Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επανεμφάνιση Τσιόκα με την πρώτη του ομάδα στη Ρουμανία!

Tsiokas Politehnica_2

Tsiokas Politehnica_2Βαδίζει στο 44ο έτος της ηλικίας του, έχει αρχίσει να παίζει και με τους βετεράνους, όμως ούτε απόμαχος έγινε, ούτε έχασε φυσικά την τεράστια ποιότητά του! Ο λόγος για τον Ντανιέλ Τσιόκα, ο οποίος φυσιολογικά …κατέβασε ταχύτητα μετά το πρωτάθλημα Ελλάδας, που κατέκτησε πέρσι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο συνεχίζει  περήφανα τη δράση και σε κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο. Το καταφέρνει μάλιστα, στην πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε! Συμφώνησε να ενισχύσει στο δεύτερο μέρος της κορυφαίας διασυλλογικής κατηγορίας της Ρουμανίας την Κλουζ Νάποκα, στην οποία άρχισε την επιτραπέζια αντισφαίριση το 1978 κι έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη εξέλιξή του. Ο σπουδαίος «αμυντικός» βοήθησε καθοριστικά αυτές τις ημέρες το κλαμπ να τερματίσει στην πρώτη 4άδα και να εξασφαλίσει θέση στα πλέι οφ και κατέστησε σαφές ότι αντέχει ακόμα να παίζει πινγκ πονγκ υψηλών απαιτήσεων.

Στην Ελλάδα, ύστερα από την πολύ καλή παρουσία του στην περσινή Α1, ο Τσιόκας επέλεξε το περασμένο καλοκαίρι τη Β΄Εθνική (3η κατηγορία) και τον Α.Ο. Ελληνικού για να συνεχίσει την αγωνιστική δράση. Παράλληλα ήρθε σε συμφωνία για τη φετινή περίοδο με την Κλουζ Νάποκα, οι άνθρωποι της οποίας τον συνάντησαν πέρσι στις διακοπές του στη Ρουμανία και του ζήτησαν να στηρίξει την προσπάθειά τους στη Σούπερ Λίγκα. Το επί σειρά ετών βασικό μέλος της εθνικής μας ομάδας ανδρών ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος κι έτσι αγωνίστηκε κατευθείαν στον 2ο γύρο. Οι αγώνες έγιναν συγκεντρωτικά από τις 19 έως τις 22 Φεβρουαρίου στο Μπουζάου, η Κλουζ Νάποκα είχε απολογισμό 5 νίκες και 2 ήττες και κατάφερε να κλείσει εισιτήριο για τα πλέι οφ. Στο φινάλε του 1ου γύρου ήταν 6η και με οδηγό τώρα τον πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων το 1987 κατέλαβε την 4η θέση. Σε αυτούς τους 7 αγώνες του 2ου γύρου ο Τσιόκας τοποθετήθηκε στη θέση 1 της ομάδας του κι έδωσε συνολικά 21 ματς! Είχε 19 νίκες και μόνο 2 ήττες. Στα θετικά αποτελέσματα ξεχώρισε η επικράτηση με 3-1 σετ απέναντι στον Κριστιάν Πλετέα, το νούμερο 1 της τρέχουσας ευρωπαϊκής κατάταξης παίδων και σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης στο διπλό μικτό παίδων, ενώ κάμφθηκε δύσκολα από τον διεθνή Αλεξάντρου Καζάκου. «Η άλλη ήττα ήρθε στο τελευταίο παιχνίδι όταν πια είχα …τελειώσει από την κούραση», είπε με χιούμορ ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού μικτού το 2000 και πρόσθεσε: «Χαίρομαι γι’ αυτή τη συνεργασία. Έχει ξεχωριστή σημασία για μένα γιατί είναι η ομάδα, στην οποία άρχισα το άθλημα. Θ’ ακολουθήσουν τον Μάιο τα πλέι οφ και θα προσπαθήσω να βοηθήσω κι εκεί όσο μπορώ. Είχαν μεγάλη κούραση αυτά τα παιχνίδια κι εγώ δεν είχα προλάβει να κάνω την κατάλληλη προπόνηση. Χρησιμοποιούνται και τα πλαστικά μπαλάκια και ήταν δύσκολο για μένα τη στιγμή που εδώ παίζουμε ακόμα με τα κλασικά. Μέχρι τα πλέι οφ θα είμαι καλύτερα προετοιμασμένος». Την 1η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πήρε η Κοστάντζα.

Να θυμίσουμε με την ευκαιρία ότι ο αθλητής των τριών ολυμπιακών συμμετοχών (1996, 2000, 2008) μετά την έλευσή του στην Ελλάδα και τη θητεία του στο Α.Κ. Ζωγράφου, αγωνίστηκε σε διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες, στην Ιταλία, στη Γαλλία, στην Πορτογαλία και αλλού.

Εξάλλου, το Σάββατο συνεχίστηκε με τη 12η αγωνιστική το πρωτάθλημα στην Α1 κατηγορία γυναικών της Ιταλίας και η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη έχασε 4-2 εκτός έδρας από τη Βαλεκαμόνικα. Η 25χρονη διεθνής έχασε 3-2 σετ από τη Βερόνικα Μοσκόνι και νίκησε 3-0 τη Μαρτσέλα Ντελάσα. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος η ομάδα της Σαρδηνίας βρίσκεται στην 6η θέση με 10 βαθμούς και δεν έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

 

* Στη φωτό ο Ντανιέλ Τσιόκας στο Μπουζάου με τη φανέλα της Πολιτέχνικα Κλουζ Νάποκα

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ