Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πετυχημένο ντεμπούτο Σιαπκαρά σε τουρνουά του WJC

Siapkaras Norway

Siapkaras NorwayΤην πρώτη του εμφάνιση σε τουρνουά του World Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.) έκανε την περασμένη εβδομάδα στην Ισπανία ο 18χρονος Πέτρος Σιαπκαράς, ο οποίος ως γνωστόν, έχοντας και τη νορβηγική υπηκοότητα αγωνίζεται από πέρσι με τα χρώματα της σκανδιναβικής χώρας. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού νέων το 2013 και το 2014 μετείχε στο όπεν νέων και παίδων, που έγινε στο Πλάτα ντ’ Άρο από τις 6 έως τις 10 Μαΐου και είχε πολύ καλή παρουσία ανάμεσα σε πολλά από τα πρώτα ονόματα της Ευρώπης. Πρέπει μάλιστα, να προστεθεί ότι τους τελευταίους μήνες είχε βγει από τους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης, στην τελευταία του εμφάνιση, τον Οκτώβριο του 2014, ήταν στο νούμερο 634 των νέων και στην Ισπανία σημείωσε νίκες εναντίον αθλητών, που είναι πολύ ψηλότερα στο ranking list!

Ο αθλητής της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Βόχας, που έχει σήμερα τα γενέθλιά του, πήρε μέρος και στα τρία αγωνίσματα, το απλό, το διπλό και το ομαδικό. Στο απλό αγωνίστηκε αρχικά στο 13ο προκριματικό γκρουπ και κατέκτησε την 1η θέση σε ισοβαθμία. Έκαμψε με 3-2 σετ τον Ισραηλινό-επικεφαλής του γκρουπ-Μάθαν Σιμόν (νούμερο 98 σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη των νέων) και με 3-1 τον Ούγγρο Ίστβαν Μόλναρ (Νο 206). Έχασε από τον Ελβετό Άντριν Μέλιγκερ με 3-0. Ισοβάθμησε στην κορυφή του ομίλου με τον Σιμόν στους 5 βαθμούς και τον άφησε 2ο λόγω της νίκης στο μεταξύ τους ματς.

Στον 1ο γύρο του απλού νέων (σ.σ. των «64») κληρώθηκε με τον Ελβετό Ντιμίτρι Μπρούνερ. Ήταν αθλητής του …χεριού του, όμως δεν έπαιξε τόσο καλά όσο στο γκρουπ και αποκλείστηκε με 4-1 σετ (2-11, 11-9, 7-11, 9-11, 6-11). Αυτό ήταν το μοναδικό αποτέλεσμα, που τον στεναχώρησε στο τουρνουά, γιατί γενικά από την εμφάνισή του δήλωσε πάρα πολύ ευχαριστημένος.

Στο διπλό νέων αγωνίστηκε με συμπαίκτη τον Νορβηγό Φρέντρικ Μεριγκντάλ. Στον 1ο γύρο (σ.σ. των «64») νίκησαν τους Ισραηλινούς Σούστερμαν/Ασκενάζι με 3-0 σετ και στον 2ο γύρο έχασαν πολύ δύσκολα με 3-2 από το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τους Ούγγρους Μπρούκνερ/Μαγιόρος (11-8 έληξε το 5ο σετ).

Στο ομαδικό η Νορβηγία βρέθηκε στο 4ο γκρουπ των προκριματικών. Αντιμετώπισε την Ισπανία και τη Σουηδία, γνώρισε δύο ήττες με 3-1 κι έμεινε στην τελευταία θέση. Ο Σιαπκαράς χρησιμοποιήθηκε και στα δύο ματς και τοποθετήθηκε στη θέση 2. Στον αγώνα με την Ισπανία έχασε με 3-0 σετ από τον Κάρλο Βεντριέλ.

Στην αναμέτρηση με τη Σουηδία χάρισε στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα τη μοναδική νίκη. Έδωσε ντέρμπι με τον Σίμο Σόντερλουντ και τον νίκησε με 3-2 σετ αν και βρέθηκε 0-2 πίσω στο σκορ. Ο Σίμο Σόντερλουντ βρίσκεται τον Μάιο στο νούμερο 120 του παγκοσμίου πίνακα αξιολόγησης των νέων, ενώ είναι αδερφός του Χάμπους, που έχει κατακτήσει δύο πρωτιές στο απλό σε τέτοια τουρνουά, ενώ το 2008 και το 2009 ήταν δευτεραθλητής Ευρώπης στο απλό παίδων.    

Ο Σιαπκαράς κάνει την τελευταία του χρόνια στην εφηβική κατηγορία και το καλοκαίρι θα έχει την ευκαιρία να παίξει με τη Νορβηγία σε δύο μεγάλες διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα των βορείων χωρών της Ευρώπης (NETU) τον Ιούνιο στην Εσθονία και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων τον Ιούλιο στην Μπρατισλάβα. Η ελπιδοφόρα εμφάνιση στο όπεν της Ισπανίας προφανώς είναι αποτέλεσμα και της καλής προετοιμασίας. Σημειώνεται λοιπόν, ότι ο ξανθομάλλης αθλητής έκανε προπονήσεις στο σωματείο του στη Βόχα, ενώ πριν από τέσσερις εβδομάδες περίπου βρέθηκε στη Μαδρίτη μαζί με την εθνική Νορβηγίας και έκανε κοινή προετοιμασία με την εθνική Ισπανίας! Συνεχίζει τη δουλειά στη Βόχα Κορινθίας, αλλά μόλις κλείσουν τα σχολεία θα μεταβεί στη Νορβηγία και θα προετοιμαστεί εκεί μέχρι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ