«Επίσημη» πρώτη συγκέντρωση των διεθνών αύριο εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γίνεται αύριο η «επίσημη» πρώτη συγκέντρωση των αθλητών των εθνικών ομάδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων της Αυστρίας. Εδώ και αρκετό καιρό προπονούνταν στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAGόσα παιδιά μπορούσαν μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους στη φετινή μαθητική χρονιά, όμως όλα μαζί θα κάνουν την πρώτη τους προπόνηση αύριο στις 5 το απόγευμα. Μπαίνουν έτσι στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους και θα έχουν την καθοδήγηση των προπονητών, που έχουν οριστεί από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Η ετήσια διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Σβέσατ (πολύ κοντά στη Βιέννη) από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου και οι διεθνείς θ’ αναχωρήσουν στις 12 του μήνα.

Όπως πάντα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα περιλαμβάνει το ομαδικό και τα ατομικά αγωνίσματα. Στο ομαδικό και οι τέσσερις ελληνικές ομάδες θ’ αγωνιστούν στη 2η κατηγορία και θα τις συγκροτήσουν τρεις νέοι, τρεις νεάνιδες, δύο παίδες και δύο κορασίδες. Στην αποστολή θα είναι οι νέοι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (αθλητής του Α.Ο. Πεύκης), Γιάννης Παπαδάκης (Α.Ο. Πεύκης), Ηλίας Μιχαηλίδης (ΓΝΟ Άρης Νικαίας), οι νεάνιδες Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου), Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας), Κωνσταντίνα Παρίδη (Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά), οι παίδες Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Η Πρόοδος), Νίκος Αντωνιάδης (Α.Κ. Ζωγράφου) και οι κορασίδες Φιλία Εμίρη (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας) και Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ. Πέρα 2005). Τέσσερις προπονητές, τρεις σωματειακοί κι ένας ομοσπονδιακός, θα πάνε στην Αυστρία, απλά δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα ποια ομάδα θ’ αναλάβει ο καθένας. Είναι ο Χρήστος Βατσακλής του Α.Ο. Πεύκης, ο Λουίτζι Σκέμβρης του Α.Σ. Πρόοδος, ο Γιάννης Κορδούτης του Α.Ο. Ελληνικού και ο ομοσπονδιακός προπονητής στο κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης Σωκράτης Παπασάβογλου. Ο Βατσακλής και ο Σκέμβρης είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό το 10ήμερο της προετοιμασίας στο Σ.Ε.Φ και με τον πρώτο είχε συνεργασία την Πέμπτη, κατά την επίσκεψή του στο φαληρικό στάδιο, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και έφορος των εθνικών μας ομάδων Μανώλης Κολυμπάδης.

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι έχουν γίνει ήδη γνωστοί από την κλήρωση οι αντίπαλοι της Ελλάδας στο ομαδικό. Και τα τέσσερα συγκροτήματα έχουν βρεθεί στο γκρουπ Ι, το 5ο της 2ης κατηγορίας, και με το σύστημα ένας προς όλους θα παίξουν στην πρώτη φάση με τις:

Οι νέοι: Σλοβενία, Λευκορωσία, Βουλγαρία

Οι νεάνιδες: Εσθονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο

Οι παίδες: Ισραήλ, Σκωτία, Μολδαβία

Οι κορασίδες: Σλοβακία, Φιλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη

* Σε καλοκαιρινή άδεια βρίσκονται από σήμερα οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας γυναικών. Θα επιστρέψουν μετά από έναν μήνα ακριβώς και θ’ αρχίσουν προετοιμασία για την πρεμιέρα τους στη νέα σεζόν που είναι ο εκτός έδρας αγώνας με τη Σερβία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013. Η Ελλάδα είναι στο γκρουπ Α της ChallengeDivision κι έχει ακόμα αντιπάλους την Ουκρανία, τη Λιθουανία, τη Σουηδία και την Ιταλία. Η συνάντηση με την επικεφαλής του γκρουπ Σερβία θα διεξαχθεί στις 4 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Πίροτ.      

gpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped