Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γκιώνης: «Αισθάνομαι ότι δικαιώνω ήδη αυτούς που με εμπιστεύτηκαν στην Μπορούσια»

Gionis me_German_Cup

Gionis me_German_CupΓεννημένος πρωταγωνιστής ο Παναγιώτης Γκιώνης έχει αφήσει ήδη θαυμάσιες εντυπώσεις και στη Μπορούσια και είναι από τα πρόσωπα, που σταθερά συγκεντρώνει εγκωμιαστικά σχόλια απ’ όλο τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Γερμανία. Προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στο Ντίσελντορφ και μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες στο νέο του περιβάλλον ζει πρωτόγνωρες στιγμές. Έχει βοηθήσει καθοριστικά στο ρεκόρ των συνεχόμενων νικών της ομάδας του (19) και το βράδυ της Κυριακής πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας, το πρώτο του τρόπαιο με ξένο κλαμπ από το καλοκαίρι του 2001, που άρχισε ν’ αγωνίζεται στο εξωτερικό! Όταν αργά τη νύχτα πλησίαζαν στο τέλος τους τα μεθεόρτια για το 23ο Κύπελλο της Μπορούσια, ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Αφού έδειξε ενθουσιασμό για την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, που συνάντησε στο γυμναστήριο των αγώνων, υπογράμμισε ότι δικαιώνεται ο ίδιος για την επιλογή του ν’ ανέβει επίπεδο στο διασυλλογικό κομμάτι και να κυνηγήσει υψηλές διακρίσεις και παράλληλα δικαιώνει και τους ανθρώπους της ομάδας, που τον επέλεξαν από τον χειμώνα κιόλας της προηγούμενης σεζόν.

«Ήμουν 11 χρόνια στη Γαλλία κι όμως, αυτό που έζησα στη Φούλντα μου φάνηκε πρωτόγνωρο. Το σκηνικό, που ετοίμασαν οι διοργανωτές, ήταν τόσο εντυπωσιακό, που είχες την αίσθηση ότι παίζεις σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος ή Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αρχίζω τις δηλώσεις από αυτό γιατί επρόκειτο για φοβερή διοργάνωση, που με άφησε εντυπωσιασμένο. Αποδεικνύει πόσο βάρος δίνουν στο άθλημα οι Γερμανοί και κοιτάζουν την κάθε λεπτομέρεια με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο. Το γυμναστήριο είχε 3.000 φιλάθλους, το τελετουργικό για την παρουσίαση των ομάδων και την απονομή ήταν φαντασμαγορικό, τα πάντα είχαν οργανωθεί τέλεια και γενικά σ’ έκαναν να νιώθεις ότι παίζεις σ’ ένα πολύ ιδιαίτερο event», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής και συνέχισε: «Είχε ξεχωριστή σημασία για μένα αυτός ο τίτλος και είμαι πολύ χαρούμενος που τον κατακτήσαμε. Έπαιξα καλά το διήμερο, χάρηκα ιδιαίτερα για τη νίκη απέναντι στον διεθνή Γερμανό Μπάστιαν Στέγκερ στον ημιτελικό, απλά νιώθω μικρή πικρία για την ήττα μου στον τελικό, λόγω του τρόπου με το οποίο ήρθε. Στο 1-1 με τον Κριστιάν Σους είχα 5-0 στο 3ο σετ και το έχασα και στο 2-2 προηγήθηκα 7-3 και πάλι έχασα. Θα ένιωθα ένα ψυχολογικό βάρος αν δεν φτάναμε στην τελική επικράτηση, αλλά ευτυχώς μας βγήκε απόλυτα το στήσιμο όπου ο Ινδός Ατσάντα χρησιμοποιήθηκε στη θέση 2 γιατί δεν έχει χάσει ποτέ από τον αμυντικό, τον Φιλούς».

Gionis aponomi_German_CupΓια τον παρθενικό του τίτλο με ξένη ομάδα και την υπέροχη κίνηση των συμπαικτών του να τον στείλουν να παραλάβει το κύπελλο και να το σηκώσει πρώτος δήλωσε: «Νιώθω πολύ όμορφα γι’ αυτή τη νέα διάκριση. Αισθάνομαι ότι είναι μία πρώτη δικαίωση και για μένα που αποφάσισα να κάνω αυτό το βήμα στη Γερμανία και να θέσω υψηλότερους στόχους σε διασυλλογικό επίπεδο και γι’ αυτούς που με επέλεξαν για τη Μπορούσια. Οι συμπαίκτες μου γνώριζαν ότι δεν είχα ξαναπάρει τίτλο με ξένο κλαμπ, όμως και πάλι δεν περίμενα να μου πουν να σηκώσω εγώ το κύπελλο. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στον Μπολ και του είπα ότι «δεν γίνεται να το σηκώσει άλλος από σένα», ωστόσο εκείνος επέμεινε κι έδειξε πάλι πόσο σεμνός άνθρωπος είναι. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η κίνηση των συμπαικτών μου, καθώς μάλιστα ήταν και ο Φρανζίσκα, ο Γερμανός, που πανηγύρισε πρώτο τίτλο σε διασυλλογικό επίπεδο. Από κει και πέρα η ομάδα δεν μένει εδώ, προχωρά και στους επόμενους δύο στόχους της, το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ».

Από το ρεπορτάζ της Μπορούσια και της τελικής 8άδας του Κυπέλλου Γερμανίας αξίζουν αναφορά και τα εξής σημεία:

– Είχε έξτρα κίνητρο για να φτάσει ψηλά και στο φετινό Κύπελλο η ομάδα του Ντίσελντορφ. Πριν από τους αγώνες του είχε 16 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και το ρεκόρ της ήταν 17. Επικρατώντας στα προημιτελικά και στα ημιτελικά ξεπέρασε την κορυφαία της επίδοση και με τη νίκη της στον τελικό 3-2 επί της Φούλντα έφτασε το φετινό απόλυτο στις 19 νίκες.

– Ο Πίτερ Φρανζίσκα, που είχε τραυματιστεί στο πόδι προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του. Τον Ιανουάριο αναμένεται να επανέλθει στην αγωνιστική δράση.

– Με κάθε επισημότητα έγινε η παρουσίαση των ομάδων και η απονομή των επάθλων. Τα φώτα έκλεισαν και προβολείς εστίαζαν στον κάθε παίκτη, που έκανε την εμφάνισή του μέσα από καπνούς! Η απονομή στους νικητές και τους φιναλίστ έγινε σε ελαφρώς υψωμένη εξέδρα. Όταν παρέλαβαν το Κύπελλο οι αθλητές της Μπορούσια έπαιζε το «wearethechampions», άνοιξαν σαμπάνιες κι έφυγαν στον αέρα πολύχρωμα χαρτάκια.

– Οι αγώνες μεταδόθηκαν ζωντανά στο διαδίκτυο, αλλά καλύφθηκαν και για την τηλεόραση. Συνολικά πέντε κάμερες κατέγραψαν τα δρώμενα, ενώ έδωσαν το «παρών» δεκάδες Γερμανοί δημοσιογράφοι.

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ