Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Άκτωρ το Κύπελλο Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α. στην Αττική και Νότια Ελλάδα

Pagonis-Stamnidis

Pagonis-StamnidisΤην Κυριακή στη Βούλα ολοκληρώθηκε ένα μέρος των ομαδικών αγωνισμάτων για βετεράνους και ανεξάρτητους αθλητές στη σεζόν 2014-2015 και συγκεκριμένα αυτό, που αφορά στο Κύπελλο Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α. Ο Άκτωρ αναδείχτηκε νικητής στο Κύπελλο Αττικής και Νότιας Ελλάδας, ενώ έχουν προηγηθεί οι ανάλογες διοργανώσεις για την Πελοπόννησο, τη Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στην Πελοπόννησο έχουν πάρει την πρωτιά οι Παλαίμαχοι Ζευγολατιού, στη Δυτική Μακεδονία-Ήπειρο οι Κροκόδειλοι Φλώρινας και στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη οι Άπαιχτοι Καβάλας. Θα προκύψουν οι νικητές απ’ όλες τις περιφέρειες και προς το τέλος της τρέχουσας σεζόν, όπως κάθε φορά, θα συναντηθούν στα τελικά για να βγει ο Κυπελλούχος Ελλάδας βετεράνων-ανεξαρτήτων.  

Ο Άκτωρ διατήρησε τα πρωτεία στην Αθήνα ενισχυμένος κι από τον ομοσπονδιακό τεχνικό και πρωταθλητή Ελλάδας του απλού εφήβων το 1988, Κώστα Βατσακλή, ο οποίος μετέχει πρώτη χρονιά στις δραστηριότητες των βετεράνων. Από την άλλη πλευρά το Πάνθεο, φιναλίστ και στον φετινό τελικό, δεν είχε στη διάθεσή του τον πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών το 1997 Γιάννη Κορδούτη, ο οποίος είχε ανειλημμένη υποχρέωση εκτός Αττικής. Ο Άκτωρ επικράτησε με 4-1. Αγωνίστηκε με τους Χρήστο Λάμη, Μιχάλη Παγώνη, Κώστα Βατσακλή και Νίκο Σγουρόπουλο, ενώ το Πάνθεο στηρίχτηκε στους Κώστα Σταμνίδη, Σταύρο Ράπτη και Λουκά Γιαλούρη.

Ο τελικός μεταδόθηκε σε Live Streaming από το Sportsland.gr, μάλιστα έγινε και περιγραφή και δόθηκε η δυνατότητα για σχολιασμό και δηλώσεις σε βετεράνους αθλητές. Αυτές τις ημέρες οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν τη δυνατότητα να δουν στο διαδίκτυο και τον αγώνα για τις θέσεις 3-4. Στον μικρό τελικό οι Ανεξάρτητοι της Αμφιθέας κατέβαλλαν 4-1 του Βετεράνους του Α.Ο. Ταταύλα και πήραν το χάλκινο μετάλλιο. Οι νικητές παρέταξαν τους Ν. Μουχτούρη, Δέση και Ρούση και οι ηττημένοι με τους Κυριακόπουλο, Μπουσούνη και Θεοδωρίδη. Οι αγώνες έγιναν με επισημότητα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Βούλας-Βάρκιζας-Βουλιαγμένης και μετά τις απονομές των επάθλων ακολούθησε μικρός μπουφές.

Kipellouxoi 2014_PeloponnisosΓια την περιφέρεια της Πελοποννήσου η αντίστοιχη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, στην Καλαμάτα. Συμμετείχαν οι Παλαίμαχοι Ζευγολατιού, Ping Pong Stars Καλαμάτας, Ναυσιμέδων Ναυπλίου και Δαίδαλος Κορινθίας στον 1ο όμιλο και οι Κεραυνός Καλαμάτας, Εκτός Αθηνών (από το Βραχάτι), Θύελλα Τρίπολης και Πευκιάς Ξυλοκάστρου στο 2ο όμιλο. Οι ομάδες αγωνίστηκαν σε 2 ομίλους των 4ων  τεσσάρων και την 1η θέση σε αυτούς κατέκτησαν οι Παλαίμαχοι Ζευγολατιού και οι Εκτός Αθηνών. Αναμετρήθηκαν στον μεγάλο τελικό και το τρόπαιο πήραν για 2η συνεχόμενη χρονιά οι Παλαίμαχοι νικώντας 4-2. Στηρίχτηκαν στους Δασκαλόπουλο, Λέκκα και Αδάμο, ενώ η ομάδα από την Κορινθία, που δεν μπόρεσε να συμπληρώσει τριάδα, αγωνίστηκε με τους Κατσαβριά και Ζιούβα. Την 3η θέση κατέλαβαν οι Ping Pong Stars Καλαμάτας, οι οποίοι νίκησαν 4-0 στον μικρό τελικό τον Κεραυνό Καλαμάτας. Οι …Starsήταν οι Καλαποθάκης, Κωστόπουλος, Καλογερόπουλος, ενώ την άλλη ομάδα της Καλαμάτας συγκρότησαν οι Μαγιόγλου, Βλαχογιάννης και Πολυχρονόπουλος.

Kipellouxoi 2014_Makedonia_AnatolikiΈναν μήνα νωρίτερα, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, διεξήχθησαν στην Αλεξανδρούπολη οι αγώνες του Κυπέλλου Π.Ο.Φ.Επ.Α. για τις περιοχές Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Μετά τον 1ο γύρο των νοκ άουτ αγώνων προχώρησαν στα ημιτελικά οι Αδάμαστοι Κομοτηνής, οι Άπαιχτοι Καβάλας, ο Φάρος Αλεξανδρούπολης και οι Αετοί Κομοτηνής. Στον μεγάλο τελικό συναντήθηκαν οι Άπαιχτοι και οι Αετοί με τους πρώτους να επικρατούν με σκορ 4-2 και ν’ αναδεικνύονται τοπικοί Κυπελλούχοι για 3η χρονιά στη σειρά. Αποδείχτηκαν …άπαιχτοι οι Σταυρόπουλος, Τσίγκας, Σοφιανός, ενώ οι Αετοί βασίστηκαν στους Μπατζόγλου, Ακούδη και Τερζίδη. Στον μικρό τελικό οι Αδάμαστοι ξεπέρασαν τον Φάρο με 4-0. Αγωνίστηκαν με τους Κέκερη, Μαυρόπουλο, Χατζόπουλο, ενώ ο Φάρος είχε στη σύνθεση τους Μπακλαβάρα, Πετρίδη και Καραμπεάζη.
Kipellouxoi 14-15_Ditiki_MakedoniaΑπό τις αρχές Οκτωβρίου τέλος, έχει γίνει στη Φλώρινα το τοπικό Κύπελλο για τη Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο. Τέσσερις ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους σ’ ένα γκρουπ και με τρεις νίκες κυριάρχησαν οι Κροκόδειλοι Φλώρινας. Χρησιμοποίησαν μάλιστα, πολλούς παίκτες από το μεγάλο ρόστερ τους και συγκεκριμένα τους Δούη, Σκλια, Ευθυμίου, Σούμπαση, Λυγούρα, Πετσούκη, Καλογήρου και Φωτιάδη. Τη 2η θέση με δύο νίκες και μία ήττα πήραν οι Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων με τους Καρατζένη, Βαβάτσικο, Καπετανίδη, Σιχλιμίρη και Τόλια.

 

* Φωτό 1: Ο Παγώνης (αριστερά) και ο Σταμνίδης (δεξιά), δύο από τα βασικά στελέχη του Άκτωρα και του Πάνθεο αντίστοιχα, σε στιγμιότυπο από τον περσινό τελικό του Κυπέλλου Αττικής και Νότιας Ελλάδας στον ίδιο χώρο.

* Οι αναμνηστικές φωτό είναι από την ιστοσελίδα του Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α.. Κατά σειρά από τους αγώνες Τοπικού Κυπέλλου βετεράνων-ανεξαρτήτων στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Δυτική Μακεδονία.  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ