά να την οργανώσει σε κλειστό γυμναστήριο (μέχρι τώρα είχαν γίνει τουρνουά με μαθητές σε ανοιχτούς χώρους) και αναμφίβολα το συνολικό αποτέλεσμα ήταν ενθαρρυντικό.

Μέσα από το τουρνουά ήταν ευκαιρία να προβληθεί και η δραστηριότητα του αθλήματος στην περιοχή, καθώς ήταν δεδομένο ότι θ’ αγωνιστούν πάρα πολλά παιδιά, που δεν είναι αθλητές τοπικών ομάδων. Έτσι μαζί με την αφισούλα των αγώνων μοιράστηκαν και ενημερωτικά φυλλάδια για τα τοπικά σωματεία. Οι μικροί μαθητές και οι συνοδοί έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον και σίγουρα είναι πιθανό να υπάρξουν νέες εγγραφές σε σωματεία της Πάτρας την ερχόμενη χρονιά.

Το όπεν περιλάμβανε τρεις κατηγορίες στα αγόρια και ισάριθμες στα κορίτσια: Α΄-Β΄, Γ΄-Δ΄και Ε΄-ΣΤ΄ τάξεων. Οι 165 συμμετοχές προήλθαν από περίπου 30 δημοτικά σχολεία της Πάτρας και χωρίζονταν σε 14, 50 και 63 αντίστοιχα στις κατηγορίες των μαθητών και σε 3, 15 και 20 στις κατηγορίες των μαθητριών.

Να σημειωθεί ακόμα ότι πέρα από τα κλασικά έπαθλα, δόθηκαν στους νικητές δώρα από χορηγίες του καταστήματος αθλητικών ειδών GP Sports Πετρόχειλος και της εταιρίας ΧΕΝΙΑ, ενώ από προσφορές του Γιάννη Μαγκούτα (αθλητή του ΑΣΠ Προμηθέα) και της εταιρίας ΧΕΝΙΑ μοιράστηκαν δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες. Η διαιτησία έγινε εθελοντικά από ντόπιους διαιτητές, τους οποίους η Τ.Ε. ευχαριστεί θερμά για τη συνδρομή τους στην οργανωτική επιτυχία του τουρνουά.

Όλοι οι νικητές ανά κατηγορία:

Μαθητές Α΄-Β΄Τάξεων:

1. Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Δημοτικό Κάτω Καστριτσίου)

2. Αλέξης Κωστακιώτης (19ο Πάτρας)

3. Μάριος Μαγκούτας (62ο Πάτρας)

-. Ξενοφών Βοριζάνος (Δημοτικό Ρίου)

 

Μαθήτριες Α΄-Β΄Τάξεων:

1. Μαρία-Αργυρή Γιώτη (Δημοτικό Κάτω Καστριτσίου)

2. Νεφέλη Καφάτου (16ο Πάτρας)

3. Κλειώ Μαρίνου (41ο Πάτρας)

 

Μαθητές Γ΄-Δ΄Τάξεων:

1. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Ρίου)

2. Παναγιώτης Ανδριανός (Ρίου)

3. Ιάσων Φιλιππόπουλος (56ο Πάτρας)

-. Μιχάλης Βοριζάνος (Ρίου)

 

Μαθήτριες Γ΄-Δ΄Τάξεων:

1. Βασιλική Ηλιοπούλου (Αγίου Βασιλείου)

2. Αθηνά Λιβιεράτου (48ο Πάτρας)

3. Αναστασία Σουλελέ (26ο Πάτρας)

-. Ιωάννα Λιμιώτη (26οΠάτρας)

 

Μαθητές Ε΄-ΣΤ΄Τάξεων:

1. Μιχάλης Κολέτσης (8ο Πάτρας)

2. Γιώργος Ηλιόπουλος (Αγίου Βασιλείου)

3. Παναγιώτης Γασπαράτος (49ο Πάτρας)

-. Ηλίας Κανναβός (Πειραματικό)

 

Μαθήτριες Ε΄-ΣΤ΄Τάξεων:

1. Χριστίνα Αθανασοπούλου (56ο Πάτρας)

2. Μαρία Στρατούλια (Κάτω Καστριτσίου)

3. Μαρία Καλύβα (Κάτω Καστριτσίου)

-. Κατερίνα Τσοπάνογλου (Αγίου Βασιλείου)

                                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ