Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κρίσιμο συνέδριο προπονητών από την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Sxoli proponiton_XANTH_mathites

Sxoli proponiton_XANTH_mathitesΣε κίνηση με ξεχωριστό ενδιαφέρον προχώρησε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Ύστερα από πρωτοβουλία και εισήγηση του κλιμακίου επιλέκτων αθλητών της Θεσσαλονίκης προκήρυξε το 1ο συνέδριο προπονητών Βόρειας Ελλάδας. Θα το διοργανώσει το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Φεβρουαρίου στην Καβάλα (Ξενοδοχείο Λούση) και του θέτει τον τίτλο «επίκαιρα θέματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Β. Ελλάδα». Προσκαλεί όλους τους προπονητές των σωματείων-μελών της, το χρηματοδοτεί για να διευκολύνει τη μετακίνησή τους και ζητάει μεγάλη και ενεργή συμμετοχή ώστε να συζητηθούν όλα τα προβλήματα, που χαρακτηρίζουν τη δράση του αθλήματος σε αυτό το γεωγραφικό κομμάτι της χώρας. Το εγχείρημα είναι κρίσιμο, όχι επειδή οργανώνεται πρώτη φορά, αλλά γιατί γενικά στις περιοχές της Β. Ελλάδας το άθλημα δεν περνά καλή περίοδο και χρειάζεται προτάσεις και ενέργειες για ανάπτυξη. Η συμμετοχή των προπονητών λοιπόν, πρέπει να είναι τέτοια, που θα αναδείξει υψηλό βαθμό ενδιαφέροντος απ’ όλους για τις δυσκολίες των σωματείων, ενώ αυτή ακριβώς η κρισιμότητα κατέστησε αναγκαία και την παρουσία της κεντρικής διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο συνέδριο.

Η σχετική προκήρυξη όπως και η φόρμα για τη δήλωση συμμετοχής έχει αναρτηθεί στις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας της ομοσπονδίας (httf.gr). Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στο e-mailτης Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας (temaked@httf.gr) μέχρι την προσεχή Πέμπτη, 29 του μήνα, στις 15.00.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

– Οι κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος

– Οι πτυχιούχοι σχολής προπονητών Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Οι πτυχιούχοι Τ.Ε.Φ.Α.Α. με ειδικότητα στην επιτραπέζια αντισφαίριση

-Οι αποφοιτήσαντες επιτυχώς από τη σχολή προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το 2014

Εξάλλου, άτομα που ασκούν καθήκοντα προπονητή και δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να κριθεί κατά περίπτωση η συμμετοχή τους από την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας.

Η Τ.Ε. περιμένει από τους προπονητές να καταθέσουν με τη δήλωση συμμετοχής και από έναν προβληματισμό για να συζητηθεί. Στη βάση της μάλιστα, η θεματολογία του συνεδρίου θ’ αφορά κυρίως αυτά τα ειδικά θέματα που θα προταθούν. Από κει και πέρα ως γενικού προβληματισμού έχουν τεθεί τα θέματα:

– Η Β΄Εθνική στη Βόρεια Ελλάδα

– Στα ανοιχτά πρωταθλήματα

– Στα Πανελλήνια πρωταθλήματα

– Η ποιότητα και η ποσότητα στα σωματεία της Βόρειας Ελλάδας. Σχέση και αναλογία

Το ελάχιστο όριο συμμετοχών για την τέλεση του συνεδρίου είναι ο αριθμός 28, εκ των οποίων οι 22 πρέπει να βρίσκονται εν ενεργεία σε σωματείο της Βόρειας Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Τα ενεργά σωματεία από τη Θεσσαλία μέχρι τον Έβρο είναι περισσότερα από 40 και ορισμένα από αυτά έχουν πάνω από έναν προπονητή.

Το συνέδριο κανονίστηκε και σε καλή χρονική στιγμή επειδή πριν από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε η σχολή προπονητών Γ΄κατηγορίας, από την οποία πήραν τα πτυχία τους και αρκετοί βορειοελλαδίτες. Το κλιμάκιο επιλέκτων, στο οποίο είναι ξανά υπεύθυνος από τον Νοέμβριο ο Θανάσης Στάθης, είχε θέσει από την αρχή ως απαραίτητη προϋπόθεση για ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας τη στενή συνεργασία του με τους προπονητές. Αυτό έχει αρχίσει να το εφαρμόζει και παράλληλα επιδιώκει μέσα από συναντήσεις με τους προπονητές να καταγράψει προβλήματα και να συζητήσει πιθανές λύσεις. Τελευταία φορά έγινε τέτοια συνάντηση στο περιθώριο του αναπτυξιακού πρωταθλήματος της Δράμας, τον περασμένο Δεκέμβριο και ύστερα από λίγο καιρό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κάτι πιο επίσημο και ολοκληρωμένο με τη σύμφωνη φυσικά γνώμη του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Στο συνέδριο θα παραβρεθούν ως επίσημοι προσκεκλημένοι και με τη σημαντική, λόγω του θεσμικού τους ρόλου, συμμετοχή ως σύνεδροι:

Ο Μανώλης Κολυμπάδης πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Ο Χρήστος Τριγωνάς Α΄αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Ο Παναγιώτης Τζόβολος πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και μέλη του προεδρείου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Το συνέδριο είναι ανοιχτό και για όποιον θέλει να παρακολουθήσει απλά σαν σύνεδρος, ενώ στην προκήρυξη αναλύονται οι οικονομικοί όροι για τους συμμετέχοντες προπονητές.

ΑΥΞΗΣΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ Η ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ  

Επικρατώντας σ’ ένα ακόμα ντέρμπι η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη διατήρησε το αήττητο στη γερμανική λίγκα. Χωρίς τον Τίμο Μπολ στη σύνθεσή της και με τον προερχόμενο από τραυματισμό Πίτερ Φρανζίσκα να μην έχει βρει ακόμα το καλό του πρόσωπο, κατέβαλλε εκτός έδρας 3-2 την προτελευταία της βαθμολογίας Χάγκεν. Τώρα προπορεύεται με 26 βαθμούς σε 13 αγώνες κι έχει στο …τσεπάκι της την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Έλληνας άσος τοποθετήθηκε στη θέση 1 και είχε μία νίκη και μία ήττα στα ατομικά του παιχνίδια. Αρχικά νίκησε τον Τσιανγκ Χουν Τσίε από την κινεζική Ταϊπέι με 3-1 σετ και στη συνέχεια έχασε από τον Γερμανό Ρικάρντο Βάλτερ με 3-2 παρότι προηγήθηκε με 2-0 σετ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα σετ κρίθηκαν με οριακή διαφορά! Ο Ινδός Ασάντα ήταν και πάλι πολύ σημαντικός για την Μπορούσια και πέτυχε δύο νίκες από τη θέση 2. Στην αρχή του αγώνα ξεπέρασε 3-1 τον Βάλτερ και στο τέλος 3-2 τον Τσιανγκ (11-9, το 5ο σετ)! Η πρώτη 4άδα πάει στα πλέι οφ και την Μπορούσια ακολουθούν η Γκρενζάου, η Φούλντα και η Οχσενχάουζεν. Η 9η και η 10η θέση οδηγούν στον υποβιβασμό.

 

* Φωτό με μαθητές στη Θεσσαλονίκη, που παρακολουθούν τη σχολή προπονητών Γ΄κατηγορίας.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ