Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δεύτερη η Ενεμπόν του Κρεάνγκα στη γαλλική λίγκα, στην 8η θέση η Ανζέ του Γκιώνη

Στο τέλος του έφτασε χτες το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας της Γαλλίας, το οποίο γι’ άλλη μία χρονιά κόσμησαν με την παρουσία τους οι δύο κορυφαίοι Έλληνες αθλητές Καλλίνικος Κρεάνγκα και Παναγιώτης Γκιώνης. Η Ενεμπόν του πρώτου κατέκτησε τη 2η θέση κι απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν. Η Ανζέ τερμάτισε στην 8η θέση και η νέα αγωνιστική περίοδος θα τη βρει φυσικά στην κορυφαία κατηγορία. Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Σαρτρ, στη δεύτερη ομάδα της οποίας θυμίζουμε ότι αγωνίζεται ο Γιάννης Βλοτινός.

 

Η 18η και τελευταία αγωνιστική στη γαλλική λίγκα διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης. Η Ενεμπόν κατέβαλλε εντός έδρας με 4-0 τη Σεστάς χωρίς να έχει στη σύνθεσή της τον Κρεανγκα, που ως γνωστόν είχε κάνει συμφωνία από πέρσι να μην πάρει μέρος σε όλα τα ματς. Η πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας έφτασε έτσι τους 43 βαθμούς και ακολούθησε στη 2η θέση τη Σαρτρ, η οποία συγκέντρωσε 51 βαθμούς και πήρε τα σκήπτρα από τη Λεβαλουά.

Η Ανζέ, χωρίς να έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, κάμφθηκε στην έδρα της από τη Σεν Ντενί με 4-2. Αρκέστηκε στην 8η θέση (επί συνόλου 10 ομάδων) με 30 βαθμούς. Ο Γκιώνης έδωσε δύο παιχνίδια, αρχικά νίκησε τον Τσέχο Μάρεκ Τσίχακ με 3-0 σετ και στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Βέλγιο Γιανίκ Βόστες με 3-2.

 

Στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος ο Κρεάνγκα είχε προσωπικό απολογισμό 4 νίκες και 5 ήττες και ο Γκιώνης 8 νίκες και 7 ήττες απουσιάζοντας μόνο από μία αναμέτρηση. Γενικά στη σεζόν 2011-2012 ο Κρεάνγκα εμφάνισε 12 νίκες και 9 ήττες και ο Γκιώνης 16 νίκες και 15 ήττες.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ