Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Από τη Σλοβενία στη Σλοβακία για δυνατά τεστ ο Μουχθής

Mouxthis kai_Politsis

Mouxthis kai_PolitsisΛίγες ημέρες μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τους αθλητές με αναπηρίες, ο Γιώργος Μουχθής …γυρίζει την Ευρώπη για να κάνει προετοιμασία, αλλά και καλά αγωνιστικά τεστ σε διεθνή events. Ο πρωταθλητής Ελλάδας της κλάσης 6 (σ.σ. ορθίων) μετείχε την προηγούμενη εβδομάδα στο τουρνουά της Σλοβενίας, στο Λάτσκο κι έκανε καλή προσπάθεια απέναντι σε πολύ αξιόλογους αθλητές, άσχετα αν ολοκλήρωσε τα παιχνίδια του χωρίς νίκη. Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη το εξίσου δυνατό τουρνουά της Σλοβακίας στην Μπρατισλάβα. Παίρνει μέρος και σε αυτό, έχοντας δίπλα του για την τεχνική καθοδήγηση τον ομοσπονδιακό προπονητή Α.με.Α. Πολυχρόνη Πολίτση.

Στην έναρξη των γκρουπ στη Σλοβενία αντιμετώπισε τον Ιταλό Αλέτσι, που φιγουράρει στο νούμερο 13 της παγκόσμιας κατάταξης και γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ. Ο συγκεκριμένος αθλητής πήρε την 3η θέση στο απλό της κλάσης 6. Στο δεύτερο παιχνίδι του ο Μουχθής κάμφθηκε με 3-1 από τον Χιλιανό Σεπουβέλντα και τέλος από τον Ισπανό Αλκαζάρ (Νο 10 στον κόσμο) με 3-0. Περιορίστηκε έτσι στην 4η θέση του γκρουπ και αποκλείστηκε από τη δεύτερη φάση του απλού.

Συμμετοχή είχε και στο ομαδικό με συμπαίκτη τον Αμερικανό Μπράουν. Αού πέρασαν byeτον γύρο των «16» συνάντησαν στην 8άδα Κροάτες αθλητές και ηττήθηκαν με 3-0. Ο Μουχθής έδωσε το ατομικό του παιχνίδι κόντρα στον Γκρεγγκόροβιτς και λύγισε δύσκολα με 3-1 σετ.

Μουχθής και Πολίτσης αναχώρησαν με τη σερβική εθνική ομάδα και πριν πάνε στην Μπρατισλάβα γύρισαν για κάποιες προπονήσεις στο Βελιγράδι. Εκεί είχαν βρεθεί για μίνι προετοιμασία και πριν από το τουρνουά της Σλοβενίας. Στο απλό της κλάσης 6 ο Μουχθής θα παίξει και στη Σλοβακία σε προκριματικό γκρουπ των 4ων.

 

* Φωτό: Ο Πολίτσης (αριστερά) και ο Μουχθής στο τουρνουά της Σλοβενίας

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ