Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Αγγελάκης την έκπληξη στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος

IMG 5646

IMG 5646Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης πέτυχε το πλέον αξιοσημείωτο αποτέλεσμα στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων, που μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν, είχε επιλέξει ν’ αγωνίζεται μόνο στη διασυλλογική διοργάνωση της Α1 κατηγορίας, απέκλεισε στον γύρο των «16» με 3-2 σετ τον νικητή του τελευταίου τουρνουά της Κύπρου Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το καταφέρνει, το ίδιο είχε κάνει και στο αντίστοιχο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2011, ωστόσο αυτή η νίκη προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση σήμερα, καθώς ο 21χρονος Κωνσταντινόπουλος ήταν 4ο φαβορί του αγωνίσματος, αγωνίζεται στον πρωτοπόρο της Α1 Ίφιτο Πατρών και είναι μέλος της εθνικής ανδρών. Από κει και πέρα υπήρξαν και απρόσμενα αποτελέσματα μικρότερης απήχησης, ενώ καταγράφεται στα αρνητικά το γεγονός ότι τελικά έμειναν έξω από το αγώνισμα του απλού τέσσερα πρωτοκλασάτα ονόματα.

Ο Γιάννης Βλοτινός και ο Λευτέρης Μάκρας στους άνδρες, η Χριστίνα Φίλη και η Λάουρα Νικουλάε στις γυναίκες επέλεξαν να παίξουν μόνο στο διπλό. Προέκυψαν και ορισμένες απουσίες της τελευταίας στιγμής κι έτσι μετείχαν τελικά 32 αθλητές και 20 αθλήτριες. Η πρώτη ημέρα του σημαντικότερου εσωτερικού θεσμού προχώρησε μέχρι τα προημιτελικά σε όλα τα αγωνίσματα και από εκεί θα συνεχιστεί αύριο στις 10.00. Περιλάμβανε πολλά δυνατά ματς σε ομίλους και νοκ άουτ και διατήρησε ψηλά το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος λίγες ώρες πριν γίνουν οι καθοριστικές «μονομαχίες» της Κυριακής. Στο απλό γυναικών μπήκε στην 8άδα με εντυπωσιακή ανατροπή η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα. Έχανε 2-0 σετ από την Κωνσταντίνα Παρίδη κι έφτασε στη νίκη με 3-2.

Στα γκρουπ ξεχώρισαν οι νίκες: Του επανεμφανιζόμενου στο πρωτάθλημα Κλαούντιο Κύρου επί του Αγγελάκη με 3-1 σετ (οι δυο τους κάνουν μαζί προπόνηση), του Βασίλη Κανναβού εναντίον του Αντώνη Μαλινάκη με 3-2, του Κώστα Μουτσάκη επί του Γιάννη Παπαδάκη με 3-2 και του Γιάννη Σγουρόπουλου επί του Γιώργου Κανάση με 3-2 (αργότερα ο 15χρονος αθλητής μπήκε και στα προημιτελικά). Επίσης στα γκρουπ, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου λύγισε πολύ δύσκολα με 3-2 τον Νίκο Αντωνιάδη (έχανε 0-5 στο 5ο σετ), η Φιλαρέτη Εξάρχου με 3-2 την Όλγα Γεωργοπούλου και η Μαρία Χριστοφοράκη με το ίδιο σκορ την Αγγελίνα Δεβελέκου κι ενώ έχανε 1-0 σετ και 10-7.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν και δυνατά ονόματα, που αγωνίζονται με πρόβλημα τραυματισμού, όπως η Μαρία Μοίρου, ο Τάσος Ρηνιώτης και η Χριστοφοράκη. Στους άνδρες σχηματίστηκαν 10 γκρουπ (8 των 3ων αθλητών και 2 των 4ων), στις γυναίκες 6 (4 των 3ων αθλητριών και 2 των 4ων) και αυτοί/ες, που τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις προκρίθηκαν στα νοκ άουτ. Από την 8άδα και μετά τα παιχνίδια του απλού διεξάγονται με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ, άρα μπορούν να τελειώσουν από 4-0 έως 4-3 σετ.   

P1013933Οι 8άδες του Πανελληνίου πρωταθλήματος και στα τέσσερα αγωνίσματα:

Στο απλό ανδρών:

Κώστας Παπαγεωργίου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)-Δημήτρης Παπαδημητρίου (Α.Ο. Ταταύλα)

Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Σ. Άρης Βούλας)-Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας)

Κώστας Λαγογιάννης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Γιώργος Νταλιάνης (Α.Ο. Πεύκης)

Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός)-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Ίφιτος Πατρών)

Στο απλό γυναικών:

Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Όλγα Γεωργοπούλου (Α.Σ. Πέρα)

Γεωργία Ζαβιτσάνου (Α.Σ. Πέρα)-Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

Αλίκη Κιούφη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Ελένη Γεωργιάδου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

Μαρία Χριστοφοράκη (Ολυμπιακός)-Φιλαρέτη Εξάρχου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

Στο διπλό ανδρών:

Κώστας Παπαγεωργίου/Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός)-Νίκος Αντωνιάδης/Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πρόοδος)

Κώστας Λαγογιάννης/Λευτέρης Μάκρας (Α.Σ. Πέρα)-Γιάννης Παπαδάκης/Βασίλης Κανναβός (Α.Ο. Πεύκης)

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος/Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Ίφιτος Πατρών)-Αναστάσιος Γιοβάς/Γρηγόρης Οικονόμου (Αίας Ευόσμου)

Γιάννης Βλοτινός/Δημήτρης Παπαδημητρίου (Α.Σ. Πέρα/Α.Ο. Ταταύλα)-Γιώργος Νταλιάνης/Γιώργος Κανάσης (Α.Ο. Πεύκης/Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

Στο διπλό γυναικών:

Χριστίνα Φίλη/Λάουρα Νικουλάε (Α.Σ. Πέρα)-Όλγα Γεωργοπούλου/Κωνσταντίνα Παρίδη (Α.Σ. Πέρα/Ολυμπιακός)

Μαρία Χριστοφοράκη/Φιλαρέτη Εξάρχου (Ολυμπιακός/Σάρισες Φλώρινας)-Ελένη Σοφρά/Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

Γεωργία Ζαβιτσάνου/Ρόζα Χοβσεπιάν (Α.Σ. Πέρα/Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)-Φρόσω Τσαχάκη/Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Α.Ο. Άρης 2006/Π.Κ.Δ. Ταύρου)

Αλίκη Κιούφη/Ελένη Γεωργιάδου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Κατερίνα Τόλιου/Μαρία Μοίρου (Δ.Α.Ο. Ταύρου/Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

Gio me_Ellines_sto_Hamburg* Η Μπορούσια Ντίσελντορφ επιβεβαίωσε ότι είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και στη φετινή Μπουντεσλίγκα. Το βράδυ της Παρασκευής η ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη επικράτησε 3-1 στο ντέρμπι με τη 2η της βαθμολογίας, Φούλντα κι έχοντας σιγουρέψει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια έφτασε τους 32 βαθμούς, μία αγωνιστική πριν από το τέλος. Η Μπορούσια ήταν γηπεδούχος, όμως άλλη μια φορά παραχώρησε με αντίτιμο το δικαίωμα σε άλλη πόλη να φιλοξενήσει το ματς κι έτσι οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν στο Αμβούργο. Μάλιστα, ο αγώνας συγκέντρωσε χιλιάδες φιλάθλους, έγινε με επισημότητα και σε εορταστικό χαρακτήρα και στο τέλος είχε και δηλώσεις πρωταγωνιστών για τις ανάγκες της ζωντανής κάλυψης στο διαδίκτυο. Για την ομάδα του Ντίσελντορφ επέστρεψε σε αυτό το ματς ο Τίμο Μπολ και ο Γκιώνης έμεινε στον πάγκο για να ξεκουραστεί. Ο Μπολ πέτυχε δύο νίκες κι ενδιάμεσα είχε επικρατήσει και ο Πίτερ Φρανζίσκα, που ξαναβρίσκει το καλό του πρόσωπο ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό. Η Φούλντα, που ίσως συναντηθεί με την Μπουρούσια και στον τελικό των πλέι οφ, έχει στη βασική τριάδα τον Κινέζο Γουάνγκ Σι και τους Γερμανούς Φίλους και Σους.

* Περίπου 10 Έλληνες βρέθηκαν χτες στο Αμβούργο για να δουν από κοντά και να στηρίξουν τον Έλληνα πρωταθλητή. Ο Γκιώνης δεν αγωνίστηκε τελικά, αλλά φυσικά ήρθαν σε επαφή μαζί του, πήραν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν.

 

* Φωτό 1: Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης σε προσπάθειά του (φωτό Βασίλης Καραουλάνης).

* Φωτό 2: Διαφορετικό και το σκηνικό με τα τραπέζια σήμερα. Τοποθετήθηκαν οκτώ σε μία σειρά.

* Φωτό 3: Ο Παναγιώτης Γκιώνης με τους Έλληνες φιλάθλους στο Αμβούργο σε όμορφο στιγμιότυπο, που ανέβασε στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ