Βατσακλής στο gazzetta.gr: «Με σφεντόνες σε πυρηνικό πόλεμο!»

Vatsa coach_3Τη Δευτέρα του Πάσχα η αθλητική ιστοσελίδα Gazzetta.gr δημοσίευσε συνέντευξη, που πήρε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τον προπονητή των εθνικών μας ομάδων Κώστα Βατσακλή. Η συνέντευξη συμπεριλήφθηκε στα βασικά θέματα της πρώτης σελίδας του γνωστού σάιτ και είχε για τίτλο μία χαρακτηριστική κουβέντα του ομοσπονδιακού τεχνικού: «Με σφεντόνες σε πυρηνικό πόλεμο!». Ο Βατσακλής, ο οποίος την Πρωταπριλιά συμπλήρωσε έξι χρόνια στον πάγκο της εθνικής ανδρών (ντεμπούτο στο Λουτράκι και τον αγώνα με τη Σλοβενία για το Ευρωπαϊκό Λιγκ), αναφέρθηκε στις αντιξοότητες, που συναντούν τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα προσπαθώντας ν’ αντιμετωπίσουν υπερδυνάμεις του αθλήματος, στάθηκε στην πολύ μικρή βοήθεια από την πολιτεία κι όπως σημειώνει το ρεπορτάζ «εξέπεμψε SOS για ένα άθλημα που έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες στη χώρα μας».

«Από το 2001 έως και το 2004 εργαζόμουν ως βοηθός του ομοσπονδιακού προπονητή, Νίκου Κωστόπουλου. Εδώ στην ίδια αίθουσα δουλεύαμε πέντε προπονητές με 14 αθλητές και αθλήτριες. Από το 2009 που ανέλαβα καθήκοντα εθνικού προπονητή, ήμουν εγώ στους άνδρες με τον Γιώργο Καρύτσα στις γυναίκες. Αυτό διήρκεσε έως το καλοκαίρι του 2013, έκτοτε έχω μείνει παντελώς μόνος μου, έχοντας παράλληλα υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των αθλητών που γυμνάζω», σχολίασε αρχικά όταν ρωτήθηκε για τις σημαντικότερες δυσκολίες, που αντιμετωπίζει η εθνική ομάδα και συμπλήρωσε: «Πλέον, γυμνάζω 22 αθλητές! Οι ηλικίες τους δε, είναι από 14 ετών έως 43, που είναι τώρα ο Κρεάνγκα. Το πρόβλημα, όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν είναι μόνο η ηλικιακή διαφορά αλλά και το επίπεδο και οι δυνατότητες, που έχουν όλοι αυτοί οι αθλητές. Το ιδανικό σε ένα ατομικό άθλημα είναι να δουλεύει ένας προπονητής με 5 άντε το πολύ 7 αθλητές. Το μόνο που έχουμε είναι μία καλή αίθουσα με πολλά τραπέζια, χωρίς κλιματισμό δυστυχώς».

Ο Κώστας Βατσακλής αποκάλυψε κι άλλα προβλήματα και αρνητικές καταστάσεις με αφορμή ερώτηση για τη δυσκολία εξεύρεσης χορηγών. «Είναι γεγονός ότι η μοναδική χρηματοδότηση που έχουμε είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος συνεχώς φθίνει. Πέρυσι δηλαδή, λάβαμε το 1/5 των χρημάτων, που λαμβάναμε το 2004. Δυστυχώς το άθλημά μας, δεν είναι τόσο λαμπερό στη χώρα μας κι εκεί έγκειται η δυσκολία ανεύρεσης χορηγού. Το ταλέντο και το μεράκι για τη δουλειά μάς έχουν σώσει, αλλά για πόσο ακόμη; Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ της Αυστρίας, το 2013 (σ.σ. όπου η Ελλάδα κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό ανδρών και χάλκινο στο απλό με τον Γκιώνη), δεν είχαμε φυσιοθεραπευτή. Από την 3η μέρα ζητάγαμε από άλλες αποστολές να μας βοηθήσουν ή τα έκανα εγώ... Στο Μπακού την παραμονή των αγώνων για το Τοπ 16 μία ώρα το βράδυ έκανα εγώ αθλητική μάλαξη στον Γκιώνη, γιατί είχε ένα θέμα τραυματισμού. Είμαι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και έχω κάποιες γνώσεις φυσιοθεραπείας, αλλά δεν είναι η ειδικότητα μου και πολύ φοβάμαι για τη στιγμή, που θα γίνει η στραβή και θα έχουμε κάποιον σοβαρό τραυματισμό, που θα μας στοιχίσει. Όταν σε άλλες ομάδες, τις οποίες αντιμετωπίζουμε, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, την οποία έχουμε κερδίσει τέσσερις φορές συνεχόμενα στις τελευταίες διεθνείς διοργανώσεις, το τιμ τους αποτελείται από 12 άτομα. Γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγους, στατιστικολόγους, βοηθούς προπονητών, εκτός της πεντάδας των αθλητών. Βρίσκονται στις εξέδρες βιντεοσκοπούν τα παιχνίδια για να τα αναλύσουν και εμείς πάμε με τις σφεντόνες σε πυρηνικό πόλεμο...». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Βατσακλή εάν πάνε στην κατηγορία «άλλα σπορ» του gazzetta και πατήσουν στην ενότητα του πινγκ πονγκ.

 

Διάφορα νέα

Είσοδοςgpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped