Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Για την ενίσχυση βραβείου fair play το ποσό που παρακρατήθηκε από τον Ζανγκ Τζικέ

Zhang Jike_ta_spaei

Zhang Jike_ta_spaeiΔεν θα πάει χαμένο το χρηματικό έπαθλο, που παρακρατήθηκε από τον νικητή του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ζανγκ Τζικέ, επειδή στον πανηγυρισμό του στον τελικό του Ντίσελντορφ είχε κλοτσήσει δύο παραβάν με χορηγούς (στη φωτό το πρώτο του ξέσπασμα). Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι να διατεθούν τα 45.000 δολάρια για την προώθηση του ευ αγωνίζεσθαι στο άθλημα. Αποφάσισε να πάει το πρόστιμο προς τη χρηματοδότηση ενός ετήσιου βραβείου FairPlay, για να επιβραβεύσει τους παίκτες για την καλή τους θέληση μέσα κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο του πινγκ πονγκ.

«Η I.T.T.F. ενθαρρύνει όλους τους παίκτες να δείχνουν έντονα συναισθήματα όταν παίζουν πινγκ-πονγκ. Δυστυχώς, ο Ζανγκ Τζικέ έδειξε καταστροφικό και αρνητικό συναίσθημα μετά την επικράτησή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών. Είχε αντίδραση, που δεν άφησε άλλες επιλογές στην επιτροπή αγώνων από το να του ρίξει πρόστιμο ή να τον αποβάλλει, κάτι που θα είχε ως συνέπεια να χάσει όχι μόνο το χρηματικό έπαθλο, αλλά επίσης τον τίτλο του και τους πόντους για τον διεθνή πίνακα αξιολόγησης», σχολίασε ο πρόεδρος της I.T.T.F. Τόμας Βάικερτ και συμπλήρωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που κρατήσαμε τον τίτλο του, καθώς ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση από τον πρώτο Ολυμπιονίκη. Είναι καλό που η I.T.T.F. θα κοιτάξει να επενδύσει πάλι τα χρήματα, που αποτέλεσαν το πρόστιμο του Ζανγκ Τζικέ για την επιβράβευση της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των παικτών μας, με ετήσιο βραβείο FairPlay».

Από την πλευρά του, ο άνθρωπος ο οποίος υφίσταται τις κυρώσεις, ο Κινέζος πρωταθλητής, εμφανίστηκε επίσης χαρούμενος για τον λόγο ότι τα χρήματα, που ο ίδιος έχασε με την ανάρμοστη συμπεριφορά του πρόκειται να πάνε για έναν καλό σκοπό. «Είμαι ευτυχής που τα χρήματα θα προσφερθούν για ένα βραβείο FairPlay. Αυτό θα δώσει ένα καλό παράδειγμα για τους νεότερους παίκτες», τόνισε ο σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής του απλού και του ομαδικού, που σημειωτέον από την πρώτη στιγμή ζήτησε και στην πατρίδα του συγνώμη για τη στάση του.

Οι λεπτομέρειες για το βραβείο ευ αγωνίζεσθαι είναι ακόμη υπό συζήτηση, αλλά σύντομα αναμένεται να υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Για τους ενδιαφερόμενους, το βίντεο με το περιστατικό, που έλαβε χώρα αμέσως μετά το 4-3 του Ζανγκ επί του συμπατριώτη του Μα Λονγκ, είναι στη διεύθυνση: http://youtu.be/8RN82Tz8EkM.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ