Απόλαυσε την εμπειρία, πήρε την πρωτιά ο Φαέθων Πάτρας στο Erasmus plus sport

Erasmus faethon_me_metallliaΜε την κατάκτηση της πρωτιάς ολοκληρώθηκε η όμορφη εμπειρία του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου Φαέθων από την Πάτρα στην «Ευρωπαϊκή ημέρα αθλητισμού για όλους», που έγινε στις 23 Μαΐου στην Ιταλία. Σε 12 πόλεις της γειτονικής χώρας, με συντονιστή το CSEN -Centro Sportivo Educativo Nazionale και τη στήριξη της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε η «European day of integrated sport», που εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus sport στην κατηγορία Non for profit sport events. Αθλητές κι αθλήτριες (ανάμεσά τους και άτομα με αναπηρία) από 16 αθλητικούς οργανισμούς 13 ευρωπαϊκών χωρών δραστηριοποιήθηκαν σε διάφορα αθλήματα. Ο Όμιλος από την αχαϊκή πρωτεύουσα συμμετείχε με 12 αθλητές στην επιτραπέζια αντισφαίριση και 6 στο μπάσκετ. Πρώτα απ’ όλα απόλαυσε το ταξίδι και το πνεύμα των αγώνων και παράλληλα είχε και διακρίσεις. Οι άνθρωποι του Φαέθωνα εξέδωσαν δελτίο Τύπου για τους αγώνες και το δημοσίευσαν άμεσα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Erasmus Faethon_voltaΤο ρεπορτάζ αναφέρει: «Με κύπελλα και χρυσά μετάλλια στο πινγκ πονγκ, στο baskin και στο agility dog επέστρεψε την Κυριακή 24 Μαΐου ο Α.Ο. Φαέθων Πάτρας μετά τη συμμετοχή του στην «Ευρωπαϊκή ημέρα αθλητισμού για όλους», που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου στην Ιταλία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus sport στην κατηγορία Non for profit sport events. Η "Ευρωπαϊκή ημέρα αθλητισμού για όλους-E.D.I.S." ήταν μια ευκαιρία για συνεύρεση όλων των αθλητών (συμπεριλαμβανομένων και αθλητών με αναπηρία) σε κοινές διοργανώσεις.

Η συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα ήταν ιδιαιτέρως σημαντική όχι μόνο για τον Α.Ο. Φαέθων και την πόλη της Πάτρας, αλλά και για όλη την Ελλάδα καθώς ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα σε ένα από τα τρία non for profit sport events που υλοποιούνται στην Ευρώπη για το 2015. Βασικοί στόχοι του προγράμματος, οι οποίοι και επετεύχθησαν, ήταν η προώθηση της κοινωνικής ένταξης, των ίσων ευκαιριών και η ευαισθητοποίηση όσον αφορά την σπουδαιότητα της επωφελούς για την υγεία σωματικής άσκησης μέσω της αυξημένης συμμετοχής και της ισότιμης πρόσβασης στον αθλητισμό για όλους. Η γνωριμία με φορείς και άτομα, που ασχολούνται με τον αθλητισμό (άτομα με ή χωρίς αναπηρία), από Ιταλία, Αγγλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία και Τουρκία έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικές ικανότητες και διαφορετική κουλτούρα.

Erasmus plus_sport_teletiΣυντονίστρια του προγράμματος για την Ελλάδα ήταν η Σίντυ Τασούλα, εκπαιδευτικός - υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τη γενικήErasmus Faethon_kipello_2 ευθύνη των προπονήσεων και της τεχνικής καθοδήγησης των αθλητών είχε η γυμνάστρια, προπονήτρια του Φαέθων και πρώην πρωταθλήτρια του πινγκ πονγκ Κατερίνα Βασιλογάμβρου, ενώ ο Θανάσης Σουφλιάς, προπονητής-αθλητής, ήταν ο τεχνικός υπεύθυνος για την ομάδα του μπάσκετ.

Ο πρόεδρος του Α.Ο. Φαέθων Νίκος Καρυτινός έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, συνοδούς και προπονητές και επιπλέον εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στον Α.Σ.Π. Προμηθέας και στο Αθλητικό Σωματείο Α.με.Α. Ήφαιστος Πάτρας χωρίς τη συμβολή των οποίων, δεν θα ήταν δυνατή η συμμετοχή του Α.Ο. Φαέθων και στο μπάσκετ».

 

Διάφορα νέα

Είσοδοςgpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped