Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με το κλασικό μπαλάκι θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της η αγωνιστική περίοδος

raketes-balakia

raketes-balakiaΤο κλασικό μπαλάκι από σελιλόιντ θα διατηρηθεί τελικά στις αγωνιστικές διοργανώσεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν! Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης αναθεώρησε την αρχική της απόφαση για τη χρήση της νέας πλαστικής μπάλας από την 1η Ιανουαρίου του 2015 κι εξήγησε ότι έλαβε κυρίως υπόψη τη δυσμενή οικονομική κατάσταση των σωματείων-μελών της. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στη χθεσινή του συνεδρίαση Νο 45/16-12-2014 και αφού έλαβε υπόψη του τη δυσμενέστατη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα σωματεία – μέλη της, το γεγονός ότι η αγορά δεν έχει ομαλοποιηθεί πλήρως, αλλά και την αναστάτωση που μπορεί να προκαλέσει στη μέση της περιόδου η χρήση της πλαστικής μπάλας, αποφάσισε να συνεχιστεί η χρήση της μπάλας celluloid μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015», ανέφερε η ανακοίνωση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

Θυμίζουμε ότι το πλαστικό μπαλάκι χρησιμοποιείται διεθνώς από το καλοκαίρι, αλλά με την παγκόσμια ομοσπονδία (I.T.T.F.) να έχει αφήσει γι’ αυτή την πρώτη σεζόν τη δυνατότητα της επιλογής στην κάθε χώρα για τους δικούς της εσωτερικούς αγώνες. Η ελληνική ομοσπονδία είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο ότι το πλαστικό μπαλάκι θα παίζεται σε όλους τους αγώνες, που είναι στο καλεντάρι της, από την αρχή του 2015. Στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της όμως, επανεξέτασε ενδελεχώς όλα τα δεδομένα και άλλαξε την αρχική απόφαση «κυρίως γιατί τα σωματεία δήλωσαν αδυναμία να σηκώσουν τη δαπάνη για την αγορά της καινούργιας μπάλας». Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ελπίζει ότι στην έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα είναι έτοιμα όλα τα σωματεία ν’ ανταπεξέλθουν στη νέα κατάσταση, αλλά βέβαια εξακολουθεί να προβληματίζεται για το πώς θα πετύχει την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή. Αντιλαμβάνεται και τώρα ότι δεν είναι απλό για όλους να συνεχιστούν οι αγώνες με το κλασικό μπαλάκι και στη δυσκολότερη θέση βρίσκονται οι διεθνείς αθλητές, οι οποίοι δεν αγωνίζονται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό (είτε σε κλαμπ είτε σε ατομικά τουρνουά). Στις ξένες ώρες έχει αρχίσει σχεδόν παντού η χρήση της πλαστικής μπάλας και αρκετά παιδιά θα πρέπει τώρα να προετοιμάσουν τον εαυτό τους ότι και για τους επόμενους μήνες θα καλούνται να παίζουν με δύο διαφορετικά μπαλάκια… Κλείνοντας το ρεπορτάζ σημειώνουμε ότι η νέα απόφαση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δεν αλλάζει κάτι στις προπονήσεις των εθνικών ομάδων, στις οποίες θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται, σχεδόν αποκλειστικά, τα πλαστικά μπαλάκια.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΟΒΟΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Παναγιώτης Τζόβολος είναι ο νέος πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε τη θέση μετά τη συμπλήρωση του διοικητικού συμβουλίου και την είσοδο της Κικής Ερηνάκη από τα Χανιά ως αντικαταστάτριας του παραιτηθέντα Γιώργου Τσόπελα. Αφού πήρε τη νέα του σύνθεση το Δ.Σ., εξέλεξε και πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής. Ο Παναγιώτης Τζόβολος παίρνει τη θέση του Γιώργου Τσόπελα, ενώ χρέη προέδρου στην Τεχνική Επιτροπή εκτελούσε το τελευταίο διάστημα ο Σαράντης Γιαννούτσος.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ