Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γεμάτο Σαββατοκύριακο για Έλληνες αθλητές σε ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα

Papadaki-e-Piccolin 21-03

Papadaki-e-Piccolin 21-03Αγωνιστική δράση σε τέσσερις διαφορετικές χώρες της Ευρώπης είχαν αυτό το Σαββατοκύριακο επτά επίλεκτα μέλη της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στη Γερμανία ο Παναγιώτης Γκιώνης πανηγύρισε μία ακόμα νίκη της πρωτοπόρου στη Μπουντεσλίγκα Μπορούσια Ντίσελντορφ. Στην Ιταλία η Αγγελίνα Παπαδάκη ήταν πρωταγωνίστρια σε ισόπαλο ματς της Νορμπέλο για την Α1 εθνική κατηγορία. Στη Σουηδία η Φιλαρέτη Εξάρχου συνέβαλε σημαντικά στο να μαζέψει η Στόρφορς τρεις ακόμα βαθμούς στην 1η εθνική κατηγορία. Στη Γαλλία αγωνίστηκαν για τα πρωταθλήματα της 3ης και της 4ης κατηγορίας ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο Γιώργος Φραγκούλης, η Μαρία Χριστοφοράκη και η Γεωργία Ζαβιτσάνου. Με την ευκαιρία, θα γράψουμε στον επίλογο του ρεπορτάζ και πώς ολοκληρώθηκε στις 16 Νοεμβρίου ο 1ος γύρος στη 2η εθνική κατηγορία της Τουρκίας, όπου μετέχει ο Γιώργος Κυριακόπουλος με τα χρώματα της Φενέρμπαχτσε VMTD. Αναλυτικά:

Στην κορυφαία κατηγορία ανδρών της Γερμανίας η Μπορούσια αύξησε το απόλυτο των επιτυχιών. Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής κατέβαλλε δύσκολα χτες εκτός έδρας 3-1 τη Φούλντα και φιγουράρει πάντα στην 1η θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς. Ο Γκιώνης τοποθετήθηκε ξανά στη θέση 3 της ομάδας του όπως έγινε και την περασμένη Παρασκευή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έδωσε αμφίρροπη αναμέτρηση με τον διεθνή Γερμανό και πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού ανδρών Κριστιάν Σους και τελικά γνώρισε την ήττα με 3-2 σετ (6-11 το 5ο σετ). Την ερχόμενη Κυριακή, 30 του μήνα και μετά τον αγώνα με την Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα για το Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπορούσια θα ολοκληρώσει τα ματς του 1ου γύρου φιλοξενώντας τη Μπεργκνέουσταντ.

Στην Α1 της Ιταλίας η Παπαδάκη πρόσθεσε το Σάββατο μία ακόμα καλή εμφάνιση στο ενεργητικό της, μάλιστα φιλοξενήθηκε δική της φωτογραφία στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας της ιταλικής ομοσπονδίας για το πρωτάθλημα. Η Νορμπέλο υποδέχτηκε τη Ραϊφίσεν για την 4η αγωνιστική και καθώς απουσίαζε η πρώτη παίκτριά της, η Νικολέτα Στεφάνοβα, η αποστολή της ήταν δύσκολη. Τελικά παραχώρησε ισοπαλία 3-3 με την 25άχρονη πρωταθλήτρια να επικρατεί και στα δύο ατομικά παιχνίδια της. Αρχικά ξεπέρασε τη διεθνή Ιταλίδα Ντεμπόρα Βιβαρέλι με 3-2 σετ κι έπειτα την Ελίζα Καράφα με 3-0. Η ομάδα της Σαρδηνίας βρίσκεται τώρα στην 3η θέση της κατάταξης με 5 βαθμούς και ισοβαθμεί με τη Κάστελ Γκοφρέντο.

Στην 1η κατηγορία της Σουηδίας και τον όμιλο του βορρά η Στόρφορς σημείωσε το Σάββατο σε ουδέτερο έδαφος μία νίκη και μία ισοπαλία για την 4η και την 5η αγωνιστική αντίστοιχα. Αρχικά κατέβαλλε τη Μπουσπάρετ με 6-3 και αργότερα ήρθε ισοπαλία 5-5 με την Άνγκμπι. Η Εξάρχου ήταν βασική στον δεύτερο αγώνα, ενώ στον πρώτο χρησιμοποιήθηκε μόνο στο διπλό. Κόντρα στην Άνγκμπι νίκησε τη Μαρία Ένγκελσον με 3-2 σετ κι έχασε 3-1 από τη Λίντα Μπέργκστρομ κι επίσης 3-1 από τη Ροξάνα Ιστράτε. Στο διπλό της ίδιας αναμέτρησης και με συμπαίκτρια τη Ρουμάνα Κριστιάνα Κοντ λύγισαν με 3-1 σετ τις Ένγκελσον/Μπέργκστρομ. Απέναντι στη Μπουσπάρετ έπαιξε στο διπλό με την ίδια παρτενέρ και νίκησαν με 3-0 σετ τις Άνι Μπολένιους/Έλεν Χόλμστεν. Η Στόρφορς βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς.

Στη Γαλλία τώρα, είχαν προχτές δραστηριότητα τέσσερα παιδιά. Στην 3η κατηγορία των ανδρών κατ’ αρχάς (National 1) και για την 5η αγωνιστική του γκρουπ C η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 του Φραγκούλη νίκησε στην έδρα της 8-2 τη Σαρτρ 2. Ο 22άχρονος πρωταθλητής είχε καλή απόδοση και σημείωσε δύο νίκες στο απλό και μία στο διπλό. Στη βαθμολογία του γκρουπ η Μπαγιάρ είναι στην κορυφή με 14 βαθμούς μαζί με την Τουρ 4S.

Στην 3η κατηγορία της Γαλλίας και το γκρουπ Α η Σεν Πιερέζ της Χριστοφοράκη συνεχίζει την αήττητη πορεία της. Για την 5η αγωνιστική επιβλήθηκε στην έδρα της με 8-1 της Σεν Λο Εντ και προπορεύεται στην κατάταξη με 15 βαθμούς. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας, που γύρισε κρυωμένη από τη Γαλλία πέτυχε δύο νίκες στο απλό και μία στο διπλό όπου αγωνίζεται με την Ουγγαρέζα Ίλντιγκο.

Στην 4η κατηγορία ανδρών της Γαλλίας (National 2) η Μπαγιάρ Αρζεντάν 3 του Κωνσταντινόπουλου αντιμετώπισε για την 5η αγωνιστική εκτός έδρας τη Ρουασί. Πήρε τη νίκη με 8-4 και είχε πρωταγωνιστή τον πρωταθλητή Ελλάδας του διπλού ανδρών, ο οποίος έκανε τρεις νίκες στο απλό και μία στο διπλό. Η Μπαγιάρ βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.

Στην 4η κατηγορία γυναικών της Γαλλίας και το γκρουπ C η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ 2 της Ζαβιτσάνου έδωσε ντέρμπι εκτός έδρας με την Ισέν 2 ώσπου κάμφθηκε με 8-6. Το παιχνίδι ήταν για την 5η αγωνιστική και η νικήτρια του περσινού διεθνούς τουρνουά της Κύπρου δεν τα πήγε τόσο καλά αυτή τη φορά όσο στο προηγούμενο ματς με τη Ρουμπέ, όπου είχε μόνο νίκες. Είχε μία νίκη και δύο ήττες στο απλό και άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα στο διπλό. Στη βαθμολογία η Αμικάλ είναι 5η με 10 βαθμούς.

Τέλος, έκλεισε πριν από λίγες ημέρες ο 1ος γύρος στη 2η κατηγορία της Τουρκίας (τη FirstLeague, όπως την ονομάζουν οι διοργανωτές), όπου μετακινήθηκε φέτος ο Κυριακόπουλος. Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει 16 ομάδες, γίνεται συγκεντρωτικά σ’ ένα γυμναστήριο και σε συνολικά τέσσερα Σαββατοκύριακα. Τα πρώτο είχε γίνει στην Αττάλεια και το δεύτερο στη Σμύρνη. Οι τρεις πρώτες ομάδες ανεβαίνουν κατηγορία και οι τρεις τελευταίες υποβιβάζονται. Η Φενέρμπαχτσε VMTD(ή Φενέρμπαχτσε Βετεράνοι, όπως επίσης ονομάζεται, καθώς υπάρχει και η πρώτη ομάδα του σωματείου από την Κωνσταντινούπολη, που προηγείται στη Σούπερ Λιγκ) βρίσκεται ύστερα από 15 αγωνιστικές στη 12η θέση της κατάταξης με 20 βαθμούς. Ο Πατρινός αθλητής είχε προσωπικό απολογισμό στον 1ο γύρο 5 νίκες και 9 ήττες. Αξιοσημείωτο ότι το προπερασμένο Σαββατοκύριακο τραυματίστηκε ελαφρά σε περιστατικό που δεν συμβαίνει συχνά. Αντιμετώπιζε αμυντικό και σε μπαλιά, που βγήκε ελάχιστα έξω από το τραπέζι, επιχείρησε με δύναμη να κάνει forehand spin. Χτύπησε στο τραπέζι τον αντίχειρα του δεξιού χεριού και προκλήθηκε αιμορραγία εξαιτίας της οποίας έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε. Τελικά, μετά τις πρώτες βοήθειες και ολιγόλεπτη διακοπή συνέχισε τα παιχνίδια έστω και με το πρόβλημα στο χέρι.

 

* Φωτό από παλαιότερο παιχνίδι της Παπαδάκη στο ιταλικό πρωτάθλημα.     

                                      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ