Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νέο βήμα για τη διεθνή Τίνα Κρόττα στον τομέα της επιδιαιτησίας!

Tsipou-Krotta

Tsipou-KrottaΜία ακόμα πολύ καλή στιγμή σε διεθνές επίπεδο βιώνει η Τίνα Κρόττα τιμώντας την κοπιαστική προσωπική της προσπάθεια, αλλά και την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση γενικότερα. Η διαιτήτρια από τη Θεσσαλονίκη έχει τη μεγάλη χαρά να βρίσκεται ανάμεσα στους εννέα (9) επιδιαιτητές, που επιλέχθηκαν από τη διεθνή ομοσπονδία ομάδας ώστε να εκπαιδευτούν να επιδιαιτητεύουν στα Παγκόσμια πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Θα είναι μέλος της ειδικής ομάδας με την επωνυμία advanced referee group, που δημιούργησε η I.T.T.F. και θ’ αρχίσει εκπαίδευση στο Σουζού της Κίνας στο περιθώριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου του 2015. Το σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε αυτές τις ημέρες στην ιστοσελίδα της I.T.T.F. κι εκεί αναφέρεται τρίτο στη σειρά το όνομα της αναγνωρισμένης Ελληνίδας διαιτήτριας, η οποία θυμίζουμε ότι στο τέλος Ιανουαρίου ήταν στη Βουδαπέστη επικεφαλής επιδιαιτήτρια στο World Tour της Ουγγαρίας!

Η ιδέα της δημιουργίας ενός γκρουπ με επιδιαιτητές υψηλών standards απ’ όλο τον κόσμο, το οποίο θα εκπαιδευόταν για να δουλέψει στις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις, γεννήθηκε το 2009 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων της Γιοκοχάμα. Στο χρονικό διάστημα από το 2012 έως το 2014 επιλέχθηκαν για την πρώτη φάση του εγχειρήματος εννέα (9) επιδιαιτητές. Μετά από σεμινάρια, εξετάσεις και αξιολογήσεις αυτοί αποτελούν σήμερα το πρώτο γκρουπ των advanced referee.  Για το χρονικό διάστημα από το 2015 έως το 2017 έχει προγραμματιστεί η δεύτερη φάση αυτού του project κι έπρεπε να επιλεγούν άλλοι 9 επιδιαιτητές. Τις επιλογές για τη δεύτερη ομάδα έκαναν το τμήμα των expertsτης I.T.T.F. και οι Competition Managers και μέσα σε αυτές συμπεριέλαβαν και την Τίνα Κρόττα. «Είμαι κατενθουσιασμένη. Φυσικά ο δρόμος για την ολοκλήρωση αυτού του project  θα είναι πολύ δύσκολος, αλλά θα κάνω το παν για να τα καταφέρω», τόνισε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. η πολύπειρη διαιτήτρια. Η εκπαίδευσή της ίδιας και όλης φυσικά της δεύτερης ομάδας αρχίζει με σεμινάριο και μαθήματα δύο ημερών πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σουζού. Τα μέλη και αυτής της ομάδας θα τεθούν φυσικά υπό κρίση για την επιλογή τους ως επιδιαιτητές σε αυτά τα κορυφαία παγκόσμια γεγονότα.

 

* Η Τίνα Κρόττα (δεξιά) σε αγώνες στην Ελλάδα μαζί με την επίσης διεθνή διαιτήτρια και υπάλληλο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην Τοπική Επιτροπή της Βόρειας Ελλάδας Μαρία Τσίπου. 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ