Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ποιες χώρες κληρώθηκαν οι εθνικές μας ομάδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Σαράντα δύο χώρες απ’ όλη την Ευρώπη μπαίνουν σιγά-σιγά στους ρυθμούς του επερχόμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων της Αυστρίας, καθώς μέσα στην εβδομάδα πληροφορήθηκαν και την κλήρωση των γκρουπ του ομαδικού. Μέσα σε αυτές και η Ελλάδα φυσικά, η οποία έχει πάντα ζωηρό ενδιαφέρον για την ετήσια διοργάνωση, άσχετα αν εξαιτίας των γνωστών οικονομικών προβλημάτων δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή της στους φετινούς αγώνες του Σβέσατ και πέρσι καταγράφηκε η απουσία της από το αντίστοιχο πρωτάθλημα. Το 55ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων θα φιλοξενηθεί από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου στην Ακαδημία του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Βέρνερ Σλάγκερ, πολύ κοντά στη Βιέννη. Όλα τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα ανήκουν στη 2η κατηγορία της Ευρώπης (κάτω από τη 16η θέση) και σε αυτή είχαν αγωνιστεί τελευταία φορά το 2010.

Έχουν σχηματιστεί από 10 γκρουπ σε νέους, νεάνιδες, παίδες και κορασίδες, η Ελλάδα βρίσκεται και στις τέσσερις περιπτώσεις στο γκρουπ Ι (σ.σ. είναι το 5ο της 2ης κατηγορίας) και μόνο οι παίδες είναι επικεφαλής στο δικό τους γκρουπ.

Οι αντίπαλοι των εθνικών μας ομάδων και σε παρένθεση οι συνολικές συμμετοχές σε κάθε κατηγορία είναι οι εξής:

Στους νέους (40 χώρες): Σλοβενία, Λευκορωσία, Βουλγαρία

Στις νεάνιδες (38 χώρες): Εσθονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο

Στους παίδες (40 χώρες): Ισραήλ, Σκωτία, Σκόπια

Στις κορασίδες (37 χώρες): Σλοβακία, Φιλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη

«ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»!

Είναι γνωστό ότι στην προσπάθειά της να βρει τα χρήματα ώστε να πραγματοποιήσει κανονικά την αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει τη συγκινητική αρωγή της ευρωπαϊκής (Ε.Τ.Τ.U.) και της αυστριακής ομοσπονδίας (O.T.T.V.). Οι δύο πλευρές αποφάσισαν πριν από λίγες ημέρες να προσφέρουν δωρεάν φιλοξενία ύψους 11.000 ευρώ σε συνολικά 10 από τα 15 άτομα, με τα οποία σκοπεύει να μεταβεί η Ελλάδα στο Σβέσατ, ενώ δεν πρόκειται να επιβληθεί χρηματική ποινή στην τελευταία αν υποχρεωθεί, λόγω οικονομικής αδυναμίας, ν’ ακυρώσει τη συμμετοχή της. Για το συγκεκριμένο θέμα ρωτήθηκε και ο Μάρτιν Σόρος, διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας του Βέρνερ Σλάγκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της E.T.T.U. Την απόφαση για την Ελλάδα επικρότησε και ο συγκεκριμένος παράγοντας. Υπογράμμισε ότι είναι καθήκον όλων των Ευρωπαίων να βοηθούν ο ένας τον άλλον και ότι η ελληνική ομοσπονδία, οι αθλητές και γενικά ο λαός της χώρας δεν ευθύνονται για την κρίση και είναι θύματα αυτής.  

«Είναι καθήκον όλων των Ευρωπαίων να βοηθούν ο ένας τον άλλον. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι Ευρώπη, αν λείπει ένα κομμάτι από το μωσαϊκό. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα και η ελληνική ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης αξίζει την υποστήριξη όλων μας. Η ελληνική ομοσπονδία, ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες αθλητές τι μπορούν να κάνουν με την τραπεζική κρίση και τα οικονομικά κραχ; Είναι όλοι τους θύματα. Η κοινότητα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης πρέπει να τους βοηθήσει και αυτό κάνουμε. Είναι χαρά για μας να τους υποστηρίξουμε. Τι αξία έχουν τα χρήματα μπροστά σε μια κατάσταση όπως αυτή; Ξοδεύουμε πολλά χρήματα για τους μικρούς αθλητές της Ευρώπης σε αυτήν την περίοδο. Επομένως, δεν πειράζει. Η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρώπης. Ένα θερμό καλωσόρισμα σε αυτά τα παιδιά», δήλωσε ο Μάρτιν Σόρος στη σχετική ερώτηση της επικεφαλής του γραφείου Τύπου της E.T.T.U. Μιλίτσα Νίκολιτς.

Η διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει υποδεχτεί με τα καλύτερα λόγια φυσικά αυτή την πρωτοβουλία αλληλεγγύης και θ’ ασχοληθεί με τη σπουδαία πρόταση στην προσεχή συνεδρίασή της (σ.σ. έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη), επειδή, όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος Μανώλης Κολυμπάδης, απαιτούνται ακόμα 5.000 ευρώ για την πλήρη συμμετοχή των εθνικών μας ομάδων, πέρα από τα εισιτήρια μετάβασης και επιστροφής.

 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ