Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις 15 Μαρτίου το ατομικό πρωτάθλημα βετεράνων Αττικής και Ν. Ελλάδας

Pane 2014_Voula

Pane 2014_VoulaΛίγες εβδομάδες ακόμα θα χρειαστεί να περιμένουν οι βετεράνοι πινγκπονίστες των νοτίων περιοχών της χώρας για να μπουν στα τραπέζια και να παίξουν σε μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις τους σε ατομικό επίπεδο. Κι αυτό, γιατί έχει αλλάξει ημερομηνία η διεξαγωγή του ατομικού πρωταθλήματος βετεράνων Αττικής και Νότιας Ελλάδας, που αποτελεί παράλληλα προκριματική φάση για το 6ο Πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα βετεράνων. Οι αγώνες, , θα γίνουν στις 15 Μαρτίου και όχι το προσεχές Σαββατοκύριακο (21 και 22 Φεβρουαρίου), όπως είχε αρχικά κανονιστεί. Η μετάθεση κρίθηκε απαραίτητη γιατί η πρώτη ημερομηνία διεξαγωγής έπεφτε στο τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι σε εξέλιξη και η σχετική προθεσμία λήγει στις 11 Μαρτίου. Το πρωτάθλημα θα γίνει στη Βούλα και το διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.Επ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.). Αναλυτικά η προκήρυξη του 9ου ατομικού πρωταθλήματος βετεράνων Αττικής και Ν. Ελλάδας:

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.Επ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλο Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.), προκηρύσσουν το:  

Ατομικό Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών – Αθλητριών (2014-2015) για την Αττική και τις λοιπές περιοχές Νότιας Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα – Πελοπόννησο & Νησιά)

Οι αγώνες αυτοί, για αθλητές/τριες που προέρχονται από την Αττική, αποτελούν πρόκριση για το 6ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Βετεράνων, που θα διεξαχθεί στις 16-17 Μαϊου 2015, σε πόλη που θα επιλεχθεί προσεχώς.

Από κάθε ηλικιακή κατηγορία προκρίνονται οι 8 πρώτοι για το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αθλητές και Αθλήτριες (Bετεράνοι και Ανεξάρτητοι), που έχουν κλείσει το 40ο έτος της ηλικίας τους ή θα το κλείσουν οποτεδήποτε εντός του έτους 2015 (έτος γέννησης 1975 και παλαιότερα).

2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

2.1 ΑΝΔΡΩΝ

α. Βετεράνων 40 έως και 49 ετών (γεννηθέντες από το 1966 έως και 1975).

β. Βετεράνων 50 έως και 59 ετών (γεννηθέντες από το 1956 έως και 1965).

γ. Βετεράνων 60 έως και 64 ετών (γεννηθέντες από το 1951 έως και 1955).

δ. Βετεράνων 65 + ετών (γεννηθέντες το έτος 1950 και παλαιότερα).

2.2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ε. Βετεράνων (ενιαία ηλικιακή κατηγορία)

3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Βούλας, οδός Λευκάδος 1, Βούλα.

Τα ακριβή ωράρια των αγώνων κάθε κατηγορίας θα ανακοινωθούν με την κλήρωση.

4. ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στις 9:30.

Οι αθλητές/τριες θα πρέπει να δηλώσουν «παρών», τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων.

5. ΛΗΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τετάρτη 11/3/2015 στο e-mail: info@pofepa.gr ή στο fax 210.8993557 αναφέροντας πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο-έτος γέννησης και τηλέφωνο επικοινωνίας).

6. ΚΛΗΡΩΣΗ

Πέμπτη 12/3/2015, ώρα 10:30 στα γραφεία του ομίλου.

7. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

α) Απλός Ανδρών

β) Απλός Γυναικών

8. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Στην Α’ φάση θα δημιουργηθούν όμιλοι των 3 ή 4 ανάλογα με τις συμμετοχές. Για την τοποθέτηση των «φαβορί» στους ομίλους (δύο ανά όμιλο), θα χρησιμοποιηθεί, για τους Εν Ενεργεία αθλητές (κατηγορία ΕΝΕ) ο Πίνακας Αξιολόγησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (που θα ισχύει την ημέρα της κλήρωσης) και του Π.Ο.Φ.Επ.Α για τους Βετεράνους και Ανεξάρτητους αθλητές. Η τοποθέτηση των φαβορί θα γίνει με το σύστημα «Μαίανδρος». Ήτοι το πρώτο φαβορί στον Α’ όμιλο, το δεύτερο στον Β’, το 3ο στον Γ’, κ.ο.κ. (άρθρο 7.7.2 του ΚΕΔ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α). Για τις υπόλοιπες θέσεις των ομίλων θα γίνει κλήρωση. Στη διαδικασία της κλήρωσης των ομίλων για τις θέσεις 3-4, θα γίνει προσπάθεια να μην συμπέσουν αθλητές του ιδίου σωματείου στον ίδιο όμιλο εφόσον ο αριθμός των ομίλων είναι ίσος ή μεγαλύτερος του αριθμού των αθλητών από το ίδιο σωματείο.

Στη Β΄φάση οι αθλητές – τριες, που κατέκτησαν την 1η και 2η θέση των ομίλων θα αναμετρηθούν σε απλό knock out αγώνα. Φαβορί θα είναι οι νικητές των ομίλων, ήτοι: 1ο φαβορί ο 1ος του 1ου ομίλου, 2ο φαβορί ο 1ος του 2ου ομίλου κ.ο.κ. και θα τοποθετηθούν στον πίνακα του νοκ-άουτ στις θέσεις που προβλέπονται στα εδάφια 7.1.2.4 έως 7.1.2.4.4 του ΚΕΔ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Η κλήρωση θα γίνει με βάση την θέση που πήραν οι αθλητές-τριες στον όμιλο και δεν αγωνίζονται μεταξύ τους στον πρώτο αγώνα, κατά σειρά, οι πρώτοι των ομίλων και αυτοί που ήταν στον ίδιο όμιλο. Εάν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος θα διεξαχθούν αγώνες «παρηγοριάς» για όσους κατέλαβαν την 3η και 4η θέση, σε δύο ενιαίες κατηγορίες Ανεξαρτήτων και Βετεράνων χωρίς ηλικιακό διαχωρισμό.

Νικητής σε κάθε περίπτωση είναι ο καλύτερος των 5 σετ (best of five).

9. ΕΠΑΘΛΑ

Κύπελλο στους 1ους κάθε κατηγορίας. Δίπλωμα και Μετάλλιο στους 1ους , 2ους και 3ους, καθώς και στους 2 φιναλίστ της παρηγοριάς (αν διεξαχθεί).

10. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάθε παίκτης/παίκτρια θα καταβάλει το ποσό των € 10 ως δικαίωμα συμμετοχής. Σε κάθε συμμετέχοντα θα προσφερθούν ΧΥΜΟΣ, 2 ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΝΕΡΟ και ΓΚΟΦΡΕΤΑ.

11. ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ

Για να ισχύσουν οι πιο πάνω αναφερόμενες κατηγορίες θα πρέπει να υπάρχουν το ελάχιστο 6 δηλώσεις συμμετοχής στην κάθε κατηγορία. Με αριθμό συμμετοχών μικρότερο του 6, η κατηγορία συγχωνεύεται, με την αμέσως μικρότερη ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής. Για τις αθλήτριες ο τρόπος διεξαγωγής πιθανόν να τροποποιηθεί και αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής και θα αποφασιστεί την ώρα της κλήρωσης των αγώνων.

12. ΓΕΝΙΚΑ

α) Η διαιτησία διασφαλίζεται από τους παίκτες.

β) Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα ή το ΔΑΙ και η συμμετοχή τους συνεπάγεται αυτομάτως την ανάληψη από μέρους τους της ευθύνης για την Υγεία τους.

γ) Επειδή το πρωτάθλημα αποτελεί και προκριματική φάση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κάθε αθλητής/τρια συμμετέχει αποκλειστικά στην κατηγορία που ανήκει. Ήτοι, δεν επιτρέπεται η εθελούσια αλλαγή ηλικιακής κατηγορίας κατά τη δήλωση του/της αθλητή/τριας.

δ) Τα ονόματα των αθλητών και οι κληρώσεις της Α’ φάσης θα είναι αναρτημένα σε πίνακα. Διευκρινίζεται πως, εάν κάποιος αθλητής – αθλήτρια δεν προσέλθει έγκαιρα στο χώρο των αγώνων ώστε να πιστοποιήσει την παρουσία του/της με υπογραφή σε αναρτημένο πίνακα, μένει εκτός αγώνων.

ε) Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα, κατά την κρίση της, να δεχτεί συμμετοχές της τελευταίας στιγμής. Στην περίπτωση αυτή οι αθλητές/τριες ενσωματώνονται κατά περίπτωση σε ομίλους των 3 ως τέταρτοι παίχτες ή σχηματίζουν έναν νέο όμιλο εφόσον αυτός απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 αθλητές/τριες.

στ) Βετεράνοι αθλητές που βρίσκονται στην πρώτη 100αδα του τελευταίου πίνακα αξιολόγησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχουν στους πίνακες του Π.Ο.Φ.Επ.Α., τοποθετούνται πρώτα φαβορί.

13) ΧΡΗΣΙΜΑ ή ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

– Η Αθλητική ή Αστυνομική Ταυτότητα

– Ατομική Ρακέτα (χωρίς εξογκώματα, εσοχές, χαρακιές, φθορές στην επιφάνεια των ελαστικών ή στον ξύλινο δίσκο. Λάστιχα χρώματος Μαύρου-Κόκκινου, εγκεκριμένα, με σήμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας (ITTF). Αναγραφή συνθημάτων, αυτοκόλλητα κτλ, απαγορεύονται.

Το πρωτάθλημα είναι ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ από τον Π.Ο.Φ.Επ.Α. και τα αποτελέσματά του λαμβάνονται υπόψη στους Πίνακες Αξιολόγησης του Ομίλου.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ