Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις γυναίκες τα βλέμματα για τη συνέχεια σε Α1 και Α2 κατηγορία

P4162867

P4162867Οι γυναίκες παίρνουν τη σκυτάλη στην αγωνιστική δράση αυτό το Σαββατοκύριακο στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν αγωνιστικές στην Α1 και την Α2 εθνική κατηγορία των ανδρών και τώρα υπάρχει ανάλογη δραστηριότητα στις αντίστοιχες κατηγορίες των γυναικών. Στην 1η κατηγορία μάλιστα, εκτός από την Αθήνα θα γίνουν παιχνίδια και στη Θεσσαλονίκη για τις τρεις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας. Στην Α1 των γυναικών θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος και θα γίνουν οι πρώτες συναντήσεις και από τον 2ο. Στην Α2 το πρόγραμμα προβλέπει αγώνες μόνο το Σάββατο για να ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του πρωταθλήματος και ν’ αρχίσει το δεύτερο με τη διεξαγωγή της 8ης αγωνιστικής. Οι αναμετρήσεις στην ομοσπονδιακή αίθουσα, στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ., μεταξύ της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, του Ο.Ε.Α. Έδεσσας και του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για τις θέσεις των μπαράζ παραμονής. Όσον αφορά στις υψηλές θέσεις το μεγάλο ματς του πρωταθλήματος σε αυτό το διήμερο είναι του πρωτοπόρου Α.Σ. Πέρα Αθηνών με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου, ο οποίος ισοβαθμεί στη 2η  θέση με τον Ολυμπιακό. Ο αγώνας γίνεται αύριο στις 13.00. Επίσης αύριο στην Α2 ο κάτοχος της 1ης θέσης Τελαμώνας Σαλαμίνας αντιμετωπίζει τον Α.Ο. Ταταύλα, ο οποίος βρίσκεται έναν βαθμό πίσω του.

Στην Α1 γυναικών ο αήττητος Α.Σ. Πέρα έχει να δώσει δύο ματς για την 7η και την 8η αγωνιστική. Το δύσκολο έργο το αναλαμβάνει το μεσημέρι του Σαββάτου όταν θ’ αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή του 2012 Δ.Α.Ο. Ταύρου. Θεωρητικά έχει με το μέρος του τις περισσότερες πιθανότητες, όμως η ομάδα του Ταύρου μπορεί να πιέσει έντονα, κυρίως αν εμφανιστεί πολύ αποτελεσματική η πρώτη παίκτριά της, η Κατερίνα Τόλιου. Στην Α2 εκτός από τον αγώνα κορυφής έχει ζωηρό ενδιαφέρον η προσπάθεια που θα κάνουν οι Φοίνικες Πάτρας να ξεφύγουν από την προτελευταία και καταδικαστική θέση) της βαθμολογίας. Αντιμετωπίζουν το Ρουφ 80 και τους Αετούς Πόλης και θα επιδιώξουν δύο νίκες. Εξάλλου, για δεύτερο σερί Σαββατοκύριακο συνεχίζονται τα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα. Την περασμένη Κυριακή άρχισε ο 2ο γύρος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου στις μεγαλύτερες κατηγορίες των γυναικών:

Στην Α1 γυναικών:

Το Σάββατο στις 13.00 στην Αθήνα:

Α.Σ. Πέρα-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Ολυμπιακός-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Στη Θεσσαλονίκη:

Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στις 10.00

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στις 13.00

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Ο.Ε.Α. Έδεσσας στις 16.00

Το Σάββατο στις 16.00 στην Αθήνα:

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Φοίνικας Πειραιά-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη:

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Ο.Ε.Α. Έδεσσας στις 10.00

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης στις 13.00

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Ο.Ε.Α. Έδεσσας στις 16.00

Στην Α2 γυναικών:

Το Σάββατο στις 13.00:

Αετοί Πόλης-Α.Ο. Άρης 2006

ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας-Ρουφ 80

Τελαμών Σαλαμίνας-Α.Ο. Ταταύλα

Ακαδημίες ΧΑΝ Καλαμαριάς-Αθηνά Μαγκουφάνας

Το Σάββατο στις 16.00:

Α.Ο. Άρης 2006-Αθηνά Μαγκουφάνας

Ακαδημίες ΧΑΝ Καλαμαριάς-Α.Ο. Ταταύλα

Τελαμών Σαλαμίνας-Ρουφ 80

ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας-Αετοί Πόλης

ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟ ΜΕ ΞΕΝΟ ΚΛΑΜΠ ΚΥΝΗΓΑ Ο ΓΚΙΩΝΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Στο μεταξύ, σε μία χρονιά που είχε γι’ αυτόν πολλές νέες και σημαντικές εμπειρίες, ο Παναγιώτης Γκιώνης θα δοκιμάσει μία ακόμα πρόκληση λίγο πριν εκπνεύσει το 2014. Στη Φούλντα διεξάγεται αύριο και μεθαύριο η τελική 8άδα στο Κύπελλο Γερμανίας και η ομάδα του, η Μπορούσια Ντίσελντορφ, θέλει να κρατήσει τα σκήπτρα. Δεκατρία ολόκληρα χρόνια μετά από το ξεκίνημα της διεθνούς καριέρας του ο Έλληνας πρωταθλητής έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο με ξένο κλαμπ! Να προστεθεί δε, ότι διασυλλογικό Κύπελλο έχει να παίξει περισσότερα από 10 χρόνια, αφού στη Γαλλία, όπου αγωνιζόταν από τον Σεπτέμβριο του 2003 έως τον Ιούνιο του 2014 δεν υπάρχει αυτός ο θεσμός για τα σωματεία! Τελευταία φορά πανηγύρισε αντίστοιχο τίτλο το 2001 όταν πήρε το Κύπελλο Ελλάδας με τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών.

Το τελικό στάδιο του Κυπέλλου Γερμανίας περιλαμβάνει ταμπλό νοκ άουτ αγώνων. Η Μπορούσια Ντίσελντορφ, που ως νικήτρια της περσινής διοργάνωσης προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά αντιμετωπίζει το Σάββατο στις 15.30 ώρα Ελλάδας (14.30 τοπική) τη Μουλχάουζεν. Αν επικρατήσει και περάσει στην 4άδα θα παίξει με τη νικήτρια από τον αγώνα Βέρντερ Βρέμης-Γκρενζάου. Τα άλλα ματς των προημιτελικών είναι Σααρμπρίκεν-Τζούλιχ και Οχσενχάουζεν-Φούλντα. Το πρόγραμμα ttbl.de, που δείχνει ζωντανά στο διαδίκτυο τους αγώνες πινγκ πονγκ στη Γερμανία, ανακοίνωσε πρόγραμμα μεταδόσεων. Σύμφωνα με αυτό ο προημιτελικός της Μπορούσια δεν είναι στους δύο, που θα καλύψει το μεσημέρι του Σαββάτου κι από κει και πέρα την Κυριακή θα μεταδοθούν το μεσημέρι οι δύο ημιτελικοί από τα ισάριθμα τραπέζια και στις 19.30 ο τελικός.

* Γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων από τη σχολή προπονητών Γ΄κατηγορίας, που έγινε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά από την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (www.httf.gr).

* Επίσης, η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι η ετήσια γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα γίνει τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και θ’ αρχίσει στις 19.00. Στην εκδήλωση θ’ απονεμηθούν τα έπαθλα στις πρωταγωνίστριες ομάδες των διασυλλογικών πρωταθλημάτων της σεζόν 2013-2014, ενώ θα δοθούν και τα πτυχία της σχολής προπονητών.

 

* Δύσκολη αποστολή στη Θεσσαλονίκη αυτό το διήμερο για τον Γιάννη Σταύρου και τις αθλητριές του στον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ