Με το βλέμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε η πρώτη συγκέντρωση των διεθνών για τη νέα σεζόν

Την πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν πραγματοποίησαν το πρωί στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας οι αθλητές της εθνικής μας ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών. Ένα πρώτο ραντεβού, που δόθηκε νωρίς, επειδή υπάρχει μπροστά η μεγάλη πρόκληση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί, όπου το ελληνικό πινγκ πονγκ θα έχει τη χαρά και την τιμή να εκπροσωπηθεί στο απλό ανδρών από τον Παναγιώτη Γκιώνη και τον Καλλίνικο Κρεάνγκα.

Μετά τη 10ήμερη άδεια οι διεθνείς μπαίνουν άμεσα σε δυνατούς ρυθμούς, καθώς οι δύο πρώτες εβδομάδες θα περιλαμβάνουν κάθε ημέρα δύο προπονήσεις συν πρόγραμμα φυσικής κατάστασης. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή μπορεί όλοι να επικεντρώνονται στο Ολυμπιακό τουρνουά, αλλά ουσιαστικά αναφερόμαστε στην έναρξη της προετοιμασίας όλων των διεθνών για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αφού ολοκληρωθούν οι αγώνες του Λονδίνου θ’ ακολουθήσουν άλλες δέκα ημέρες ξεκούρασης κι εν συνεχεία τα μέλη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα εστιάσουν στην πρώτη αγωνιστική δραστηριότητα μετά τους Ολυμπιακούς, που θα είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λευκορωσία, στις 4 Σεπτεμβρίου, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013.

 

Για το νέο ξεκίνημα μίλησε σήμερα στο Σ.Ε.Φ. ο προπονητής της εθνικής ανδρών Κώστας Βατσακλής. Η Ελλάδα κοιτάζει τον επόμενο μεγάλο στόχο, που είναι η πετυχημένη παρουσία στο απλό ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά. Μέσα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και δύο Προολυμπιακά τουρνουά κατέβαλλε από τον Μάρτιο έως τον Μάιο κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρει ολυμπιακό εισιτήριο και στο ομαδικό, δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τη σφοδρή επιθυμία της, αλλά τώρα ρίχνει όλη την προσοχή της στο ατομικό και δικαιούται να ελπίζει σε κάτι καλό με τους δύο κορυφαίους αθλητές της.

«Θα εκπροσωπηθούμε στο απλό ανδρών με τον μέγιστο αριθμό αθλητών για το συγκεκριμένο αγώνισμα. Για πολύ λίγο χάσαμε την ευκαιρία ν’ αγωνιστούμε και στο ομαδικό, αν και πιστεύω ότι το αξίζαμε. Είναι κάτι που φαίνεται και από τη συνολική πορεία μας στις φετινές διοργανώσεις-κριτήρια πρόκρισης, αλλά και από τη θέση μας στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη ομαδικού. Είμαστε στο νούμερο 14 όταν στους Ολυμπιακούς θα πάρουν μέρος 16 ομάδες. Και θα μου βγει εδώ κι ένα μικρό παράπονο διότι άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Βόρεια Κορέα, είχαν πιο εύκολα Προολυμπιακά τουρνουά και απλοποίησαν την υπόθεση πρόκριση σε αντίθεση μ’ εμάς, που είχαμε πολύ δύσκολο δρόμο», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ανδρών και συμπλήρωσε: «Τέλος πάντων, κοιτάμε μπροστά και ύστερα από δέκα ημέρες ξεκούρασης αρχίζουμε προετοιμασία στην ομοσπονδιακή μας αίθουσα. Υπάρχει πολύ καλή διάθεση, ελπίζουμε να μην έχουμε προβλήματα τραυματισμών κι όλα να πάνε καλά. Μέσα από την καθημερινή δουλειά θ’ αυξάνουμε τον όγκο της προπόνησης ώστε κάποια στιγμή ν’ αρχίσουμε να τη μειώνουμε προοδευτικά. Το πλάνο μας για τον Ιούλιο είναι να δουλέψουμε περισσότερο στην τεχνική και την τακτική με στόχο να επιτευχθεί το επιθυμητό φορμάρισμα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων».

 

                                               

gpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped