Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δυνατό διήμερο στο Μέτσοβο στον 14ο σταθμό των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων

Malamatenia Papadimitriou

Malamatenia PapadimitriouΣτην Ήπειρο και το υπέροχο Μέτσοβο συνεχίζεται η εσωτερική αγωνιστική δραστηριότητα στην επιτραπέζια αντισφαίριση κι εκεί στρέφεται η Aivatidis me_formaπροσοχή όλων των ανθρώπων του αθλήματος, που ασχολούνται με τον φετινό «μαραθώνιο» των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων. Η ορεινή κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο για 3η χρονιά τουρνουά μικρών ηλικιών, το οποίο παράλληλα θα είναι το 14ο και προτελευταίο στο πρόγραμμα της σεζόν 2014-2015. Αναμένεται να συγκεντρώσει 168 αγόρια και κορίτσια και να σημειώσει ρεκόρ συμμετοχών στη μικρή ιστορία του. Οι αγώνες θα γίνουν στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της περιοχής και με κύριο στοιχείο τη σημαντική ανταπόκριση από σωματεία όλης της χώρας εμφανίζουν τις προδιαγραφές για μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία. Τους διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Bόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο Μετσόβου.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή 15 νέοι, 8 νεάνιδες, 53 παίδες, 26 κορασίδες, 42 παμπαίδες, 10 μίνι παμπαίδες και 14 παγκορασίδες. Θα πάρουν μέρος αθλητές κι αθλήτριες από σωματεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Δράμας, της Φλώρινας, της Πάτρας, της Κορινθίας, των Χανίων, της Χαλκιδικής, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης, της Βέροιας, των Σερρών, της Έδεσσας, της Κοζάνης, των Ιωαννίνων και της Καρδίτσας. Δεν λείπουν ούτε σε αυτό το τουρνουά τα ονόματα από τις πρώτες 5άδες των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης κι έτσι θα είναι ανάμεσα στους συμμετέχοντες ο παις Κώστας Λυκοστράτης, οι παμπαίδες Παναγιώτης Αδριανός, Γιάννης-Αρσένιος Παπαδόπουλος, Ιάκωβος Αϊβατίδης, Ηλίας Σταματόπουλος και οι παγκορασίδες  Δέσποινα Μυτακίδου, Μαίρη Κουκουτού και Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Πολύ περισσότερα βέβαια, είναι τα ονόματα από τις πρώτες 10άδες των πινάκων αξιολόγησης, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν παιδιά με εξασφαλισμένη πλέον τη συμμετοχή τους στον τελικό του θεσμού (9-10 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη) και λογικά υπάρχουν απουσίες κορυφαίων αθλητών.

Στην πρώτη φάση έχουν σχηματιστεί 14 όμιλοι στους παίδες, 7 στις κορασίδες, 2 στις νεάνιδες, 4 στις παγκορασίδες, 4 στους νέους, 11 στους παμπαίδες και 3 στους μίνι παμπαίδες. Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει αύριο στις 09.00 με τους ομίλους των παίδων και των παμπαίδων. Θα προχωρήσει μέχρι το βράδυ και θα συνεχιστεί από τις 08.30 την Κυριακή με παιχνίδια διαβάθμισης για όλες τις κατηγορίες. Οι τελικοί και στις επτά ηλικιακές κατηγορίες υπολογίζεται να διεξαχθούν γύρω στις 15.00.

ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 5ΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Την προκήρυξη του 5ου ατομικού πρωταθλήματος για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ετοίμασε και δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της (httf.gr) η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Το ετήσιο τουρνουά, που διοργανώνεται από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου, έχει οριστεί για τις 6 και 7 Ιουνίου στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, στον Άλιμο (Μεγάλη του Γένους Σχολή 10). Θα διεξαχθεί πρώτη φορά στην κοινή έδρα των σωματείων του Α.Ο. Ταταύλα και του Α.Σ. Πέρα Αθηνών και κάποια στιγμή για να διευκολυνθούν οι αθλούμενοι θ’ αναρτηθούν και χάρτες με τους δρόμους, που οδηγούν στο γυμναστήριο. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαβάσουν προσεκτικά την προκήρυξη διότι έχει σημαντικές αλλαγές: Η πρώτη είναι ότι δεν εντάσσονται πια στην ειδική κατηγορία των νυν και πρώην αθλητών όσοι ανεξάρτητοι (που δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ δηλαδή, δελτίο σε σωματείο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) έχουν αναπτύξει πιο στενή σχέση με το άθλημα παίζοντας με ομάδες σε διοργανώσεις βετεράνων/ανεξαρτήτων. Θα παίξουν μαζί με όλους τους ανεξάρτητους.   

Δεύτερον, το αγωνιστικό πρόγραμμα θ’ ανοίξουν αυτή τη φορά οι αθλητές και οι αθλήτριες της ειδικής κατηγορίας (γύρω στις 10.00) και τα απλά ανεξαρτήτων ανδρών και γυναικών θ’ αρχίσουν λίγη ώρα μετά (10.30) και τρίτον θα μπουν φαβορί με βάση τους περσινούς νικητές. Επισημαίνεται ξανά ότι, όπως γίνεται κάθε χρόνο, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί σε μία ημέρα, το Σάββατο, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες με τον αριθμό των συμμετεχόντων, τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους κ.τ.λ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής αρχίζουν άμεσα και η σχετική προθεσμία θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 04/06/2015 στα γραφεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στο φαξ 210-5223455 ή στο e-mail: info@httf.gr (τηλ. επικοινωνίας 210-5227103), αλλά και στα γραφεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, στο φαξ 210-3635777 ή στο e-mail: psat@otenet.gr. Ενημέρωση-πληροφορίες Γιάννης Φάκαρος 6974016302.

 

* Σε φωτό του Βασίλη Καραουλάνη δύο από τα φαβορί στις μικρές κατηγορίες του πρωταθλήματος του Μετσόβου. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και ο Ιάκωβος Αϊβατίδης.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ