Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρωτοφανής και συγκινητική κίνηση στήριξης από ευρωπαϊκή και αυστριακή ομοσπονδία προς την ΕΦΟΕπΑ!

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι η αποστολή στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Βιέννης θα πραγματοποιηθεί κανονικά εφόσον αποκατασταθεί μέχρι τον Ιούλιο η ομαλή εκταμίευση των δόσεων της τακτικής επιχορήγησης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Καθώς λοιπόν, η κατάσταση παραμένει στάσιμη και το οικονομικό πρόβλημα διογκώνεται η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Τ.Τ.U.) και τη διοργανώτρια Αυστριακή Ομοσπονδία (O.T.T.V.), αίτημα σχετικό με τη συμμετοχή της στο ετήσιο πρωτάθλημα. Η ανταπόκριση που συνάντησε κι από τις δύο υπήρξε ταχύτατη, συγκλονιστική, άκρως φιλελληνική, αλλά και υπόδειγμα αθλητικής όπως και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης! Οι δύο πλευρές γνωστοποίησαν χτες ότι όχι μόνο δεν θα επιβληθεί πρόστιμο στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αν υποχρεωθεί ν’ ακυρώσει την παρουσία των εθνικών της ομάδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων, αλλά θα προσφέρουν δωρεάν φιλοξενία ύψους 11.000 ευρώ σε συνολικά 10 άτομα από τα 15, με τα οποία σκοπεύει να μετάσχει η Ελλάδα!

Να πάρουμε τα πράγματα με τη χρονική τους σειρά: Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης τηλεφώνησε πρόσφατα στον Ιταλό ομόλογό του της Ε.Τ.Τ.U, παλιό φίλο και συναθλητή του, Στέφανο Μπόζι προκειμένου να του εκθέσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με κάθε λεπτομέρεια και σ’ όλες τις διαστάσεις της.

Η κίνηση αυτή ήταν απολύτως απαραίτητη διότι με δεδομένη τη σημερινή δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία (που στην παρούσα φάση τουλάχιστον, έχει στην κυριολεξία στεγνώσει το ταμείο της ομοσπονδίας, για άγνωστο μέχρις στιγμής χρονικό διάστημα, εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων μετά τις Εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου), η ομοσπονδία αντιμετωπίζει σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο να μην είναι στα μέσα του Ιουλίου ικανή να στείλει τις εθνικές ομάδες Νέων – Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο η ζημιά δεν θα είναι μόνο αγωνιστική, αλλά και οικονομική σε σημαντικό ύψος, αφού η ακύρωση της συμμετοχής των ομάδων μετά από την 29η Μαΐου επιφέρει – σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος – μεγάλο πρόστιμο, που και στην περίπτωση αυτή η ομοσπονδία δεν θα μπορεί να καταβάλλει.

Το τηλεφωνικό αίτημα – παράκληση του Μανώλη Κολυμπάδη – ανέφερε ότι αν η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αδυνατούσε να συμμετάσχει τελικά στο Ευρωπαϊκό νέων της Βιέννης, κάτι που εκ των πραγμάτων θα γινόταν γνωστό στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, η Ε.Τ.Τ.U. να μην επέβαλε πρόστιμο στην ομοσπονδία λόγω της πραγματικής αδυναμίας που θα είχε η τελευταία να το καταβάλει. Το συγκεκριμένο αίτημα διατυπώθηκε και εγγράφως από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνέχεια της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ανδρών.

Ακολούθως η αντίδραση του Στέφανο Μπόζι αλλά και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της E.T.T.U., σε συνεργασία με τη διοργανώτρια ομοσπονδία της Αυστρίας, ήταν συγκλονιστική. Ο πρόεδρος E.T.T.U. τηλεφώνησε χτες στον Μανώλη Κολυμπάδη και του ανακοίνωσε ότι η Ε.Ε. της E.T.T.U. σε συνεργασία με την O.T.T.V. και την Ακαδημία του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Βέρνερ Σλάγκερ, η οποία θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αποφάσισε αναφορικά με το αίτημα τα παρακάτω:

1. Δεν θα επιβληθεί πρόστιμο στην ελληνική ομοσπονδία στην περίπτωση που υποχρεωθεί, εξ αιτίας απρόβλεπτων καταστάσεων, ν’ ακυρώσει την συμμετοχή των Εθνικών της ομάδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων της Αυστρίας τον προσεχή Ιούλιο

2. Να προσφέρει σε ένδειξη αθλητικής και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης δωρεάν φιλοξενία ύψους 11.000,00 € στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βιέννης σε 10 συνολικά άτομα από τα 15 με τα οποία θα συμμετάσχει καλώς εχόντων των πραγμάτων η Ελληνική αποστολή στο πρωτάθλημα αυτό.

Έκπληκτος αλλά και κατασυγκινημένος ο Μανώλης Κολυμπάδης ευχαρίστησε τον Στέφανο Μπόζι εκ μέρους κυρίως όλων των νεαρών διεθνών, της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., των προπονητών, των σωματείων τους και των γονιών των αθλητών και υποσχέθηκε πως η ομοσπονδία μαζί με τα σωματεία – μέλη της, αλλά και όλη τη μεγάλη οικογένεια της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα δώσει σκληρή μάχη για να κρατηθεί όρθια μέσα στην δύσκολη αυτή συγκυρία που πλήττει την χώρα και τον ελληνικό αθλητισμό ειδικότερα.

Μ. ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ: «ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ»

Ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δεν γινόταν παρά να μιλήσει σήμερα με τα καλύτερα λόγια για τη σπουδαία αυτή κίνηση στήριξης: «Είμαι συγκινημένος από την αντίδραση της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και ειδικά του φίλου μου προέδρου Στέφανο Μπόζι. Δεν περίμενα μια τέτοια απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σε μια εποχή που όλα τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην πατρίδα μας. Ομολογώ ότι αιφνιδιάστηκα. Η απόφαση αυτή αποτελεί μνημείο και παράδειγμα αθλητικής και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Όπως χαρακτηριστικά μου είπε από το τηλέφωνο ο Στέφανο Μπόζι οι άγραφοι κανόνες της αθλητικής δεοντολογίας και αλληλεγγύης υπαγόρευσαν την απόφαση αυτή που είχε σαν γνώμονα την προστασία του ονόματος της Ελλάδας, του πλούσιου έμψυχου υλικού της στις μικρές ηλικίες αλλά και της μακραίωνης προσφοράς της στην διαμόρφωση του αθλητικού ιδεώδους και της αθλητικής άμιλλας. «Σήμερα εσείς, αύριο εμείς, μεθαύριο κάποιοι άλλοι. Έρχονται δύσκολοι καιροί και πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά» μου είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και μ’ έκανε να νιώσω έντονα συναισθήματα», δήλωσε ο Μανώλης Κολυμπάδης και συνεχίζοντας να παρουσιάζει με ρεαλισμό την κατάσταση, πρόσθεσε: «Στην προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, θα ενημερώσω αναλυτικά τους συναδέλφους μου για το θέμα αυτό και θα κάνω μια σειρά από προτάσεις σχετικά με το πως η ομοσπονδία μας θα τοποθετηθεί επίσημα στην προσφορά της E.T.T.U. γιατί όπως γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται για το υπόλοιπο ποσό που απαιτείται για την πλήρη συμμετοχή των ομάδων μας, το οποίο τώρα ανέρχεται στα 5.000,00 € πλέον των εισιτηρίων μετάβασης και επιστροφής».

                                                               

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ