Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου από αύριο τέσσερις αθλητές

Vatsa me_Zavitsanou-Toliou

Vatsa me_Zavitsanou-ToliouΗ τελευταία δραστηριότητα της χρονιάς σε ατομικούς αγώνες στο εξωτερικό θα είναι και φέτος για τα ελληνικά χρώματα το διεθνές τουρνουά της Κύπρου. Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν θα έχουν συμμετοχή στο event ανδρών-γυναικών με προσκλήσεις, που έχει καθιερώσει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και το διοργανώνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Το φετινό αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή στη Λευκωσία. Θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της ομοσπονδίας στο πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης» και την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα εκπροσωπήσουν τέσσερις νεαροί αθλητές, τα αδέρφια Κωνσταντίνος και Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, η Κατερίνα Τόλιου και η Γεωργία Ζαβιτσάνου. Η Τόλιου αποτέλεσε αλλαγή της τελευταίας στιγμής διότι είναι ασθενής η Μαρία Χριστοφοράκη, που είχε επιλεγεί αρχικά για τους συγκεκριμένους αγώνες. Στο πρώτο κομμάτι της αποστολής, που βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης στη μαρτυρική Μεγαλόνησο (μετέβη μία ημέρα νωρίτερα διότι σήμερα απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας), μετέχει ακόμα ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής. Την Παρασκευή πάνε στη Λευκωσία ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορος των εθνικών ομάδων Μανώλης Κολυμπάδης και η γενική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κατερίνα Σπανού., που επίσης έχουν προσκληθεί από την Π.Ο.ΕΠ.Α.

Στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου για το 2014 θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από πέντε χώρες. Εκτός από την Ελλάδα οι διοργανωτές προσκάλεσαν την Ιορδανία, τη Ρουμανία και τη Μάλτα, ενώ φυσικά θα δώσουν το «παρών» και αρκετοί αθλητές από την οικοδέσποινα χώρα. Η αποστολή των εθνικών μας ομάδων είναι σχεδόν ίδια με το 2013. Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος, η Τόλιου και η Ζαβιτσάνου αγωνίστηκαν και τότε, ενώ ο Γ. Κωνσταντινόπουλος είχε πάει στη Λευκωσία και το 2012 (πέρσι το δεύτερο μέλος της ανδρικής ομάδας ήταν ο Λευτέρης Μάκρας). Στις γυναίκες η Ελλάδα επρόκειτο να έχει μαζί με τη Ζαβιτσάνου τη Χριστοφοράκη, όμως η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού αρρώστησε μετά το πρόσφατο ταξίδι της στη Γαλλία για το διασυλλογικό πρωτάθλημα της 2ης  κατηγορίας. Ο γιατρός διέγνωσε ακροαστικά το απόγευμα της Τρίτης και της απαγόρευσε τη μετακίνηση με το αεροπλάνο και τη συμμετοχή στους αγώνες. Η Χριστοφοράκη αναρρώνει και λαμβάνει θεραπεία με δυνατή αντιβίωση ώστε να είναι εντάξει το πολύ σε μία εβδομάδα.

Το πρόγραμμα του τουρνουά περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του ομαδικού, του απλού και του διπλού σε άνδρες και γυναίκες. Όπως έχει φανεί και στις προηγούμενες δύο επισκέψεις στο συγκεκριμένο τουρνουά οι Έλληνες διεθνείς είναι από τα φαβορί για κατάκτηση πρώτων θέσεων, αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει συναγωνισμός και τα παιχνίδια θα βοηθήσουν και τα τέσσερα παιδιά να τσεκάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση. Δεν έχουν συχνά την ευκαιρία για συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά και σίγουρα έχουν μπροστά τους ένα τεστ, στο οποίο πρέπει να δείξουν τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα. Οι διεθνείς προπονήθηκαν σήμερα στο γυμναστήριο «Ευάγγελος Φλωράκης».
Οι αγώνες αρχίζουν αύριο στις 9.30 το πρωί με το ομαδικό. Η πρώτη ημέρα θα διαρκέσει έως τις 8 το βράδυ και το ίδιο πρόγραμμα θα ισχύσει και το Σάββατο. Την Κυριακή οι συναντήσεις έχουν επίσης ώρα έναρξης 9.30 και νωρίς το απόγευμα υπολογίζεται να γίνουν οι τελικοί του απλού. Η Π.Ο.ΕΠ.Α. θα πραγματοποιήσει και δεξίωση για τις ξένες αποστολές το βράδυ της Κυριακής.

 

* Φωτό από το περσινό διεθνές τουρνουά της Κύπρου. Ο Κώστας Βατσακλής δίνει οδηγίες στην Κατερίνα Τόλιου και τη Γεωργία Ζαβιτσάνου, οι οποίες είχαν σαρώσει τα χρυσά μετάλλια. Είχαν αναδειχτεί νικήτριες σε διπλό και ομαδικό, ενώ η δεύτερη πήρε την 1η θέση και στο απλό γυναικών.  

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ