Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Μπουντεσλίγκα με μόλις μία ήττα για την Μπορούσια του Γκιώνη

Borussia sima

Borussia simaΤο πρώτο μέρος της Μπουντεσλίγκα έφτασε στο τέλος του με την Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη να εκπληρώνει τον στόχο της και με το παραπάνω. Κατέκτησε με διαφορά την πρωτιά στην κανονική διάρκεια γνωρίζοντας μόνο μία ήττα σε 18 αγώνες και σαφώς πηγαίνει με τον αέρα του φαβορί στα πλέι οφ. Το απόγευμα της Κυριακής έδωσε το τελευταίο της παιχνίδι και για τη 18η αγωνιστική επιβλήθηκε εκτός έδρας της Μπεργκνέουσταντ με 3-0. Ο Έλληνας πρωταθλητής, όπως και ο πρώτος παίκτης της Μπορούσια, ο Τίμο Μπολ, δεν χρησιμοποιήθηκαν για να ξεκουραστούν. Ο Γκιώνης μετείχε στους 15 από τους 18 αγώνες των δύο γύρων και είχε προσωπικό απολογισμό 16 νίκες και 7 ήττες.  Στα ημιτελικά των πλέι οφ οι σημερινοί Κυπελλούχοι Γερμανίας θ’ αντιμετωπίσουν τον Απρίλιο την 4η ομάδα της κανονικής διάρκειας, τη Σααρμπρίκεν. Το Σάββατο εξάλλου, δύο άλλοι «ξενιτεμένοι» είχαν δραστηριότητα στην 3η κατηγορία της Γαλλίας.

Η Μπορούσια πέτυχε τη 17η νίκη της στο πρωτάθλημα έχοντας στην τριάδα τον Γερμανό Πάτρικ Φρανζίσκα, τον Ινδό Σαράθ Καμάλ Ασάντα και τον Ολλανδό προπονητής της, αλλά και παίκτη, Ντάνι Χάιστερ. Τερμάτισε στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα με 34 βαθμούς. Την ακολούθησαν η Γκρενζάου και η Φούλντα με 26 βαθμούς (στη 2η θέση υπολογίζεται η Γκρενζάου) και την 4άδα συμπλήρωσε η Σααρμπρίκεν με 22. Η ομάδα του Ντίσελντορφ κατέκτησε πέρσι το νταμπλ και φέτος θέλει να επαναλάβει αυτή τη διάκριση, καθώς έχει αναδειχτεί Κυπελλούχος από τον περασμένο Δεκέμβριο. Αρχίζει τα πλέι οφ το Μεγάλο Σάββατο 11 Απριλίου παίζοντας στο Σααρμπρίκεν. Στις 19 του ίδιου μήνα θα δώσει τη ρεβάνς στην έδρα της και σε περίπτωση που οι δύο ομάδες σημειώσουν από μία νίκη η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί από τις διαφορές στα μεταξύ τους, δηλαδή τα επί μέρους παιχνίδια ή τα σετ κ.τ.λ. Στον άλλο ημιτελικό θα συναντηθούν Γκρενζάου και Φούλντα. Πριν από τα πλέι οφ της Γερμανίας το κλαμπ του Γκιώνη ρίχνει φυσικά το βάρος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 4 Απριλίου έχει τον δεύτερο ημιτελικό με τη γαλλική Σαρτρ και μετά τη νίκη με 3-1 στο πρώτο ματς ούτε που σκέφτεται ότι μπορεί να χαθεί η ευκαιρία για πρόκριση στον τελικό.   

Το Σάββατο στο μεταξύ, συνεχίστηκαν τα γαλλικά πρωταθλήματα στην 3η και την 4η κατηγορία της Γαλλίας όπου μετέχουν αρκετοί Έλληνες διεθνείς. Υψηλές βλέψεις έχει η Αζέν του Τάσου Ρηνιώτη στην 3η κατηγορία (National 1). Παραμένει στην κορυφή του γκρουπ Α της δεύτερης φάσης και κυνηγά την είσοδο στα πλέι οφ κι εν συνεχεία την άνοδο στη 2η εθνική κατηγορία (Pro B). Για την 6η αγωνιστική η Αζέν νίκησε 8-6 εντός έδρας τη Σεν Λούι με τον σημερινό πρωταθλητή Ελλάδας του διπλού ανδρών να σημειώνει δύο νίκες και μία ήττα στο απλό κι άλλη μία νίκη στο διπλό. Με 18 βαθμούς η Αζέν παραμένει στην 1η θέση της κατάταξης μαζί με τη Μιραμάς, την οποία κοντράρει στην 7η και τελευταία αγωνιστική στις 11 Απριλίου. Το καθοριστικό αυτό παιχνίδι θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει την πρωτιά στο γκρουπ και θα πάει στα πλέι οφ για να διεκδικήσει το εισιτήριο για τη 2η κατηγορία.

Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Γιώργος Νταλιάνης δεν πήγαν αυτό το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία και δεν ενίσχυσαν κάποια από τα τμήματα της Μπαγιάρ Αρζεντάν. Η 2η ομάδα του σωματείου πάντως, που είναι στο ίδιο γκρουπ με την Αζέν στη National 1, συνέχισε με εντός έδρας ήττα 8-2 από τη Σεν Σεμπαστιάν και βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς.  

Στην 3η κατηγορία των γυναικών (National 1) η Σεν Πιερέζ της Μαρίας Χριστοφοράκη ηττήθηκε στην έδρα της από τη Σιλτιγκέιμ με 8-4. ύστερα από έξι αγωνιστικές στη δεύτερη φάση των γκρουπ είναι 4η με 12 βαθμούς δεν πάει για άνοδο, αλλά ούτε κινδυνεύει με υποβιβασμό. Η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών είχε το Σάββατο δύο νίκες (αξιοσημείωτη αυτή επί της Σέρβας Γκάλιτς) και μία ήττα.

Στην 4η κατηγορία (Νational 2) έπαιξε για την 6η και προτελευταία αγωνιστική του γκρουπ Cη Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ 2 της Γεωργίας Ζαβιτσάνου. Αντιμετώπισε εκτός έδρας την Παρί ΤΤ 2 (το σωματείο, στο οποίο αγωνίζεται η Κατερίνα Τόλιου) και γνώρισε την ήττα με 8-3…Η 22άχρονη πρωταθλήτρια πήγε στη Γαλλία, όμως δεν αγωνίστηκε γιατί είναι τραυματίας. Η Αμικάλ είναι στην 6η θέση με 9 βαθμούς.

Να σημειωθεί τέλος, ότι η τελική φάση στην 1η κατηγορία γυναικών της Σουηδίας, στην οποία προκρίθηκε ως 2η η Στόρφορς της Φιλαρέτης Εξάρχου, αποτελείται φέτος από 8 ομάδες και όχι 6. Οι ομάδες της πρώτης 4άδας επιλέγουν αντίπαλο για τα προημιτελικά των πλέι οφ (!) και η Στόρφορς θ’ αντιμετωπίσει τον Απρίλιο τη Σπαρβάγκεν, η οποία είχε τερματίσει 5η στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

                                                          

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ