Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύο χρυσά στα ατομικά παμπαίδων ο Σγουρόπουλος, πρωταθλήτρια στο απλό παγκορασίδων η Φίσερ

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Έλλη Φίσερ είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας στο απλό παμπαίδων και το απλό παγκορασίδων αντίστοιχα, για τη σεζόν 2011-2012. Ξεκίνησαν και οι δύο την προσπάθειά τους ως νούμερο 1 φαβορί και με βάση τις συνολικές τους επιδόσεις σε όλα τα αγωνίσματα, αποτέλεσαν τα κεντρικά πρόσωπα της διοργάνωσης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με την οποία έκλεισε το φετινό αγωνιστικό καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Ο 12χρονος πινγκπονίστας του Γ.Α.Σ. Ελευσίς κατέκτησε την πρωτιά και στο διπλό παμπαίδων με συμπαίκτη τον 11χρονο Αλέξη Κουλουριώτη του ίδιου σωματείου, ενώ την Κυριακή πανηγύρισε χρυσό μετάλλιο και στο ομαδικό. Ανάλογη επιτυχία είχε και η αθλήτρια του Α.Ο. Άρης 2006 στο ομαδικό παγκορασίδων, ενώ ήταν φιναλίστ στον τελικό του διπλού. Την 1η θέση στο διπλό παγκορασίδων πήραν οι αθλήτριες του Α.Ο Διόνυσου Ελισάβετ Τέρπου και Αγγελίνα-Χριστίνα Δεβελέκου. Σημειώνεται επίσης, ότι συμμετοχή σε τρεις τελικούς είχε και η Τέρπου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ τρία σωματεία της Περιφέρειας έφτασαν σε κατάκτηση μεταλλίου. Σε όλα τα αγωνίσματα πέρασαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έλειψαν οι συναρπαστικές αναμετρήσεις.

Στον τελικό του απλού παμπαίδων, ο Γιάννης Σγουρόπουλος, αθλητής της Α2 εθνικής κατηγορίας, είχε τα προγνωστικά υπέρ του απέναντι στον Βασίλη Αντωνιάδη. Το επιβεβαίωσε με 3-0 σετ, αλλά είχε δύσκολο έργο σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστέψει κάποιος βλέποντας απλά το τελικό σκορ. Πιο σταθερός και με αυτοπεποίθηση ο Σγουρόπουλος πήρε αυτό που δεν κατάφερε να πάρει πέρσι όταν και πάλι είχε φτάσει στον τελικό του αγωνίσματος. Σ’ έναν πολύ όμορφο αγώνα τα πράγματα ήταν ισορροπημένα μέχρι τα μέσα του κάθε σετ, αλλά στη συνέχεια τις λύσεις τις είχε ο Σγουρόπουλος και ειδικά με το σερβίς. Επέβαλλε την τακτική του κάθε φορά που σέρβιρε και έπαιρνε καθοριστική διαφορά με δύο και τρεις πόντους. Πλέον χαρακτηριστικό σημείο το 3ο σετ όταν ο Αντωνιάδης βρέθηκε μπροστά με 7-4, ο Σγουρόπουλος ισοφάρισε στα σερβίς του 7-7 και ακολούθως, πάλι στα σερβίς του, απέκτησε δύο ματς μπολ με 10-8…Τα σετ: 11-8, 11-6 και 11-9.

ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 3 ΣΤΑ 3»

«Νιώθω μεγάλη χαρά διότι η επιτυχία μου στο απλό συμπλήρωσε δύο ακόμα χρυσά της Ελευσίνας στο ομαδικό και το διπλό αγοριών. Πιστεύω ότι έπαιξα καλά, παρότι το να είμαι φαβορί μου δημιούργησε μία πίεση ψυχολογικά. Το είδα κυρίως στον αγώνα με τον Σάββα (σ.σ. Σαλίπα) στον γύρο των «16», όπου έχανα με 2-1 και ήμουν πίσω στο σκορ και στο 4ο σετ», δήλωσε ο νέος πρωταθλητής Ελλάδας, που μαζί με τον αδερφό του Κώστα βαδίζουν στα χνάρια του πατέρα τους, πρώην διεθνούς αθλητή πινγκ πονγκ Νίκου Σγουρόπουλου και πρόσθεσε: «Η τακτική μου στον τελικό ήταν κατά πρώτον να παίξω επίθεση στο κέντρο του τραπεζιού ή στο ντράιβ και κατά δεύτερο ν’ αλλάζω συνεχώς πλευρές στα χτυπήματά μου πάνω στον πόντο. Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή μου (σ.σ. Γιάννη Λογοθέτη), νομίζω ότι εκμεταλλεύτηκα και τη διάρκεια στο παιχνίδι μου και κατάφερα να φτάσω στην πρωτιά».

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Σγουρόπουλος αναδείχτηκε αρχικά νικητής στο 1ο γκρουπ επικρατώντας με 3-0 σετ του Μιχάλη Κωλέτση (Παγώνα Πάτρας) και του Γιάννη Νάσικα. Στον γύρο των «16» κατέβαλλε με μεγάλη δυσκολία τον Σάββα Σαλίπα με 3-2 σετ, στην 8άδα τον Γιάννη Νάσικα με 3-0 και στα ημιτελικά τον Νίκο Βλαχάκη με 3-0. Ο Αντωνιάδης πήρε την 1η θέση στο 2ο γκρουπ με νίκες 3-0 σετ επί του Παντελεήμονα Τριανταφυλλίδη (ΟΕΑ Χαλκίδας) και του Αλκιβιάδη Σταματούρου (Ολυμπιακός). Στο ταμπλό νίκησε κατά σειρά τον Στεφανίδη (ΟΕΑ Έδεσσας) με 3-0, τον Γιάννη Μπόσκοβιτς (ΑΟ Ταταύλα) με 3-0 και τον Γιάννη Ράμμο επίσης με 3-0.

Στον τελικό του απλού παγκορασίδων η εξέλιξη και το φινάλε κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Η Έλλη Φίσερ ξεπέρασε το εμπόδιο της Ελισάβετ Τέρπου με 3-1, αφού χρειάστηκε να κάνει ανατροπή τόσο στο 2ο όσο και στο 4ο σετ! Σημειωτέον ότι πριν από αυτό το πρωτάθλημα είχε τρεις ήττες στη σειρά από την αθλήτρια του Διόνυσου, αλλά στο Σ.Ε.Φ. κατάφερε να τη νικήσει και στο ομαδικό και στο ατομικό.

Η Τέρπου κατέκτησε στις λεπτομέρειες το 1ο σετ και προηγήθηκε 3-0 στο 2ο. Η πλευρά της Φίσερ πήρε εσπευσμένα τάιμ άουτ και στη συνέχεια η εικόνα άλλαξε. Η αθλήτρια του Άρη 2006 βελτίωσε την απόδοσή της και κάλυψε αμέσως το χάντικαπ. Απέκτησε προβάδισμα στο σετ, ισοφάρισε σε 1-1 και ακολούθως κυριάρχησε στο 3ο σετ. Η Τέρπου συγκεντρώθηκε ξανά στο 4ο σετ, βελτίωσε την απόδοσή της και δημιούργησε προϋποθέσεις για να ισοφαρίσει. Βρέθηκε μπροστά με 9-6, είδε την αντίπαλό της να παίρνει τέσσερις πόντους στη σειρά και να κάνει το 10-9, έσωσε το ματς μπολ και αμέσως μετά αποδείχτηκε καθοριστικό ένα ασυνήθιστο σκηνικό: Η Τέρπου κάρφωσε και βιάστηκε να πανηγυρίσει το 11-10 νομίζοντας ότι η Φίσερ δεν θα έχει απάντηση. Η αθλήτρια του Άρη όμως, γύρισε την μπάλα με λόμπα και στην επαναφορά η αντίπαλός της αστόχησε! Είχε πλέον με το μέρος της και την ψυχολογία και αξιοποιώντας το δεύτερο ματς μπολ πανηγύρισε τη νίκη (9-11, 11-7, 11-3, 12-10)!

ΦΙΣΕΡ: «ΟΤΑΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΑΡΡΟΣ»

Αμέσως μετά την απονομή η Έλλη Φίσερ ρωτήθηκε πώς ανέτρεψε την κατάσταση μετά το κακό ξεκίνημα. «Στο τάιμ άουτ άκουσα προσεκτικά τις οδηγίες του προπονητή μου, του κύριου Κωνσταντίνου (σ.σ. Κωστόπουλου). Τις εφάρμοσα και μπόρεσα να συγκεντρωθώ και να συνεχίσω δυνατά την προσπάθεια. Ύστερα από κάθε πόντο ένιωθα καλύτερα, ενώ με βοήθησε και η συμπαράσταση άλλων ανθρώπων του σωματείου και των γονιών μου από την εξέδρα», τόνισε η 11χρονη πρωταθλήτρια και συμπλήρωσε: «Αφού ισοφάρισα, στο 3ο σετ πήρα πιο πολύ θάρρος και πλέον πίστευα απόλυτα στο χρυσό. Δεν πτοήθηκα ούτε όταν βρέθηκα πίσω στο 4ο σετ και είμαι πολύ χαρούμενη που έφτασα πρώτη φορά σε αυτόν τον πανελλήνιο τίτλο».

Στην πορεία της έως τον τελικό η Φίσερ επικράτησε αρχικά στο 1ο προκριματικό γκρουπ νικώντας με 3-0 σετ την Καλλιόπη Τζουνοπούλου (Κορωναίος) και την Αφροδίτη Αθανασοπούλου. Αργότερα είχε bye στη 16άδα, στην 8άδα απέκλεισε την Αγγελίνα-Χριστίνα Δεβελέκου με 3-1 και στην 4άδα την Ιωάννα Γερασιμάτου με 3-0 σετ.

Στο κάτω μέρος του ταμπλό η Τέρπου, αφού πέρασε χωρίς αγώνα στην 8άδα, επιβλήθηκε με 3-0 της Χριστίνας Αθανασοπούλου (Φοίνικες Πάτρας) και με 3-0 της Χριστίνας Ταουσάνη. Νωρίτερα στο 2ο γκρουπ είχε νικήσει με 3-0 σετ τη Θεοδώρα-Μαρία Ζήσου (ΑΣΕΑ Καβάλας), με 3-1 τη Μαρία Λαδάκη (Χανιά 2000) και επίσης με 3-1 τη Μαρία Στρατούλια (Αναγέννηση Πάτρας).

Στον τελικό του διπλού παμπαίδων οι Γιάννης Σγουρόπουλος/Αλέξης Κουλουριώτης και οι Σάββας Σαλίπας/Βασίλης Αντωνιάδης κοντραρίστηκαν για δεύτερη φορά μέσα σ’ ένα 24ωρο, καθώς προηγήθηκε χτες η αναμέτρησή τους στο πλαίσιο του τελικού του ομαδικού! Σε συναρπαστικό τελικό, ο οποίος παρουσίασε πολλές ομοιότητες σε σχέση με τον κυριακάτικο αγώνα, τα παιδιά της Ελευσίνας έφτασαν στη νίκη με 3-2 σετ. Με το ίδιο σκορ είχαν επικρατήσει και στον τελικό του ομαδικού, ενώ χρειάστηκαν σπουδαία ανατροπή στο 5ο σετ. Εκεί, οι αθλητές του Πέρα 2005 έκαναν τέλειο ξεκίνημα και προηγήθηκαν με 4-0, όμως οι Σγουρόπουλος/Κουλουριώτης όχι μόνο κάλυψαν άμεσα τη διαφορά παίζοντας με ενθουσιασμό, αλλά το μετέτρεψαν σε 9-6 υπέρ τους. Αμέσως μετά είχαν τρία ματς μπολ (10-7), οι Σαλίπας και Αντωνιάδης αντέδρασαν, μείωσαν στον πόντο, όμως δεν άλλαξαν την κατάσταση. Τα σετ 11-8, 6-11, 11-8, 3-11 και 11-9.

Τα δύο πρώτα φαβορί διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο και στο διπλό παγκορασίδων. Το 2ο φαβορί, το ζευγάρι Ελισάβετ Τέρπου/Αγγελίνα-Χριστίνα Δεβελέκου αγωνίστηκε καλύτερα, είχε την απαιτούμενη διάρκεια στα χτυπήματα και την ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία των δύο πρώτων σετ και πήρε τη νίκη με 3-0. Η Αφροδίτη Αθανασοπούλου και η Έλλη Φίσερ έχασαν το πλεονέκτημα του σετ μπολ στο 1ο σετ (10-9) και κάμφθηκαν με οριακή διαφορά και στο 2ο. Ακολούθως ήταν και η ψυχολογία πια με τις Δεβελέκου/Τέρπου, οι οποίες να σημειωθεί ότι έχουν παίξει ως δίδυμο και σε διεθνές τουρνουά. Η εξέλιξη 12-10, 11-9 και 11-4.

Όλοι οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

Απλό παμπαίδων:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (ΓΑΣ Ελευσίς)

2. Βασίλης Αντωνιάδης (Α.Σ. Πέρα 2005)

3. Νίκος Βλαχάκης (ΑΟ Καρέα)

-. Γιάννης Ράμμος (ΑΟ Καρέα)

 

Απλό παγκορασίδων:

1. Έλλη Φίσερ (ΑΟ Άρης 2006)

2. Ελισάβετ Τέρπου (ΑΟ Διόνυσου)

3. Ιωάννα Γερασιμάτου (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

-. Χριστίνα Ταουσάνη (ΑΣΕΑ Καβάλας)

 

Διπλό παμπαίδων:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος/Αλέξης Κουλουριώτης (ΓΑΣ Ελευσίς)

2. Σάββας Σαλίπας/Βασίλης Αντωνιάδης (Α.Σ. Πέρα 2005)

3. Ιάσων Κορδούτης/Ανδρέας Παμβουξόγλου (ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας/ΕΑ Βόχας)

-. Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης/Γιάννης Νάσικας (Παράδεισος Αμαρουσίου)

 

Διπλό παγκορασίδων:

1. Ελισάβετ Τέρπου/Αγγελίνα-Χριστίνα Δεβελέκου (ΑΟ Διόνυσου)

2. Αφροδίτη Αθανασοπούλου/Έλλη Φίσερ (ΑΟ Καρέα/ΑΟ Άρης 2006)

3. Ιωάννα Γερασιμάτου/Φοίβη Πεχλιβανίδη (Ολυμπιακός/ΑΟ Άρης 2006)

-. Αλεξάνδρα Τσακαλίδου/Αμαλία Δάμου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης/ΟΕΑ Έδεσσας)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ