Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρόκριση στην 8άδα του ομαδικού παίδων στη Σλοβακία

Damianis me_Sgouro_piso_Malta

Damianis me_Sgouro_piso_MaltaΆψογη πορεία μέχρι τα προημιτελικά του ομαδικού παίδων πραγματοποίησε σήμερα το ελληνικό δίδυμο, που παίρνει μέρος στο δυνατό όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Σλοβακίας. Αφού κυριάρχησε στο γκρουπ με δύο νίκες, πέρασε επιτυχώς και τον 1ο γύρο του αγωνίσματος και σαφώς δείχνει την ικανότητα να μπει στα μετάλλια. Η ομάδα του Χρήστου Λάμη, που με τον Γιάννη Σγουρόπουλο και τον Στράτο Δαμιανή είναι 3ο φαβορί του αγωνίσματος στη Μπρατισλάβα, κατέβαλλε στο πρώτο κομμάτι της ημέρας τη Σλοβακία 2 με 3-1 και την Πολωνία 1 με 3-0 και πήρε την πρωτιά στο γκρουπ C. Το βράδυ στα νοκ άουτ και τον γύρο των «16» έκαμψε και τη Ρουμανία 2 με 3-0. Στο μακρινό Ζανγκ Για Γκανγκ της Κίνας εξάλλου, έγιναν τα παιχνίδια της πρώτης ημέρας στην αναμέτρηση των μικτών ομάδων της Ευρώπης και της Ασίας, όπου μετέχει ο Παναγιώτης Γκιώνης. Οι Ασιάτες προηγούνται 3-2 και ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών ηττήθηκε φυσιολογικά με 3-0 σετ από το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Κινέζο Σου Σιν. Αναλυτικά οι εξελίξεις στις δύο διοργανώσεις:

Για το ομαδικό παίδων του σλοβακικού τουρνουά σχηματίστηκαν 33 ομάδες και χωρίστηκαν σε 8 ομίλους των 3ων και των 4ων. Με βάση την υψηλή θέση της στα seeding η Ελλάδα ήταν επικεφαλής στο γκρουπ C κι επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της. Το πρωί απέναντι στους Σλοβάκους ο Δαμιανής ηττήθηκε αρχικά με 3-0 από τον Ζέλινκα, αλλά η συνέχεια άνηκε στους διεθνείς μας. Ο Σγουρόπουλος έκανε δύο νίκες στα ατομικά, 3-0 τον Μπάκο και 3-1 τον Ζέλινκα κι ενδιάμεσα στο διπλό επικράτησαν δύσκολα με τον Δαμιανή εναντίον των ίδιων αντιπάλων (3-1 σετ). Το μεσημέρι κόντρα στην Πολωνία 1 το ελληνικό δίδυμο ήταν ακόμα πιο αποτελεσματικό. Στην αρχή ο Δαμιανής έκαμψε με 3-2 σετ τον Κουλζίτσκι και αργότερα ο Σγουρόπουλος νίκησε 3-0 τον Ζαντέτσκι και οι δυο τους επίσης με 3-0 στο διπλό τους Κουλζίτσκι/Ζαντέτσκι.

Η κλήρωση του ταμπλό έφερε την Ελλάδα αντιμέτωπη με τη Ρουμανία 2, η οποία είχε προκριθεί ως 2η από το γκρουπ Α. Ο αγώνας έγινε απόψε, δεν έκρυβε δυσκολίες και οι αθλητές του Άρη Βούλας επιβλήθηκαν με 3-0 χωρίς να χάσουν σετ! Ο Σγουρόπουλος νίκησε τον Ποπέσκου, ο Δαμιανής τον Σινγκεορζάν και μαζί οι δυο τους επικράτησαν και στο διπλό επί των ίδιων αντιπάλων. Αύριο στις 10 ώρα Ελλάδας αντιμετωπίζουν την Ολλανδία, η οποία στη 16άδα απέκλεισε τη Ρωσία Β, ενώ στην πρώτη φάση είχε πάρει τη 2η προνομιούχο θέση στο γκρουπ D. Με νίκη τα παιδιά εξασφαλίζουν τουλάχιστον το χάλκινο μετάλλιο.

Το απόγευμα έγιναν γνωστά και τα προκριματικά γκρουπ του απλού παίδων. Ο Σγουρόπουλος περιλαμβάνεται στα οκτώ φαβορί, που απέφυγαν τη διαδικασία και μπήκαν απευθείας στο ταμπλό, καθώς είναι το νούμερο 6 των αγώνων. Ο Δαμιανής είναι νούμερο 11 της διοργάνωσης και γι’ αυτό μπήκε επικεφαλής στο γκρουπ C. Θ’ αντιμετωπίσει αύριο τον Σλοβάκο Πάτρικ Μπάκο, τον Τσέχο Ματέι Σίβιετς και τον Ολλανδό Κόλιν Γιάγκερ. Συνολικά στο απλό παίδων έγιναν 15 γκρουπ.

ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΟΥ ΣΟΥ ΣΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΙΩΝΗ

Στην Κίνα η Ευρώπη είναι πίσω στο σκορ ύστερα από τα πέντε πρώτα ματς με την Ασία, ωστόσο με το 3-2 παραμένει στη διεκδίκηση της νίκης εν όψει της αυριανής δεύτερης και τελευταίας ημέρας. Ο Γκιώνης αντιμετώπισε στο τρίτο επί μέρους ματς του Euro-Asia All Stars Challenge τον εντυπωσιακό Σου Σιν, κάτοχο της 1ης θέσης στη διεθνή πίνακα αξιολόγησης. Όπως μάλιστα, σημείωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) στον λογαριασμό της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, οι χιλιάδες Κινέζοι φίλαθλοι δημιούργησαν την πιο θερμή ατμόσφαιρα πριν από αυτόν τον αγώνα στο Jiang Su Zhang Jiagang Gymnasium, όχι μόνο γιατί έπαιζε ο συμπατριώτης τους, αλλά και γιατί εκείνη τη στιγμή η ομάδα της γηραιάς ηπείρου μόλις είχε ισοφαρίσει σε 1-1. Ο Έλληνας πρωταθλητής χάρηκε γι’ αυτή την πρώτη εμπειρία στον συγκεκριμένο θεσμό και την αναμέτρηση μ’ έναν τοπ αθλητή, ωστόσο δεν μπόρεσε να πιάσει πολύ καλή απόδοση και ν’ απειλήσει. Σύμφωνα με το μικρό ρεπορτάζ για κάθε αγώνα, που έδωσε η E.T.T.U. μέσα από τα social media, στην πραγματικότητα δεν επέτρεψε ο Σου Σιν στον Γκιώνη να βρει ρυθμό, καθώς εμφανίστηκε σε εξαιρετική κατάσταση. Στο 1ο σετ προηγήθηκε 5-3, αμέσως έκανε το 7-3 με δύο τρομερά forehand, όταν ακόμα ο Panosέδειχνε εντυπωσιασμένος από την εκδήλωση, και τελικά πήρε το σετ με 11-4. Ο καλύτερος παίκτης του κόσμου έδειξε σε πολύ καλή φόρμα. Το 2ο σετ άρχισε καλύτερα για τον Γκιώνη, όμως μετά το 4-4 δεν είχε τις άμυνες στις επιθέσεις του Κινέζου, ο οποίος έφτασε πολύ γρήγορα στο 11-5. Το 3ο σετ ήταν κλειστό και πάλι μόνο στην αρχή. Οι δύο αθλητές ήταν στο 5-5 πριν ο Σου καταφέρει το 9-6 και τελικά φτάσει στο 11-8 με θαυμάσιο στυλ», περιέγραψε η E.T.T.U. Το Σάββατο ο Γκιώνης, που είναι νούμερο 2 στη μικτή Ευρώπης, θα συναντήσει τον Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι.

Αναλυτικά το πώς εξελίχτηκε ο αγώνας Ευρώπη-Ασία την Παρασκευή μέχρι να φτάσει στο 2-3:

Ρόμπερτ Γκάρντος-Τζουν Μιζουτάνι 0-3 (9-11, 8-11, 5-11)

Άντριαν Κριζάν-Γκάο Νινγκ 3-2 (11-9, 11-5, 7-11, 3-11, 12-10)

ΠαναγιώτηςΓκιώνης-ΣουΣιν 0-3 (4-11, 5-11, 8-11)

Μπάστιαν Στέγκερ-Τσουάν Τσι Γιουάν 0-3 (8-11, 6-11, 6-11)

Ταν Ρούι Βου-Τανγκ Πενγκ 3-1 (11-8, 8-11, 11-9, 11-8)

 

* Φωτό: Ο Στράτος Δαμιανής (μπροστά) και ο Γιάννης Σγουρόπουλος (ακριβώς πίσω του) έκαναν δυνατή αρχή στη Σλοβακία και θα κυνηγήσουν μετάλλια σ’ ένα ακόμα διεθνές τουρνουά μικρών ηλικιών (photo Cristian Nicodimesku από το όπεν της Μάλτας). 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ