Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ρεπορτάζ στο Σ.Ε.Φ. από το μεγάλο οικονομικό πρακτορείο Bloomberg!

Δημοσιογραφική αποστολή στην Ελλάδα πραγματοποιεί το αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg με αφορμή τις πολύ κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. Με την ευκαιρία της επίσκεψης στη χώρα μας όμως, ετοίμασε και θέμα για την ολυμπιακή προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών. Το βασικό ερώτημα ήταν κατά πόσο η οικονομική κρίση επηρεάζει και τους Έλληνες πρωταθλητές, που προετοιμάζονται για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Το μεγάλο μέσο ενημέρωσης λοιπόν, επέλεξε να βρεθεί και στο προπονητήριο της εθνικής μας ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας…αντάλλαξε μπαλιές και συνομίλησε με τον Παναγιώτη Γκιώνη, ο οποίος έχει προκριθεί για το απλό ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά μαζί με τον Καλλίνικο Κρεάνγκα! 

Στη σελίδα του στο διαδίκτυο το Bloomberg δεν έχει δημοσιεύσει αναλυτικό ρεπορτάζ, αλλά έχει «ανεβάσει» δύο βίντεο. Το βασικό έχει τον τίτλο «η μετ’ εμποδίων προετοιμασία των Ελλήνων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» («Greece’s Olympic Preparations Hit Hard») και δείχνει πλάνα από τη χτεσινή προπόνηση των διεθνών στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG, τον Άγγλο δημοσιογράφο του Bloomberg Έλιοτ Γκοτκάιν να…δοκιμάζει τις ικανότητές του στο πινγκ πονγκ κι ένα μικρό κομμάτι των δηλώσεων του Γκιώνη.

Κάτω από το βίντεο υπάρχει η σημείωση ότι «καθώς ετοιμάζονται για τις εκλογές της Κυριακής οι Έλληνες έχουν στο μυαλό τους και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, με τη χρηματοδότησή τους να έχει κοπεί από ένα κράτος που αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και μόνο που θα πάνε εκεί θα είναι ένα επίτευγμα».

Στο δεύτερο βίντεο, όπου ο δημοσιογράφος του Bloomberg εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα να παίζει χαμογελαστός με τον Έλληνα πρωταθλητή, αλλά και με το…ρομπότ προπόνησης, αναφέρεται ότι «ο Γκιώνης είναι οδοντίατρος στο επάγγελμα κι επίσης στην παγκόσμια κατάταξη είναι ο νούμερο 1 παίκτης της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Προετοιμάζεται για το Λονδίνο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Ο Έλιοτ Γκοτκάιν τον προκάλεσε σε ένα παιχνίδι».

Ο Παναγιώτης Γκιώνης κλήθηκε να περιγράψει τις δυσκολίες σε αυτή την ολυμπιακή προετοιμασία λόγω της οικονομικής καχεξίας σε σχέση με εκείνη πριν από τέσσερα χρόνια για το Πεκίνο. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Γενικά δεν είναι μεγάλες οι διαφορές, αλλά το 2008 είχαμε τη δυνατότητα να πάμε στο Ντίσελντορφ όπου οι συνθήκες ήταν ιδανικές. Αντίθετα εδώ, μπορείτε κι εσείς τώρα, να διαπιστώσετε προβλήματα. Κάνει πολλή ζέστη, η θερμοκρασία στην αίθουσα είναι 35 βαθμοί, δεν έχουμε κλιματισμό και μετά από μία ώρα είναι δύσκολο ν’ αναπνεύσεις. Δεν είναι τωρινό αυτό το πρόβλημα βέβαια, πάντα έτσι είναι η κατάσταση, όμως η προπόνηση δεν γίνεται με τις καλύτερες συνθήκες».  

Ερωτηθείς πόσο επηρεάζονται ψυχολογικά οι διεθνείς στην προετοιμασία τους από την οικονομική κρίση ο 32χρονος πρωταθλητής επισήμανε: «Στη διάρκεια της προπόνησης προσπαθούμε να τα ξεχνάμε όλα αυτά γιατί έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη πρόκληση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όταν γυρνάς στο σπίτι όμως και ανοίγεις την τηλεόραση δεν γίνεται να μην επηρεαστείς απ’ όσα ακούς. Δεν ξέρεις αν θα συνεχίσει η χώρα με το ευρώ ή θα γυρίσει στη δραχμή, τι θα γίνει με τους όρους του μνημονίου κτλ και σίγουρα ανησυχείς και πέφτει η ψυχολογία σου. Δεδομένα ασχολούμαστε με τις εκλογές της Κυριακής και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις».

Δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκανε προχτές και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής πριν το τηλεοπτικό συνεργείο αρχίσει το αφιέρωμα στις εκλογές κι επισκεφτεί για την πρώτη συνέντευξη τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξη Τσίπρα…

 

                                              

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ