Με ρεκόρ συμμετοχών οι προκριματικοί βετεράνων & ανεξαρτήτων

Veteranoi Prokrim_65Οι βετεράνοι αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ξέρουν να στήνουν τα δικά τους πολύ ωραία σκηνικά και να τιμούν το άθλημα με την Salonica Panel_prokrim_2015άσβεστη διάθεσή τους για παιχνίδι. Μία τέτοια ελκυστική εικόνα δημιούργησαν και την περασμένη Κυριακή στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας στους προκριματικούς αγώνες ατομικών αγωνισμάτων για το 6ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στην Αθήνα (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Βούλας) αγωνίστηκαν μόνο βετεράνοι, αφού η αντίστοιχη διοργάνωση των ανεξαρτήτων είχε γίνει τον Φεβρουάριο, ενώ στη Θεσσαλονίκη (αίθουσα της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) έδωσαν προκριματικούς και οι ανεξάρτητοι αθλητές. Η πιο σημαντική είδηση, που αποτελεί παράλληλα και πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο για τη συνέχεια, είναι τα ρεκόρ συμμετοχών. Οι 87 αθλητές κι αθλήτριες, που πήραν μέρος στο 9ο ατομικό πρωτάθλημα Αττικής και Νότιας Ελλάδας και οι 100, οι οποίοι βρέθηκαν στο 4ο ατομικό πρωτάθλημα ανεξαρτήτων & βετεράνων Κεντρικής Μακεδονίας και Βόρειας Ελλάδας, βελτίωσαν τα σχετικά υψηλότερα νούμερα στους προκριματικούς αγώνες του Πανελληνίου Ομίλου Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Παράλληλα, μαρτυρούν ότι ο …θαυμαστός κόσμος των βετεράνων και των ανεξαρτήτων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ολοένα και μεγαλώνει και φυσικά αναγνωρίζει τις συνεχείς προσπάθειες του Π.Ο.Φ.Επ.Α. προς αυτή την κατεύθυνση στα 11 χρόνια ζωής του. 

Veteranoi prokrim_50-59Στην Αθήνα είχαν δηλώσει συμμετοχή 104 αθλητές και αθλήτριες και τελικά αγωνίστηκαν 87. Οι αγώνες άρχισαν στις 9:30 το πρωί και ολοκληρώθηκαν στις 19:30. Αξιοσημείωτο ότι πήραν μέρος αρκετά ονόματα του κοντινού ή μακρινού παρελθόντος με κορυφαίες διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο, όπως οι Άγγελος Μακρής, Γιώργος Καρύτσας, Μιχάλης Παγώνης, Αλέκος Δέσης, Σταύρος Πλακαντωνάκης και ο πρώην πρωταθλητής Βουλγαρίας Λούμπο Γκεοργκίεφ.

Αναλυτικά οι νικητές ανά κατηγορία ήταν:

Βετεράνων γυναικών:
1. Ευγενία Πετράκη
2. Ελισάβετ Κούκα
3. Γεωργία Δεβετζή και Ρένα Φυλακούρη

Βετεράνοι 40-49 ετών:
1. Χρήστος Τσαρσιταλίδης
2. Δημήτρης Μαντάς
3. Πέτρος Γαβριήλ και Μιχάλης Παγώνης

Βετεράνοι 50-59:
1. Λούμπομιρ Γκεροργκίεφ
2. Γιώργος Καρύτσας
3. Νίκος Μουχτούρης και Μίλαν Ιγκνιάτοβιτς

Βετεράνοι 60-64:
1. Άγγελος Μακρής
2. Κώστας Σιψάς
3. Χαράλαμπος Μιχαηλίδης και Αβραάμ Τρεβεζάς

Βετεράνοι 65+:
1. Στέλιος Μάγκος
2. Σταύρος Πλακαντωνάκης
3. Κώστας Κούμπης και Ανδρέας Δελακούρας

Veteranoi Makedonia_50-59Στη Θεσσαλονίκη οι δηλώσεις είχαν φτάσει τις 117 και οι τελικές συμμετοχές άγγιξαν τις 100. Το αγωνιστικό «παρών» έδωσαν αθλητές απ’ όλη τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Οι αγώνες κράτησαν 12 ώρες από τις 9:30 το πρωί. Οι αγώνες διεξήχθησαν στην αίθουσα STAG του περιπτέρου 1 της ΔΕΘ και φυσικά υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., την οποία ο Π.Ο.Φ.Επ.Α. ευχαρίστησε «για τη βοήθεια και την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της για ακόμη μία φορά». 

Αναλυτικά οι νικητές: 

Ανεξάρτητοι 18-39 ετών:
1. Πασχάλης Γλώσσης
2. Ιωάννης Σερεμέτης
3. Πέτρος Παυλίδης και Migen Zhupa

Ανεξάρτητοι 40-49:
1. Νικόλαος Ραμπότας
2. Παναγιώτης Λάσκαρης
3. Κωνσταντίνος Βουβαλίδης και Νικόλαος Καρακασίδης 

Ανεξάρτητοι 50+:
1. Χριστόφορος Ρίζος
2. Δημήτρης Παρόδος
3. Κωνσταντίνος Περάκης και Χρήστος  Σιώπης

Βετεράνοι 40-49:
1. Αλέξης Πήττας
2. Παντελής Ελευθεριάδης
3. Ευστάθιος Χρυσίδης και Ιωάννης Μουστάκας 

Βετεράνοι 50-59:
1. Περικλής Σταυρόπουλος
2. Νικόλαος Δούης
3. Αναστάσιος Αγιάνογλου και Αντώνης Δημητρίου 

Βετεράνοι  60+:
1. Digran Bozohlanian
2. Ιωάννης Καραμίχος
3. Ηλίας Δημητριάδης και Γεώργιος Καρατζόγλου

Κατηγορία ανεξαρτήτων γυναικών:

1. Σοφία Ξυγάλα 

2. Μαριλένα Λαυρεντιάδου 

3. Μελίσσα Παπαδοπούλου

 

gpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped